Ja bym tu raczej podstawił tchórzofretkę i martwego szczura.Zastanawia mnie czemu ludzie bashują ciągle Tibię jako "najgorszą grę". Oprócz tego że stała się komercyjna, nie znajduję w niej większych minusów. Gdy grałem w Tibię bawiłem się wcale dobrze, ta gra miała swój klimat. Teraz atakowanie Tibii jest po prostu "cool"...
'
Tibie mozna od razu odrzucic od razu jako gre za najgorsza grafike, ale za grywalnosc? Nigdy,przenigdy. Ta gra ma najlepszy grind, wlasciwie jedyny i niepowtarzalny,jesli ktos lubi grindowac to niech sie przyjzy jak to wyglada w Tibi.Questy? Tam nie ma questow ktore sie wykonuje masowo zeby dobic troche expa - tam questy sa prawdziwymi jak sama nazwa wskazuje ZADANIAMI za ktore otrzymujemy zazwyczaj cenna rzecz - nie ma nie oplacalnych questow. Pvp? Niby proste,banalne a jednak trudne i niekonwencjonalne a przedewszystkim bardzo wciaga! Hmm wiec dlaczego tak bardzo ludzie wysmiewaja Tibie? Hmmm moze za wspomniana juz wczesniej oldschoolowa grafike 2D ktora ma swoj urok? Hmm za spolecznosc tak zwanych "dzieci neostrady"? Fakt,faktem zdaza sie napotkac takich osobnikow ale gdzie ich nie ma? Kazda gra,forum,wirtualna spolecznosc ma swoich trolli i osoby utrudniajace gre. Hmm idac dalej za co mozemy nienawidzic Tibie to moze masa boterow? Owszem byl to problem ale powtarzam BYL w tej chwili jest wprowadzony najnowszy system ktory bardzo szybko lapie boterow i inne osoby grajace nieczysto tak ze zycze powodzenia. Co jeszcze moze draznic w Tibi? Trudnosc nabijania leveli,skilli? Tibia jest jak juz wspomnialem gra polegajaca na grindzie wiec wydaje sie ze nic prostszego, bierzesz dobre przedmioty i ruszasz na pare godzin na tak zwany exp... Ale zeby dojsc do naprawde dobrego poziomu trzeba grac niejednokrotnie kilka lat.Tak podsumowujac to wszystko chcialbym wspomniec jeszcze o supporcie ze strony tworcow gry, niech ktos mi pokaze 3 gry w ktorych pomoc udzielana jest natychmiastowo, co roku wprowadzane sa 2 update ( letni i zimowy) ktore bardzo urozmaicaja gre wprowadzajac ciagle nowe lokacje,bronie,potwory,mounty,czary i mase roznych rzeczy ktore urozmaicaja gre.
Tak Tibie postrzegam ja a spedzilem na niej troche czasu ![:)]()