Najlepsze anime 2012/13 według was

pewnie dlatego ze do tej pory same gnioty puszczali

No puszczali, jakieś komedie gówna, które nawet nie są śmieszne.

Ja tam osobiście hejcę te wszystkie anime komedie romantyki i inne tego typu. Oglądam anime dla dobrej walki, fabuły, ciekawych postaci, a jeżeli chcę humoru to idę do znajomych na piwo i śmiejemy się do rana. Te komedie anime nie są w ogóle śmieszne.

Co do tematu : Attack on Titan - polecam z całego serca.

Jedyne anime z humorem na poziomie to widziałem w Detroit Metal City i tym nowym Young Onii-san.

Aktualne Attack on Titan bije wszystko na głowe. Od siebie polecam Guilty Crown boski soundtrack :)

Zdecydowanie Fairy Tail. Pierwsze Anime jakie oglądałem.. i do którego z uśmiechem na twarzy wracam.. Ahh.. te chwile z Fairy Tail... :] Am.. Jeszcze Sword Art Online.. oglądałem z 20 odc. i szczerze napiszę że nie jest to strata czasu. ;)

A ja się spytam... czemu nie sprawdzisz na portalu typu Anime-Shinden*? Tam ludzie i oglądają dużo, i znają dużo ciekawych tytułów. Jeśli wyszło coś godnego uwagi, to poznasz tutaj więcej tytułów niż Shingeki no Kyojin (swoją drogą kreska jest naprawdę fajna), Sword Art Online czy wspomniane przez jedną czy dwie osoby Mirai Nikki (które odradzam osobiście, 2 odcinki wystarczyły żebym o tym zapomniał), które są tytułami popularnymi [a to nie zawsze wiąże się z jakością - jakkolwiek SAO nie było złe, tak wątpię żeby było najlepszym tytułem w 2012, chyba że anime aż tak spadły na psy].

* - zakładam że reklamowanie portalu o innej tematyce nie łamie regulaminu, jeśli się mylę proszę o ocenzurowanie.

Ja myśle że złym pomyśłem jest rozmawiać o najlepszym anime tego roku gdyż każdy ma inne gusta i co innego mu się podoba aczkolwiek wiele osób docenia poziom Shingeki no Kyojin czy innych dobrych anime z tego sezonu to i tak każdy tylko piszę o swoich gustach :) więc dla każdej innej osoby anime roku może być inne :).

Dla mnie na topie jest Shingeki no Kyojin, Zakończona już Gargantia(początek jednak najlepszy),Wychodzący DxD 2(czuć odgrzewany kotlet). Z starszych Mang obecnie na topie Hikaru no Go oraz Bakuman, no może jeszcze Samurai Deeper Kyo :).

Jeżeli uważacie moją wypowiedź za offtop to cały ten temat ma taki sam sens.

Shinsekai yori albo Mirai nikki ;) Czemu? Fabuła ^^

Ostatnio znów mnie naszło na anime i chce sie dowiedzieć od was jakie tytuły wam najbardziej przypadly do gustu z 2012 i 2013 roku :)