Tak jak w temacie
Najczęściej wybierane klasy?
ja widze strasznie dużo rangerów ( łuczników)
Dominującymi klasami są mag i kleryk. Najmniej jest rogue i warriorów.
Nom,ja gram gdzieś tak od miesiąca,jak się nie mylę,50lvl mam wbity.Z tego co zauważyłem,choćby na pvp warfrontach to mam ogólne wrażenie,że jest przewaga klas typu range.Generalnie zawsze widuję dużo rogue ze strzelbą,łukiem.Sporo magów i dość dużo clerów,co nie znaczy że nikt nie gra postaciami typu melee,widać trochę warriorów,tanków jakiś assasinów.To takie moje spostrzeżenie.Może ktoś ma dokładne dane,statystyki itd.?
Czyli najmniej widać rogue'ów ^^
@up Nie, bardzo dużo jest rogue'ów ale dystansowych,strzelba łuk,nawet jakiś skill mają który wygląda jak płomień z miotacza ognia .Potem jest dużo cleryków,w "pyte" tego pajactwa biega i psuje pvp nieustannym mass over powered healem he,he
.Potem,sporo jest magów,sam gram magiem zresztą.Natomiast mniej widać rogue'ów typu melee,czyli assasinów z nożami,tak samo warriorów,chociaż czasem jakiś mi przypier..oli z miecza na pvp,no i tanków też nie ma za wielu.Oczywiście to nie oznacza,że klasy walczące białą bronią w zwarciu są jakieś znerfione w Rifcie,absolutnie,nie.Assasin czy dps warek czy ogarnięty tank w dobrym ekwipunku to konkret kozaki są he,he ale ogólne spostrzeżenie jest takie,że sporo ludzi gra postaciami dystansowymi.
@up Nie, bardzo dużo jest rogue'ów ale dystansowych,strzelba łuk,nawet jakiś skill mają który wygląda jak płomień z miotacza ognia .Potem jest dużo cleryków,w "pyte" tego pajactwa biega i psuje pvp nieustannym mass over powered healem he,he .Potem,sporo jest magów,sam gram magiem zresztą.Natomiast mniej widać rogue'ów typu melee,czyli assasinów z nożami,tak samo warriorów,chociaż czasem jakiś mi przypier..oli z miecza na pvp,no i tanków też nie ma za wielu.
Mass over powered heal? Chyba robisz sobie jaja.
Jak jesteście nooby i nie potraficie zdjąć leczącego kleryka to teraz płacz. Jak lecze na 60 lvl na pvp to nie mam chwili wytchnienia, bo nonstop ktoś się na mnie rzuca, co prędzej czy później kończy się deadem. To, że Ty i Twój team nie potraficie focusować clerów to nie oznacza, że ma overpowered heal.
Kleryków na serwerach jest najwięcej, bo mogą robić wszystko (dps, tank, heal), potem są magowie, rogue i na końcu warek, ich jest naprawdę mało.
warkow to tu nigdy nie bylo za duzo
@Inyenn Nikt tu nie płacze,absolutnie.Po prostu mówię to co widzę.Fakt,że w tej kołomyi nie zawsze się od razu "wyłowi"tego clera,no cała drużyna wroga jest prawie nieśmiertelna przez pewien czas.Ostatnio byłem na warfroncie,ja z 49lvlem,fakt ,że reszta 41,42 może trochę słabiej ogarniali,nie wiem.W każdym razie cyrk był taki,że staliśmy w jednym miejscu na przeciw siebie,dwie drużyny i prawie nikt nie padał.Ja nawet 41 levela nie mogłem ubić,hp praktycznie w miejscu albo co chwilę z 30% na 100% i tak do zajeba..ia przez połowę meczu.Nie widziałem,tak działającej w pvp klasy healera w żadnym mmo,trochę to śmieszne ale mi nie przeszkadza,zero spiny gram swoje i już;]
Przed 50 lvl praktycznie wszyscy grają ranged clasami. Clery na inq/caba, pyro magowie, rogue rangerzy. Po prostu melee klasa nie ma szans zrobienia czegokolwiek ponieważ od razu jest targetowana przez większośc przeciwnej drużyny i kończy się to zgonem w parę sekund.Na pve też się wygodniej gra ranged classą Wbiłem niedawno 50 lvl i tutaj sytuacja zmienia się ogromnie. Najwięcej deadów zaliczam właśnie przez melee rogue którzy wylatują z nie wiadomo skąd. Warków też widać sporo. Tak więc, po 50 lvl to wszystko się normuję, mimo, że nadal najwięcej jak dla mnie biega magów
W sumie to ciężko stwierdzić, ale ranged klas wydaje się więcej Ja osobiście gram dla odmiany magiem i jest super, mimo że preferuje granie klasami sztyletowymi hehe.
P.S. U Was też zawsze na ogólnym jest spam "Hodor" ?
@up Taa.."Hodor first mmo","You'r father is Hodor" itd. To jest chyba jakiś pro boss w grze;P
Najwiecej jest magow
Hodor
Ale co ma Hodor do Rifta?
A wracając do tematu, najwięcej jest magów i klerów, potem jest dystansowy rogue, po prostu jest łatwiej z expieniem.
Niby tak, ale strasznie irytujące jest jak taki melee zacznie biegać wokół Ciebie i nawala nawala nawala
Wgl jest może gdzieś opcja automatycznego obrotu postaci względem targetu ? Wie ktoś ?
Nie ma i być nie powinno. Jeszcze najlepiej jakby za Ciebie atakował sam, nie?
Wtedy byłoby już ekstra nudno
Ale co ma Hodor do Rifta?
Ma.Nie wiem co to jest,ale wyczuwa się w Rifcie jakąś magiczną obecność Hodora.Dlatego wszyscy o tym piszą na czacie.Jak ktoś nie wierzy to niech zagra i się osobiście przekona.Nie wiem jak wytłumaczyć to zjawisko .