Najlepszy zombie survival według was?

Witam wszystkich , chciałbym poznać wasze opinie na temat zombie survivali w jakie graliście.
Uwielbiam ten klimat i założyłem ten temat z nadzieją że w coś dobrego z tego gatunku nie grałem , a zakładam że tak może być bo ostatnio trochę zacofany jestem w świecie gier .

Dodam jeszcze że od dłuższego czasu poszukuje czegoś z dobrą rozgrywką online , ale dobrym singlem też się zadowolę :)

Więc co polecacie ?

7 days to die? troche maincraftowy ale ja sie nie znam , the forest ale to single no i jeszcze troche z innego klimatu ale również bardzo dobra gra chociaż niema w niej zombie jest za to karar "SUBNAUTICA" jedyna gra w earlyaccess której wróże przyszłośc bo jest swietna ale optymalizacja jeszcze kuleje

Jeśli chodzi o SP to polecam State of Decay, The Walking Dead: Survival Instinct (gra średnia, ale dla fana serii raczej ujdzie).

Z MP to od siebie polecam MTA DayZ, oryginalny DayZ był dla mnie zbyt zbugowany, Infestation jest w miarę przyjemny jeśli grasz w grupie (w sumie jak każda gra, w którą grasz ze znajomymi). Dodatkowo zachęcam spróbować Dead Frontier, mimo tego, że Owner jest bardzo nastawiony na $$$. Przychodzi mi jeszcze do głowy Left 4 Dead 2 (który mi osobiście nudzi się po kilku minutach, ale są różne gusta). H1Z1 Just Survive oraz Miscreated (również mi nie przypadły do gustu).

Poza tym chyba nic godnego uwagi według mnie, sam jestem fanem tej tematyki :)

Project Zomboid jest bardzo dobrym połączeniem symulatora z survivalem, gra najlepiej odwzorowuje świat po inwazji zombie, które mają chyba najlepsze AI z tego typu gier np. reagują na hałas alarmu i idą hordami do źródła dźwięku. Musisz tylko przełknąć pikselową i izometryczną grafikę która nie daje żadnej immersji.

Witam wszystkich , chciałbym poznać wasze opinie na temat zombie survivali w jakie graliście.
Uwielbiam ten klimat i założyłem ten temat z nadzieją że w coś dobrego z tego gatunku nie grałem , a zakładam że tak może być bo ostatnio trochę zacofany jestem w świecie gier .

Dodam jeszcze że od dłuższego czasu poszukuje czegoś z dobrą rozgrywką online , ale dobrym singlem też się zadowolę :)

Więc co polecacie ?