Poszukuje aktualnie najlepszego antywirusa. Zastanawiam się nad nod32 eset smart seciurity i kaspersky anti-virus 2012 oba mają swoje + i - , a ja chętnie je poznam. Kiedyś używałem kasperskego, ale strasznie mi mulił kompa (nie wiem jak jest z najnowszą wersją) przerzuciłem się na nod32 i przpuścił kilka wirusów do systemu (w tym recycler'a, który chwilowo nie sprawia problemów). Jak znacie jakieś lepsze antywisury to podajcie je i ich specyfikacje : szybkość skanowania dysku, zużycie ram i procesora, interfejs itp.
Najlepszy program antywirusowy?
Chodzi Ci o to żeby był "lekki" i przejrzysty czy dobrze łapał wirusy, bo nie zrozumiałem.
Polecam nortona sam go używam i jest świetny na 1 rok tylko 70 zl
spróbuj GDate kompa nie muli wcale i naprawdę jest świetny sam mialem tylko teraz kasy brak
AVG nie jest zły, sam go mam i na razie sprawia bardzo dobrze.
Chodzi Ci o to żeby był "lekki" i przejrzysty czy dobrze łapał wirusy, bo nie zrozumiałem.
chodzi mi o to żeby dobrze łapał wirusy i za bardzo nie mulił kompa.
Teraz ściągam nortona sprawdze triala i jak będzie dobry to zainwestuje w licencje.
Musisz wybrać, albo dobrze łapie wirusy, albo nie muli kompa. Antywir, który nie zmienia zachowania kompa to nie antywor tylko ikonka. Najlepsze antywirusy to takie, które mają ochronę (skanowanie/monitorowanie) 24/7. Ja od jakiegoś czasu korzystam KIS 9 i nie żałuję.
A ja polece Ci Avast i Norton według mnie oba są świetne.
norton spełnia kryteria :
-Nie muli kompa
-Co do monitorowania norton 24/7 a co do skanowania(nie chcę wprowadzać w błąd)lecz na również to robi.Nie wiem jak z wersją trial lecz opłacony spisuję się bardzo dobrze,co do Avasta nie wiem czy jest aż tak dobry gdy go testowałem wydawało mi się że muli kompa.
skanuje teraz kompa programem norton360 i już wykrył 61 zagrożeń, które eset(nod32) przepuścił
jeżeli norton wam nie muli kompa to nie wiem skąd wy go macie...
Norton jest na pierwszy miejscu jeśli chodzi o zasobożerność, najmniej zasobożernym, a jednocześnie bardzo dobrym anty wirusem jest Avira, tylko, że po angielsku. Dodatkowo Comodo Firewall + Anty spy bot i masz dobry zestaw.
(przetestowałem każdy program i jeżeli nie lubisz ang. menu to weź AVG)
Microsoft Security Essentials. Nie narzekam i jest git.
Być szczerym? Używam Free AVASTA i mi wystarcza. Nie wiem dlaczego chcecie jak najlepszego i najdroższego antyvirusa skoro normalny wystarcza. Kiedyś jakieś 5 lat do tyłu to rozumiem, bo internet nie był tak uporządkowany, a teraz? Na co wam, chodzicie po ruskich stronach z downloadem? Avast jest dobry według mnie, zabiera mało zasobów i to jest dla mnie ważne.
Avasta miałem na początku i mi każde ścierwo przepuszczał, a w czysych plikach wykrywał wirusy. Nie wiem jak jest teraz, a wtedy(około 2 lata temu) to była porażka.
Poszukuje aktualnie najlepszego antywirusa. Zastanawiam się nad nod32 eset smart seciurity i kaspersky anti-virus 2012 oba mają swoje + i - , a ja chętnie je poznam. Kiedyś używałem kasperskego, ale strasznie mi mulił kompa (nie wiem jak jest z najnowszą wersją) przerzuciłem się na nod32 i przpuścił kilka wirusów do systemu (w tym recycler'a, który chwilowo nie sprawia problemów). Jak znacie jakieś lepsze antywisury to podajcie je i ich specyfikacje : szybkość skanowania dysku, zużycie ram i procesora, interfejs itp.