Najlepszy server do WvW obecnie?

Cześć,
biorę się w końcu za GW 2 po długiej przerwie słyszałem ,że mieli zmienić tryb WvW ale czytałem taką informację około rok temu i wciąż nie widziałem ,żadnych zmian na google/yt. Tak więc jaki server obecnie najlepszy pod ten tryb z polskim legionem?

Dzięki wielkie z góry za pomoc! :slight_smile:

Akurat wróciłem do gry i zajrzałem do tabeli. Widzę, że mój serwer (Seafarer’s Rest) dalej wymiata w WvW z przewagą 60:20:20

Underworld wycarrował seafarer’s rest a co do tematu na underworld/seafarer’s rest nie ma polskich gildi pod WvW. Pewnie na blacktide lub Gandara jak chcesz z polakami biegac

1lajk

Kurcze ale jak wy odczytujecie tą tabele? https://leaderboards.guildwars2.com/en/eu (bo rozumiem ,że o niej mowa). Nie rozumiem czym są te tiery i byłem pewny ,że Desolation najwięcej awansowało miejsc i to oni wymiatają na WvW obecnie.
Co do Gandary skoro jest pierwsza to pewnie nie będzie można zrobić na niej nowych postaci , a BlackTide to jeden z ostatnich serwerów na liście czy to nie oznacza ,że jest słaby / łączony z innymi na WvW (pamiętam ,że coś takiego miało miejsce)?

Najzwyczajniej w świecie. Wchodzę do gry, kilkam “B” i widzę :wink:

Prawda, Underworld niestety nie posiada większych polskich gildii na WvW

A możecie mi powiedzieć o co chodzi z tym “tier” w leaderboard? I czy wybór serweru ma wpływ tylko na WvW czy także na kolejki i poziom w pvp meczach?

Jeżeli szukacie polskiej gildii WvW/GvG to zapraszam do Next Rebel (nRBL) na Gandare linkowane teraz z Ring of Fire, jakis czas temu wróciliśmy do gry po przerwie, i powoli się na nowo wkręcamy, raidy 3 razy w tygodniu, nie gramy już HC jak rok temu, ale kilku graczy ze starej ekipy mamy, także jeżeli ktoś jeszcze z nami pograć bez względu na doświadczenie jakie ma w tym trybie to zapraszamy. Kontakt w grze.

Gandara, FSP i Vabbi, te serwery farmią cokolwiek by nie dostały w matchupie i są dosyć wysoko w tierach. No i jeszcze jest Desolation, ale ja bym nie chcial byc na serwerze z KISSami

SFR jest martwe, carrowane przez UW mocno, nic sie tam nie dzieje.