Witam wszystkich serdecznie, jestem nowa i nie bardzo umiem sie jeszcze poruszac po forum. Interesuje sie swiatem gier MMORPG, jesli ktos moze mi polecic jakies strony www, pisma, czy artykuły na ich temat bylabym wdzieczna. Chodzi mi o teorie gier? Skad sie wziely, jakie sa najpopularniejsze itp. Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
Najlepsze gry MMORPG w polsce
Jesteś dziewczyną czy facetem? Nick wskazuje na faceta, "jestem nowa" zaś na kobietę. Do rzeczy. Ze stron WWW mogę Ci polecić tą i mmorpg.com . Ich historia jest dość krótka. Wszystko zaczęło się od Diablo, ono zapoczątkowało trend na masowe tłuczenie potworów. A jak wiadomo - jeśli w coś gra dużo osób to musi być to dobre. No i tak to się dale potoczyło. Oczywiście Diablo nie było pierwsze ale to głównie dzięki niemu gatunek stał się popularny. Aktualnie do najpopularniejszych należą:
- World of Warcraft
- Lineage 2
- Tibia (jeden z najbardziej kontrowersyjnych gier MMORPG)
Są one w tej chwili najbardziej spopularyzowane (a przynajmniej w polsce). Listę większej ilości może zobaczyć na stronach które Ci podałem. Witaj w naszym świecie i powodzenia w jego eksplorowaniu.
Hej dzięki za podpowiedź. Oczywiście jestem kobietą, jak słusznie wydedukowałeś T e gry, które wymieniłeśnie są cyba polskie, prawda? Czy są jakieś dobre gry polskich producentów? Sorry, że się tak dopytuję, ale interesuje mnie ten temat. A na temat kontrowersyjności Tibii czytałam artykuł w Wyborczej. Koleś stłukł matkę krzesłem bo go odłączyła od gry i zmarł jego bohater, niezły cyrk... Co o tym myślisz
Nie, te gry nie są polskie. Nie znam żadnej polskiej gry MMORPG postawionej na własnym autorskim silniku. Oczywiście istnieją projekty, ale są one na dziś dzień niegrywalne. Ostatnio ukazało się Two Worlds, takie cRPG jak Gothic z możliwością gry przez internet w dwóch trybach: walki i coś a'la MMORPG. No i jeszcze The Witcher. To są chyba dwie gry które można chyba nazwać MMORPG podobnymi, stworzonymi w polskich studiach i przez polskich autorów (wersja językowa to już inna bajka).
Co do Tibii - jest ona kontrowersyjna z wielu powodów. Ten z krzesłem to chyba najbardziej spopularyzowany przypadek. Ostatnimi czasy próbuję uciec od MMORPG, bo to złodzieje czasu. I o ile z samą grą można skończyć to z przyjaciółmi w niej o wiele trudniej.
Mr.Hania całkowicie sie z tobą zgadzam nie raz prubowałem prubowałem oderwać się od World of Warcraft (Co miesiąc płatne) jednak to nie takie proste Co do Polskich gier MMoRPG raczej takie nie powstały no może sie mylę ale przynajmniej ja jeszcze w takie nie grałem:PP......Chociaż do nie kturych gier MMORPG są polskie serwery ale to juz inna bajka:D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mr.Hania całkowicie sie z tobą zgadzam nie raz prubowałem oderwać się od World of Warcraft (Co miesiąc płatne) jednak to nie takie proste Co do Polskich gier MMoRPG raczej takie nie powstały no może sie mylę ale przynajmniej ja jeszcze w takie nie grałem:PP......Chociaż do nie kturych gier MMORPG są polskie serwery ale to juz inna bajka:D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kto gra w Rune Scape?
Diablo bylo popularne ale w takich krajach jak Polska gdzie dostep do gier i internetu byl bardzo ograniczony ze wzgledow finansowych jak i braku normalnego internetu.
Wszystko sie zaczelo od Everquest I i Lineage I, a Diablo oczywiscie nie jest gra mmorpg jednak trzeba sie zgodzic ze wielu z nas od tej gry zaczynalo przygode z grami mmo co przyciagalo do rasowych mmorpg.
a mnie interesują tylko polskie gry przez internet jak ktoś ma taką to proszę napiszcie do mnie na gg 2615828 bo narazie mam ich mało narazie mam tylko www.margonem.pl
a tak to to same w których nie można się poruszać tylko jesteś kapitanem lub kimś innym i robisz rozkazy lub coś takiego
Polskie gry czyli zrobione przez polaków czy polskie gry czyli z polskim tłumaczeniem ? to bardzo duża różnica. Jest jedna tania, dobra i polska gra przez internet - PainKiller, no ale to nie jest mmorpg ;D
Polacy chyba nie zrobili żadnego MMOPRG. Jeżeli chodzi o gre spolszczoną, a nie polski produkt to polecam ci Metina 2. Jest całkowicie po polsku. Gre możesz zassać ze strony www.metin2.pl
Pozdrawiam
Nie wiem czy wiesz gościu ale jest jeszcze gram MMORPG o nazwie Margonem. Jednak to jest taka gra że po 6miesiącach odechce się grac przez głupie zmiany p. admina. Tak jest w moim przypadku.
PS. Pozdro Thinker i ekipa.
100% Guild Wars. Gra z angli ale wprowadzili polskie serwery i są sami polacy. Oczywiście można zmieniać dystrykty.
Zapraszam do rejestracji na TORAX. Darmowe itemy dla wszystkich zarejestrowanych.
http://www.outwar.com/rec/DaReKtHeCroW
Rekrutacja trwa od czwartku do czwartku:D Ostatnio ponad 70 osób wystarczyło, więc postarajmy się
Jestem już szósty, ale tylko pierwsza trójka wygrywa, wystarczy tylko się zarejestrowć i nie trzeba grać jak się nie spodoba;) Wszystkim z góry dziękuję i sorki za ten spam;)
Aktualne wyniki można sprawdzić poniżej (mój nick to: WaRrIoR_oF_tHe_LiGhT):
Witam.
Najpopularniejsze gry społeczności gamingowej gdzie doświadczysz wielu także polaków:
- World of WarCraft
- Guild Wars 2
- The Elder Scrolls online
- Path of Exile
Pozdrawiam.
Temat z 2008 roku a wy odpowiadacie ?? ciekawe...
The Pride of Taern to również polska gra, FFVIX oraz Black Desert online również są popularnymi grami, a lineage2 mało co słyszałem, nie wiem czy to taka popularna gra w porównaniu do tych topowych.
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowa i nie bardzo umiem sie jeszcze poruszac po forum. Interesuje sie swiatem gier MMORPG, jesli ktos moze mi polecic jakies strony www, pisma, czy artykuły na ich temat bylabym wdzieczna. Chodzi mi o teorie gier? Skad sie wziely, jakie sa najpopularniejsze itp. Z gory dziekuje za wszelka pomoc.