Najlepsze FF na X360

Generalnie od jakiegoś czasu krążył mi po głowie aspekt wdrożenia się w Final Fantasy (a grałem tylko w 1 na telefonie) i najchętniej zrobiłbym to na moim Xboxie 360, więc która część, jako że one i tak są ze sobą niepowiązane, wydana na wyżej wymienioną konsolę, jest ogólnie najlepsza w kwestii czystego gameplayu?

Na x360 wydali tylko FF XI, FF XIII, FF XIII-2, FF XIII:Lighting returns. Każdy fan serii(no może większość) powie Ci, że najelpsze jest FF VII, FF X, ogólnie od X w górę było coraz gorzej wedłóg mnie. Więc jak chcesz pobrać w te lepsze częsci to tylko na PC.

@UP Lightning Returns nie zostało jeszcze wydane

@Topic rzecz jasna FF XIII, powinieneś zacząć od tego, potem XIII-2, a następnie czekać na ostatnią część tej trylogii, x360 nie miał tyle szczęścia co inne konsole, żeby pograć w inne części, w sumie to poleciłbym ci pograć przez emulator w FF X i FF XII

Niestety w porównaniu z Maqes u mnie jest na odwrót, dla mnie od X wzwyż są lepsze od tych niżej (grałem w VII i VIII, powiem, że są również świetne), a to głównie z racji unikatowych postaci, które wręcz zapadają w pamięć :D Nic, tylko czekać na LR i zastanowić się nad kolejną konsolą, ku następnej części.

Generalnie bliżej przyjrzałem się recenzjom na Amazonie i wszystkie negatywne oceny były wystawione przez fanów serii, natomiast gracze, którzy zaczęli od tej gry nie narzekali. Więc kupię pechową trzynastkę i jej kontynuację,a potem czekać na powrót Lightning.

Temat do zamknięcia.

Generalnie od jakiegoś czasu krążył mi po głowie aspekt wdrożenia się w Final Fantasy (a grałem tylko w 1 na telefonie) i najchętniej zrobiłbym to na moim Xboxie 360, więc która część, jako że one i tak są ze sobą niepowiązane, wydana na wyżej wymienioną konsolę, jest ogólnie najlepsza w kwestii czystego gameplayu?