Zrobiłem sonde tak dla jaj na temat najniebezpieczniejszego zwierzęcia na świecie ( jak gdzieś błąd zrobiłem to powiedźcie)
1.Ptasznik - jest to największy pająk na świecie... Na pewno nikt by się nie odważył wziąnść na ręce... no może za kasę xDD Strach przed nim jest nazywany Anarchofobią.
2.Kobra - to wąż którego jad zabija człowieka w niecały kwadrans bez szybkiej interwencji lekarza, ludzie się go mało boją ale jak ugryzie to ugryzie... i to porządnie.
3.Rekin - to zwierze, które kieruje się węchem... i raczej nic ani nikt mu do rozsądku nie przemówi. Jak zrobi ci sie kuku na muniu w morzu to spier... z wody bo mogą być straszne tego szkody... (za rymowałem )
4.Meduza - nie myślące stworzonko chyba, spotkanie nie zawsze się kończy ładnie z tą galaretką. Potrafi sparaliżować w taki sposób człowieka że temu już się żyć nie chce...
5.Komar - bardzo upierdliwy owad który przenosi malarie (taką chorobę)
6.Czarna Wdowa - jego odwłok jest większy od ciała... czy to nie straszne... na tego pająka trzeba uważać, ma silny jad... i lubi ciemne wilgotne miejsca.
7.Niedźwiedź Polarny - niby nie straszny ale... świetnie pływa... jest wytrzymały... a jak przywali z łapy plaskacza to może nawet głowę urwać xDD
8.Kleszcz - nigdy nie spotkałem kleszcza i nie chcę go spotkać... innym też nie radze... przez tego owada można dostać zapalenie opon mózgowych... bez komentarza... ten owad jest po prostu ohydny
9.Lew - popularny król lew... bardzo groźne zwierzę... tym bardziej w stadzie. Nigdy nie chciał bym mieć z nim na pieńku.
10.Ślimak - o nie... tu nie chodzi o te nasze pospolite ślimaki lecz o takie, które żyją w wodzie i zamieszkują rafy koralowe Australii. Są to jadowite ślimaki które paraliżują swoją ofiarę...
11.Gepard - chyba najszybsze zwierzę świata... kotek wygląda uroczo ale co innego jak się go wnerwi... przed nim na pewno nie uciekniesz... no chyba bolidem xDD
12.Nietoperz - na pewno każdy z was słyszał o Drakuli, takim typku, co prawdopodobne zamieniał się w nietoperza... nietoperze to ssaki które polują nocą... ty sobie smacznie śpisz... a tu po kryjomu smakują cię nietoperze
13.Anakonda - to wąż który może osiągnąć nawet 9m długości i specjalizuje się w duszeniu ofiary. Jak by kogoś tak uściskał z radości albo ze złości to na bank po kościach xDD
14.Krzyżak - kolejny pająk tym razem z tatułarzem na d*pie w kształcie krzyża. Niebezpieczny ogrodowy pająk...
15.Słoń - ma wielkie uszy... ma wielką trąbę... ma wielkie cielsko... i jest spokojnym zwierzaczkiem... i mało ludzi się go nie boi... a na pewno mała mysz xD
16.Szerszeń - owad większy od osy i pszczoły. Jest bardziej agresywny od nich... jak przyleci całym stadem to chowaj ogródek do domu jak masz bo jak nie to nie będziesz go miał... Szerszenie bardzo lubią spożywać roślinki...
17.Dziobak - nie myślcie że sobie żartuje... dziobak jak chce to może być niebezpieczny... Jest także jadowity, u dolnej kończyny... w którejś tam "nodzę" ma żądło... które po ukuciu nadal pozostaje przy dziobaku.
18.Krokodyl - przyczajony w wodzie... czekający na ofiarę... to krokodyl... błyskawicznie atakuje i jest całkiem szybki... w wodzie jest prawie niewidoczny kiedy się zanurza i wystawia kawałek łba nad wodę...
19.Modliszka - owad, który atakuje szybko... i jest bez zahamowań. Kiedy sam byłem mały trochę się bałem tego owada... te oczy były tak straszne że na ich widok uciekałem do WC i puszczałem pawia...
20.Pawian - małpa z gołym zadkiem... to pawian... jest groźny jak go się palcem wytyka... czsami wpada w taki szał że szok... może i ktoś się go boi... bo flamingi na pewno...
I oto opisałem mniej więcej choć trochę kandydatów na plebiscyt "Najniebezpieczniejsze zwierzę świata". I przypominam możecie wybierać więcej nisz jedną odpowiedź. I proszę bez głupich żartów ani jaj. Życzę miłej zabawy xDD