Nagrywanie Gier - Problem

Witajcie mam pewien problem. Odkąd mam Windows 10 żaden program do nagrywania/streamowania nie działa poprawnie. W momencie gdy włączę nagrywanie klatki spadają mi masakrycznie!

W Planetside 2 gdy próbuję coś nagrać gra zaczyna mi tak rwać że masakra gdzie przed włączeniem nagrywania miałem w okolicach 110 klatek. Zaznaczę że parę dni temu reinstalowałem windowsa 10 na nowy dysk ssd.

Nie wiem w czym problem, już na starszym kompie z 2 rdzeniowym prockiem nie miałem problemów takich z nagrywaniem czegokolwiek lub strewamowaniem.

Zaznaczę jeszcze, że korzystałem z różnych płatnych i darmowych programów i wszędzie to samo. Aktualnie korzystam z OBS ale sytuacja wygląda tak samo.

Strasznie mnie to irytuje, ponieważ komputer mam dość mocny.

• Płyta główna - MSI Z97 GAMING 5
  • Procesor - Intel Core i7-4790K
  • Chłodzenie - Raijintek NEMESIS
  • Grafika - Sapphire Radeon R9 390 NITRO
  • Ram - G.Skill Trident X 2400MHz 16Gb
  • Zasilacz - Be Quiet! Pure Power 630W
  • SSD - Samsung SSD Evo 850 250GB

A jakim programem nagrywasz ?

No w tej chwili posiadam Open Broadcaster Software. Na poprzednim kompie z windwosem 7 działał normalnie ale na nowym z nowym windowsem już nie.

Robiłeś czystą instalacje windowsa? Czy to jest aktualizacja?

Bo u mnie taki problem nie występuje, a także używam OBSa

bo windows 10 to lipa totalna i jeszcze wersja "beta" większość sterowników, programów jest nie kompatybilne z tym czymś bo systemem operacyjnym nie można tego nazwać

Z definicji systemu operacyjnego można śmiało powiedzieć że Windows 10 jest systemem operacyjnym.

Robiłeś czystą instalacje windowsa? Czy to jest aktualizacja?

Bo u mnie taki problem nie występuje, a także używam OBSa

Czysta instalacja, świeżutki windows.

Sprawdź co podczas nagrywania najbardziej obciąża ci kompa, gra, obs, czy moze coś innego.

Z definicji systemu operacyjnego można śmiało powiedzieć że Windows 10 jest systemem operacyjnym.

ehh wiesz równie dobrze można powiedzieć że gra w wersji pre alpha jest pełną produkcją ... win 10 ma same wady .... 1 niby zaleta dx 12 obsługuje czy cuś...

mam win 10 na lapku więc wiem co to za szajs

Witajcie mam pewien problem. Odkąd mam Windows 10 żaden program do nagrywania/streamowania nie działa poprawnie. W momencie gdy włączę nagrywanie klatki spadają mi masakrycznie!

W Planetside 2 gdy próbuję coś nagrać gra zaczyna mi tak rwać że masakra gdzie przed włączeniem nagrywania miałem w okolicach 110 klatek. Zaznaczę że parę dni temu reinstalowałem windowsa 10 na nowy dysk ssd.

Nie wiem w czym problem, już na starszym kompie z 2 rdzeniowym prockiem nie miałem problemów takich z nagrywaniem czegokolwiek lub strewamowaniem.

Zaznaczę jeszcze, że korzystałem z różnych płatnych i darmowych programów i wszędzie to samo. Aktualnie korzystam z OBS ale sytuacja wygląda tak samo.

Strasznie mnie to irytuje, ponieważ komputer mam dość mocny.

• Płyta główna - MSI Z97 GAMING 5
  • Procesor - Intel Core i7-4790K
  • Chłodzenie - Raijintek NEMESIS
  • Grafika - Sapphire Radeon R9 390 NITRO
  • Ram - G.Skill Trident X 2400MHz 16Gb
  • Zasilacz - Be Quiet! Pure Power 630W
  • SSD - Samsung SSD Evo 850 250GB