Najlepszy/najszybszy system dla notebook'a

Cześć, to znowu ja :P
Mam do was pytanie o system dla notebook'a. Notebook to Acer AspireOne D255.
Podstawowe info: Atom(1 rdzeń,2 wątki) 1,66GHz; 1GB RAM(da radę rozszerzyć do 2);250GB HDD
Aktualnie zainstalowałem na nim XP 32-bit. Nalepkę ma na win7 Starter.
Po pierwszych godzinach XP nie byłem z niego zadowolony ;/ Mulił bardziej niż na 7 Starter.
I tu proszę was o rady i wolałbym bez jakiś Linuxów :)
Nie piszcie, że to złom i lepiej wymienić, bo to notebook dziewczyny i ma słóżyć tylko do internetu i MSOffice.
Dzięki za każdą pomoc :)

A ja jednak ci napiszę, że linux byłby najlepszy na netbooka ale ok skoro nie chcesz to nie. Co do windowsa to xp nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem przez zastosowaną płytę główną. Na Twoim miejscu zainstalował bym z powrotem 7 i ją "odchudził". Jak to zrobić poczytasz w necie pełno takich poradników jest. Ja na laptopie żony (oryginalnie chodził na Vista) zainstalowałem 7 i powyłączałem wszystkie oczoje...... efekty jak np przeźroczystość paska narzędzi. Sprawdź procesy które są uruchomione czy rzeczywiście muszą działać cały czas ja powyłączałem zbędne tzn działały tylko sterowniki i explorer(co jest oczywistą oczywistością reszta może uruchamiać się w trakcie używania programów), odchudzenie ze zbędnych programów takich których nigdy nie użyje też może pomóc u mnie przynajmniej pomogło i laptop hula aż miło też służy tylko do Office i internetu. A jeśli zdecydujesz się na linuxa to pracowałem długo na wersji mandriva i tylko ją polecam nie wiem jak by się sprawdziło Ubuntu nie miałem tego jak to się mówi "w rękach".

Właśnie tak myślałem, żeby dla tej pewności dorzucić ten 1GB Ramu i zainstalować Win7. Zobaczymy jak będzie chodzić. Nie chce Linuxa, bo jak pisałem z notebooka korzysta moja dziewczyna a długo korzystała z Visty i Win7, dlatego nie chce później słuchać, że czegoś nie może znaleźć na Linuxie itp. :D
Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? :)

Cześć, to znowu ja :P
Mam do was pytanie o system dla notebook'a. Notebook to Acer AspireOne D255.
Podstawowe info: Atom(1 rdzeń,2 wątki) 1,66GHz; 1GB RAM(da radę rozszerzyć do 2);250GB HDD
Aktualnie zainstalowałem na nim XP 32-bit. Nalepkę ma na win7 Starter.
Po pierwszych godzinach XP nie byłem z niego zadowolony ;/ Mulił bardziej niż na 7 Starter.
I tu proszę was o rady i wolałbym bez jakiś Linuxów :)
Nie piszcie, że to złom i lepiej wymienić, bo to notebook dziewczyny i ma słóżyć tylko do internetu i MSOffice.
Dzięki za każdą pomoc :)