Jak myślicie jaka postać ma najciekawsze lore z całej gry?
Mi spodobała sie historia Yasou, Urgota. Wgl czytacie to?
Zapraszam do dyskusji
Jak myślicie jaka postać ma najciekawsze lore z całej gry?
Mi spodobała sie historia Yasou, Urgota. Wgl czytacie to?
Zapraszam do dyskusji
Teemo !
W lola nie gram, ale jak usłyszałem że ta nowa postać (Brumo czy jakoś tak) znalazła niezniszczalne drzwi i używa ich jako tarczy to wybuchłem śmiechem.
W lolu własnie zaczyna mi sie to coraz bardziej podobać. Twórcy co każda nowa postać wymyslają ciekawe historie, wprowadzenia powiązania z innymi postaciami, grafiki i nawet teraz smieszna minigre dla Brauma. Wgl caly Braum jest dość zabawna postacia specjalnie wykreowana z jajem jego spot jak ratował poro juz na to wskazywał. Gdy ogladalem Champion spotlhight i uslyzalem ze byl pasterzem ale znalazl niezniszczalne drzwi i stal sie wojownikiem to parsknalem smiechem ale w tym poztywnym znaczeniu.
Lubie jak firmy maja dystans do swojej pracy i potrafia zrobic cos fajnego. Spojrzcie na wgl sama oprawe wizualna tej gry czy ktos oczekuje ze każda postać bedzie miała brutalna historie msciciela bądz wybawcy świata ? To takie nudne i oklepane
Trundle ma najbardziej ciekawą historie.
Dla mnie, najciekawsza historie ma Zed, poczytajcie sobie.
P.S Błagam nie wtrącaj angielskich wyrazów do języka polskiego ''Najciekawszy lore'', ta nowa moda jest strasznie wkurzająca.
No cóż możesz po prostu nie czytać tego co pisze to nie będzie Cie razić, ja z tego raczej nie zrezygnuje, głownie z powodu jaki masz w avatarze i podpisie, gdzie często owych zangielszczeń używam właśnie w tym kontekscie.
Historia Brauma jest opowidziana z nutą humoru więc jak ktoś traktuje to poważnie to raczej mu nie podpasuje.
Dla mnie Lucian nie ma jak zemsta za ukochaną
Swain i Lb
W lola nie gram, ale jak usłyszałem że ta nowa postać (Brumo czy jakoś tak) znalazła niezniszczalne drzwi i używa ich jako tarczy to wybuchłem śmiechem.
Braum wykorzystał drzwi do skarbca, które były magicznie wzmocnione przez Watcherów i stały się po prostu niezniszczalne. A to, że to postać do której twórcy podeszli z luzem? Takie też muszą być
Przede wszystkim - Annie, Xerath i Syndra. Trzy niesamowite postacie - pod tym kątem, że ich prawdziwa moc tak naprawdę się nie ujawniła (Annie to tylko dziecko, Xerath jest ograniczony przez sarkofag/pieczęć nałożoną przez wpółziomków, a moc Syndry jest zablokowana mimo wszystko przez byłych mistrzów). To sprawia niesamowite wrażenie mocy. No i stare lore Jaxa było prześwietne
(Edit: chociaż nic nie przebije dawnego lore WW i Soraki... mistrzostwo...)
Z tego co pamiętam to Soraka przeklęła Warwick'a prawda? A najlepszy lore dla mnie mają postacie z Frejlordu.
Czytałem kilka postaci dawno temu, i już nie pamiętam.
Ostatnią postacią jaką czytałem jest, yasuo. Jest jednoczesnie postacia ktora najbardziej mi sie podoba.
Z tego co pamiętam to Soraka przeklęła Warwick'a prawda? A najlepszy lore dla mnie mają postacie z Frejlordu.
Warwick był złym naukowcem, który w ramach kary został zmieniony przez Sorakę w wilkołaka. Makes perfect sense.
Czemu nikt nie wspomniał o mundo ?D:
Mi najbardziej Shena, i połączone lore Soraki, Singeda i ww, oraz połączenie Katariny, Garena i Siona.
Fajną historię ma również Yasuo.
WW został zamieniony w wilkołaka przez sorakę. Przez to Soraka straciła większość mocy, a WW wcale nie ubolewa nad jego formą obecną.
Singed i WW przyczynili się do śmierci mnóstwa ludzi, soraka się wkurzyła i przeklnęła ww.
Kassadin też ma dość fajną historyjkę za sobą.
Ta historia Brauma chyba jako jedyna jest napisana w formie dialogu. Czy się myle ? Przez to ciekawiej się ją czyta. Riot jak dla mnie wymyśla dobre lore do postaci, które jeszcze na dodatek się pokrywają.
Dla mnie ciekawe lore mają Rengar i Kha'zix dzięki którym mają jako jedyni dodatkowego questa (chyba się nie myle ?).
Najciekawszą historię wg mnie ma Zilean.
A co do questów, to jeszcze postacie z Freljordu mają swoje, są jeszcze ukryte pasywki, albo ukryte teksty wypowiadane przez bohaterów.
Zgadzam się, Zilean zdecydowanie najciekawszy, potem Xerath i Swain powoli zdobywający władzę
Jeszcze zapomniałem o mojej dzielnej ashe oraz o Riven ;0
Mi najbardziej Shena, i połączone lore Soraki, Singeda i ww, oraz połączenie Katariny, Garena i Siona.Fajną historię ma również Yasuo.WW został zamieniony w wilkołaka przez sorakę. Przez to Soraka straciła większość mocy, a WW wcale nie ubolewa nad jego formą obecną. Singed i WW przyczynili się do śmierci mnóstwa ludzi, soraka się wkurzyła i przeklnęła ww.
To stare lore Soraki i WW. Obecne jest nieco bardziej sensowne niż "ojej, on jest takim złym człowiekiem, zmienię go w wilkołaka, to na pewno go nauczy pokory".
Zgadzam się, Zilean zdecydowanie najciekawszy, potem Xerath i Swain powoli zdobywający władzę
Swain... to dość stare lore, z czasów kiedy Riot jeszcze regularnie wydawał Journal of Justice (który był świetny, szkoda że obecnie już nic nie tworzą w jego formie).