Widzisz co ty robisz?? Napisałeś 3 posty 1 pod 2 masakra ;/
Najniebezpieczniejsze zwierzę świata
To ma byc niebespieczne.... gdzies w Australi zyje meduza co zabija czlowieka w 40s. Jej parzydełka z zetknieciu skura powoduja jakis szok... Co zatrzymuje akcje serca. Po dobrze przeprowadzonej reanimacji masz 17% szans na przezycie... Dodam ze podczasz zawalu dobrze przeprowadzona akcja serca daje nam 70% szans na przezycie. Oczywiscie mowie o mlodych ludziach nie majacych wad genetycznych.
Dlaczego nie ma tutaj człowieka? Hmm a no tak człowiek wg niektórych to nie jset zwierzeciem... racja człowiek jest 100 razy gorszy niz najniebezpieczniejsze zwierze na świecie. Zresztą zwierzęta nie są groźne jeżeli my nic im nie robimy one też nam nie powinny no chyba że zaznały krzywdy z rąk innego człowieka to wtedy może być kiepsko. To że jakieś zwierze spowodowało śmeirć iluś tam osób to dlatego że się nie uważa. Tak jak ten gości co go płaszczka zabila bo nie był ostrożny
tą nauke z przedszkola wyniosłeś??
Discovery pewnie ogląda xD
Najniebezpieczniejszy jest męski pytong , raz urzadli a potem przez 9 miesięcy jest bombel
tą nauke z przedszkola wyniosłeś??
Z wlasnego doświadczenia... Uwierz mi nie raz miałem do czynienia z rekinem, lwem, czy wężem i nie mam na myśli małego rekinka w akwarium, węża ogrodowego czy króla lwa. Wakacje spędzam aktywnie zwiedzam różne kraje, nurkuje w różnych wodach. Kiedys nie szanowałem zwierząt przec co już mogło by mnie tu nie być. Raz prawie mnie rekin ugryzł bo źle sie zachowałem. Wąz tez chciał mi przemówić do rozumu i gdyby nie refleks pewnie nie raz by mnie ugryzł. Z lwem naszczęscie nie miałem aż tak bliskiego spotkania ale byłem światkiem jak zaatakował gościa który poczól się zbyt pewnie. A co do tego że człowiek jest gorszy niz zwierze to powinniście sami zrozumiec dlaczego.
Ja boje się numeru 8.
Nie lubie chodzić do lasu tak pozatym x/
Według mnie są grozne, no a niechce czegos takiego zlapac
Ps. Broda ma racje
Discovery pewnie ogląda xD
wąż rozporkowiec, Pydongus pospolitus
Ja ostatnio slyszalem ze postrach siele bulgotnik wanienny i cichacz podlogowy
Nie ma ślimaczka xD . Z tych pozostałych to jest czarna wdowa najgroźniejsza .
Ja se zagłosowałem na Kobre. Podoba mi się to zwierzę może dlatego. Chciałbym taką kobre mieć w domu xD
Zrobiłem sonde tak dla jaj na temat najniebezpieczniejszego zwierzęcia na świecie ( jak gdzieś błąd zrobiłem to powiedźcie)
1.Ptasznik - jest to największy pająk na świecie... Na pewno nikt by się nie odważył wziąnść na ręce... no może za kasę xDD Strach przed nim jest nazywany Anarchofobią.
2.Kobra - to wąż którego jad zabija człowieka w niecały kwadrans bez szybkiej interwencji lekarza, ludzie się go mało boją ale jak ugryzie to ugryzie... i to porządnie.
3.Rekin - to zwierze, które kieruje się węchem... i raczej nic ani nikt mu do rozsądku nie przemówi. Jak zrobi ci sie kuku na muniu w morzu to spier... z wody bo mogą być straszne tego szkody... (za rymowałem )
4.Meduza - nie myślące stworzonko chyba, spotkanie nie zawsze się kończy ładnie z tą galaretką. Potrafi sparaliżować w taki sposób człowieka że temu już się żyć nie chce...
5.Komar - bardzo upierdliwy owad który przenosi malarie (taką chorobę)
6.Czarna Wdowa - jego odwłok jest większy od ciała... czy to nie straszne... na tego pająka trzeba uważać, ma silny jad... i lubi ciemne wilgotne miejsca.
7.Niedźwiedź Polarny - niby nie straszny ale... świetnie pływa... jest wytrzymały... a jak przywali z łapy plaskacza to może nawet głowę urwać xDD
8.Kleszcz - nigdy nie spotkałem kleszcza i nie chcę go spotkać... innym też nie radze... przez tego owada można dostać zapalenie opon mózgowych... bez komentarza... ten owad jest po prostu ohydny
9.Lew - popularny król lew... bardzo groźne zwierzę... tym bardziej w stadzie. Nigdy nie chciał bym mieć z nim na pieńku.
10.Ślimak - o nie... tu nie chodzi o te nasze pospolite ślimaki lecz o takie, które żyją w wodzie i zamieszkują rafy koralowe Australii. Są to jadowite ślimaki które paraliżują swoją ofiarę...
11.Gepard - chyba najszybsze zwierzę świata... kotek wygląda uroczo ale co innego jak się go wnerwi... przed nim na pewno nie uciekniesz... no chyba bolidem xDD
12.Nietoperz - na pewno każdy z was słyszał o Drakuli, takim typku, co prawdopodobne zamieniał się w nietoperza... nietoperze to ssaki które polują nocą... ty sobie smacznie śpisz... a tu po kryjomu smakują cię nietoperze
13.Anakonda - to wąż który może osiągnąć nawet 9m długości i specjalizuje się w duszeniu ofiary. Jak by kogoś tak uściskał z radości albo ze złości to na bank po kościach xDD
14.Krzyżak - kolejny pająk tym razem z tatułarzem na d*pie w kształcie krzyża. Niebezpieczny ogrodowy pająk...
15.Słoń - ma wielkie uszy... ma wielką trąbę... ma wielkie cielsko... i jest spokojnym zwierzaczkiem... i mało ludzi się go nie boi... a na pewno mała mysz xD
16.Szerszeń - owad większy od osy i pszczoły. Jest bardziej agresywny od nich... jak przyleci całym stadem to chowaj ogródek do domu jak masz bo jak nie to nie będziesz go miał... Szerszenie bardzo lubią spożywać roślinki...
17.Dziobak - nie myślcie że sobie żartuje... dziobak jak chce to może być niebezpieczny... Jest także jadowity, u dolnej kończyny... w którejś tam "nodzę" ma żądło... które po ukuciu nadal pozostaje przy dziobaku.
18.Krokodyl - przyczajony w wodzie... czekający na ofiarę... to krokodyl... błyskawicznie atakuje i jest całkiem szybki... w wodzie jest prawie niewidoczny kiedy się zanurza i wystawia kawałek łba nad wodę...
19.Modliszka - owad, który atakuje szybko... i jest bez zahamowań. Kiedy sam byłem mały trochę się bałem tego owada... te oczy były tak straszne że na ich widok uciekałem do WC i puszczałem pawia...
20.Pawian - małpa z gołym zadkiem... to pawian... jest groźny jak go się palcem wytyka... czsami wpada w taki szał że szok... może i ktoś się go boi... bo flamingi na pewno...
I oto opisałem mniej więcej choć trochę kandydatów na plebiscyt "Najniebezpieczniejsze zwierzę świata". I przypominam możecie wybierać więcej nisz jedną odpowiedź. I proszę bez głupich żartów ani jaj. Życzę miłej zabawy xDD