Najlepsza gra MMO 2016 roku

Nie wiem kto układał tą listę konkursową, ale mam kilka zastrzeżeń przez co można z góry przewidzieć co i jak... co oznacza, że ta lista jest z góry ustawiona. Niby użytkownicy głosują, ale jak widać na samym początku... jakie tytuły ze sobą konkurują!?

Pierwsza uwaga! Są trzy grupy... więc wpierw jedna gra będzie walczyć z jedną, a potem z drugą. Oznacza to, że któraś gra dojdzie do finału... bez półfinału.
Druga uwaga! Dlaczego Overwatch i Paladins nie walczą ze sobą od samego początku? To są gry, które działają na podobnej zasadzie. Zamiast tego walczą z jakimiś miej znanymi tytułami, przez co wiadomo, przejdą dalej.
Trzecia uwaga! Przypuśćmy, że ktoś ma swojego faworyta. Na 99% jest to gra z grypy pierwszej lub drugiej. Grupa trzecia to same przeciętniaki i gra w grupie trzeciej na pewno przegra z grami z grupy drugiej i pierwszej.

Schemat jest taki. Dojdzie do walki między grami z grupy pierwszej i drugiej... i ta gra wygra! Walka z grą z grupy trzeciej to czysta formalność.

Black Desert wygrało. Następnie ESO. To może być ciekawy pojedynek.

Dalej mamy HeroWarz, które będzie walczyć z Paladins... i powiem, że Paladins dojdzie do półfinału w tej grupie... możliwe, że nawet wyjdzie z niej. Więc faworytem tej grupy jest Paladins (opierając się na popularności).

Druga grupa:

BnS... ta gra jest z 2016 roku? Przeciwnik mierny, BnS wygra i zmierzy się z Tigerem. Drugie starcie to Overwatch z Paragonem... to może być ciekawe starcie. Wątpiąc w 2016 rok BnS to raczej Tiger dojdzie do półfinału... i opierając się na popularności Overwatcha to raczej gra Blizzarda wygra z Paragonem, a pokonać takie gówno jak Tiger to łatwizna. Owerwatch jest faworytem drugiej grupy.

Grupa trzecia:

Same śmieci. Rides Of Icarus wygra z sekcją 9. The Division wygra z Cosmic League. Otherland... to może być ciekawy pojedynek bo jedna gra niszowa i druga... ale wydaje mi się, że Otherland wygra. W ostatnim pojedynku Naruto przegra xD. Faworytem trzeciej grupy jest The Division.

Dojdzie do tego, że pojedynek będzie między Paladins a Overwatchem. A patrząc na popularność... to pewnie Overwatch wygra.

I po co to całe głosowanie?

content_content_content_drabb.jpg

Powiedzmy, że rozumiem Twoje zastrzeżenia. Nie sądzę jednak, żeby to była dyskusja na poziomie "Kawa na ławę", dlatego pozwalam sobie przenieść temat do Hydepark'u. Pamiętaj, że to tylko zabawa i nie ma dużego znaczenia która gra wygra, a która przegra. Całe głosowanie jest czysto 4fun.

System drabinkowy jest bardzo niesprawiedliwy w tym momencie....
Najlepiej byłoby ogłosić ankietę ze wszystkimi tytułami i ukryć wyniki, dać tydzień-dwa na głosowanie i potem ujawnić wyniki i podać TOP 3.

ALE!
Po co?
Tak Guru mógłby dać tylko 2 newsy, może 3. Zapowiedź wyborów, faktyczne wybory, ogłoszenie wyników.
W takim układzie będziemy mieli ponad 21 newsów. Gry ułożone są skandalicznie, ktoś jest zaskoczony? Ten portal zawsze opierał się na kontrowersjach...
Więc udzielam odpowiedzi, jak nie wiadomo czemu Guru nie zrobił tego sprawiedliwie i logicznie, to chodzi o $$$.

Dziękuję :)

Pierwsza uwaga! Są trzy grupy... więc wpierw jedna gra będzie walczyć z jedną, a potem z drugą. Oznacza to, że któraś gra dojdzie do finału... bez półfinału.

brednie

trzy grupy, trzy gry, które awansują do TRZYOSOBOWEGO FINAŁU, w którym za jednym zamachem wyłonimy TOP1, TOP2 i TOP3 roku. Pisałem o tym na samym początku, nie czytałes uwaznie.

BnS... ta gra jest z 2016 roku? Przeciwnik mierny, BnS wygra i zmierzy się z Tigerem. Drugie starcie to Overwatch z Paragonem... to może być ciekawe starcie. Wątpiąc w 2016 rok BnS to raczej Tiger dojdzie do półfinału... i opierając się na popularności Overwatcha to raczej gra Blizzarda wygra z Paragonem, a pokonać takie gówno jak Tiger to łatwizna. Owerwatch jest faworytem drugiej grupy.

Wyszła u nas w styczniu, wiec tak - jest z 2016 roku

Same śmieci. Rides Of Icarus wygra z sekcją 9. The Division wygra z Cosmic League. Otherland... to może być ciekawy pojedynek bo jedna gra niszowa i druga... ale wydaje mi się, że Otherland wygra. W ostatnim pojedynku Naruto przegra xD. Faworytem trzeciej grupy jest The Division.

Nie czytales, o czym pisałem w sobotę? 12 gier zostało rozstawionych, dlatego trafiło na teoretycznie słabsze tytuły. Chciałem uniknac sytuacji, ze BS trafia w pierwszej rundzie np. na Black Desert.

Nie wiem kto układał tą listę konkursową, ale mam kilka zastrzeżeń przez co można z góry przewidzieć co i jak... co oznacza, że ta lista jest z góry ustawiona. Niby użytkownicy głosują, ale jak widać na samym początku... jakie tytuły ze sobą konkurują!?

Ustawiona? Ale przeciez o wszystkim decydują WASZE GŁOSY!

PS Rok temu mielismy identyczny system i wtedy nikt nie miał pretensji.

Powiedzmy, że rozumiem Twoje zastrzeżenia. Nie sądzę jednak, żeby to była dyskusja na poziomie "Kawa na ławę", dlatego pozwalam sobie przenieść temat do Hydepark'u. Pamiętaj, że to tylko zabawa i nie ma dużego znaczenia która gra wygra, a która przegra. Całe głosowanie jest czysto 4fun.

Słowo klucz - 4fun.

PS Rok temu mielismy identyczny system i wtedy nikt nie miał pretensji. 

Były.

Chciałem uniknac sytuacji, ze BS trafia w pierwszej rundzie np. na Black Desert. 

Te gry mają ze sobą o wiele więcej wspólnego i się bardziej nadają żeby konkurować, niż wszystkie pary do tej pory.

Historia kołem się toczy

Przepraszam, źle policzyłem, newsów nie będzie ponad 21 tylko ponad 45. Głosowanie i wyniki na każdą parę ;)

Rzygać się chce jak się na to patrzy...
But business is business, nie guru?

Pozdro ;)

@guru Ogólnie problem jest taki. Wrzuciłeś jakieś słabo popularne, bez reklamy i community gry, z g2igantami tego roku, więc z góry od razu widać co wygra. Sorry guru ale ODWALIŁEŚ TOTALNĄ LIPĘ. Było jakieś kwalifikacje zrobić ze wszystkich gier które wyszły w 2016, top 10 by przeszło do tego głosowania co teraz robisz. Jesteście top 1 blogiem mmorpg w PL więc myśl trochę. Albo mi daj możliwość to zrobię o wiele lepsze XD.

Przepraszam, źle policzyłem, newsów nie będzie ponad 21 tylko ponad 45. Głosowanie i wyniki na każdą parę 
Rzygać się chce jak się na to patrzy...
But business is business, nie guru? 
Pozdro 

LOL

LOL

Gdyby nie Ty pewnie nigdy bym tego nie ogarnął. Ja myślałem, że guru to z nudów takiego dziwoląga sobie pyknął. No dużo dziwnych rzeczy sie czasami dzieje, więc takie głosowanie to pestka. ALE TERAZ PRZEJRZAŁEM NA OCZY. Teraz zrozumiałem, że za takim czymś stoi drugie dno.

LOL

LOL

Gdyby nie Ty pewnie nigdy bym tego nie ogarnął. Ja myślałem, że guru to z nudów takiego dziwoląga sobie pyknął. No dużo dziwnych rzeczy sie czasami dzieje, więc takie głosowanie to pestka. ALE TERAZ PRZEJRZAŁEM NA OCZY. Teraz zrozumiałem, że za takim czymś stoi drugie dno.

Ah ten sarkazm :)
W porządku, nie gniewam się :)

Ej Samuraj XD, to nie jest sarkazm. Ja naprawdę nie zwróciłem uwagi na to, że na tym można natrzaskać tyle newsów/wyświetleń.

Ej Samuraj XD, to nie jest sarkazm. Ja naprawdę nie zwróciłem uwagi na to, że na tym można natrzaskać tyle newsów/wyświetleń. 

To tym bardziej się cieszę ;)

Faktycznie, zamiast 15 newsów na dzień, będzie ich 17. Tragedia!

Dojdzie do tego 1-2k wyświetleń z newsa o wyniku i 2-5k z newsa o pojedynku. Biznes jak cholera, jeśli byle ciekawszy post może osiągnąć dużo więcej odsłon niż te dwa razem wzięte:)

Było jakieś kwalifikacje zrobić ze wszystkich gier które wyszły w 2016, top 10 by przeszło do tego głosowania co teraz robisz. 

Był ranking TOP10 - było źle, było głosowanie na wszystkie gry - było źle, dostaliście system pucharowy - też źle.

Przepraszam, źle policzyłem, newsów nie będzie ponad 21 tylko ponad 45. Głosowanie i wyniki na każdą parę

45 newsów, czyli... 1-1,5% miesięcznej puli wszystkich newsów. Narzekasz, jakbyś nie miał nic innego do przeczytania. Przypomnę, że oprócz tych dwóch newsów dotyczących wyboru Naj Gry 2016 roku codziennie masz jeszcze 13-15 innych postów:)

Milego dnia zycze.

45 newsów, czyli... 1-1,5% miesięcznej puli wszystkich newsów. Narzekasz, jakbyś nie miał nic innego do przeczytania. Przypomnę, że oprócz tych dwóch newsów dotyczących wyboru Naj Gry 2016 roku codziennie masz jeszcze 13-15 innych postów:)

Tylko po co jak można by to zrobić w 2-3 newsy w o wiele sprawiedliwszej formie?

@guru

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Zdecydowali-cie-Najlepszą-i-Najgorszą-grą-MMO-2013-roku-zostały Można? Można.

http://mmorpg.org.pl/polls/191 chociaż te 2 ostatnie opcje były nie potrzebne.

Tylko po co jak można by to zrobić w 2-3 newsy w o wiele sprawiedliwszej formie?

nie, nie można

I zamknijmy temat, bo zasad wyboru Najlepszej Gry MMO 2016 roku nie zmienię, tym bardziej w trakcie zabawy

nie, nie można

I zamknijmy temat, bo zasad wyboru Najlepszej Gry MMO 2016 roku nie zmienię, tym bardziej w trakcie zabawy

Można, skoro nie umiesz, może to oznaczać, że jesteś ograniczony umysłowo.
No offence.

PS. Dobrze, że i tak mam ad-blocka :D

Dlaczego zamykać temat skoro porusza on bardzo trafny problem? Brakuje tam sporej liczby niezłych tytułów. Biorąc pod uwagę, że portal nie jest wyłącznie o MMO a również o grach multiplayer bo taką politykę w tej chwili przyjmujemy brakuje mi Battlefield 1. Dlaczego go nie ma skoro łamie 90% strzelanek na rynku, Titanfall 2, Steep. Podałem jedynie przykłady, ale gier w zasadzie, które nie dostały się, a powinny jest sporo więcej.

Swoją drogą samo stwierdzenie "Spośród 80+ gier, jakie ukazały się na przestrzeni ostatnich dwunastu miesięcy, wybraliśmy 24 - naszym zdaniem - największych/najlepszych/najważniejszych (niepotrzebne skreślić) tytułów. " jest dość chybione. Bo nie widziałem aby wybierał to PefriX (Twój współpracownik), Duch (zajmuje się listą mmo wiec zna nowe produkcje) czy cała reszta ekipy.

Może dzięki temu tematowi damy radę dojść do dobrych wniosków na przyszłoroczne wybory? Nie widzę sensu zamykania, niech ludzie się wypowiedzą co sądzą o "wyborach", których wynik da się przewidzieć już teraz, a kolejne pojedynki nie budzą żadnych emocji.

Nie róbmy znowu takiego reżimu na forum. Nie zamknę tematu, bo nie pasuje on jednej osobie, użytkownicy mają pełne prawo wyrażać niezadowolenie. Tylko nie róbcie tego tak jak Samuraj... Ja dalej jestem zdania, że to tylko zabawa i nie ma o co przeżywać, ale fakt faktem, mogło to być zorganizowane DUŻO lepiej.

Nie róbmy znowu takiego reżimu na forum. Nie zamknę tematu, bo nie pasuje on jednej osobie, użytkownicy mają pełne prawo wyrażać niezadowolenie. Tylko nie róbcie tego tak jak Samuraj... Ja dalej jestem zdania, że to tylko zabawa i nie ma o co przeżywać, ale fakt faktem, mogło to być zorganizowane DUŻO lepiej.

Ale, że niby co jest złego w moich wypowiedziach?