Jaka jest najmniej spotykana klasa w GW2, oprócz inżyniera? Średnio lubię grać klasą, której jest pełno, a teoretycznie podoba mi się każda z nich, więc główne kryterium wyboru pada na jej rzadkość.
Najrzadsza klasa
Oprócz Inżyniera to chyba Thief.
Wierz lub nie, ale inżynierów nie jest już tak mało jak kiedyś - ludzie skapnęli się, że są silni. Na drugim miejscu w rzadkości postawiłbym necro.
Thiefów, mesmerów, rangerów i ele jest mniej więcej po równo, z czego tych ostatnich może trochę mniej.
Na pewno najwięcej jest warriorów i guardów.
Tyle na ten temat.
Thief-mesmer-necro-ranger
Jest też pewna zależność jeśli chodzi o ilość osób grającą daną klasą w określonym trybie - gram już trochę w gw2 - głownie na arenach TPVP - zawsze staram się patrzyć z kim przyjdzie się zmagać i z tego co zauważyłem najwięcej jest właśnie thiefów - często teamy podczas normalnej randomowej gry potrafią się składać nawet w połowie własnie z nich,sporo mesów,warriorów,rangerów ostatnio wzrosła (czy może pare miesięcy temu) liczba engów i necro - najmniej jest guardów,ele (tych więcej niż guardianów,a co do strażników to na nich szczególnie zwracam uwagę bo to moja ukochana klasa - czasem na grę trafi się ich zerowa ilość lub coś w okolicach 1-3 sztuk jeśli mówimy o 8v8,na tour w 5 os teamie prawie zawsze widze po 1 sztuce )
Na www najwięcej jest Warów i guardów ,dużo ele,mesów (chodz przy nich niemam jakoś pewności)- w średniej ilości rangerów, thiefów , necro a jeszcze mniej jest engów
To są przynajmniej moje odczucia i mogę się mylić
Moim zdaniem najwięcej jest właśnie Guardianów, Warriorów i Rangerów ( z własnego doświadczenie to wiem ), a najmniej Necrosów, Elementów i Thiefów. A tak średnio to Mesmerzy i Enginierzy ( Seafarer's Rest ).
Moim zdaniem najwięcej jest właśnie Guardianów, Warriorów i Rangerów ( z własnego doświadczenie to wiem ), a najmniej Necrosów, Elementów i Thiefów. A tak średnio to Mesmerzy i Enginierzy ( Seafarer's Rest ).
Mówiłem tu głownie o tpvp ale jeśli chodzi o pve to się zgodze
@UP Mi chodzi o całokształt, jak zbiorę do kupy WvW, PvE i sPvP, tPvP, to tak właśnie jest, poza tym każdy na pewno ma kilka swoich altów, a to też trzeba brać pod uwagę.
Według mnie thief i necro.
zależy na Pve najmniej jest necro i thiefów bo nie łatwo sie nimi expi
na PvP natomiast od nich sie roi mało jest za to mesmerów i elementalistów
Infografika z września: http://s.cdaction.pl/obrazki/guild-wars-2-rok-infografika_175vo.jpg
Na twoim miejscu dodałbym parę procent do warriorów, guardów i może z 1% do engi, i masz mniej więcej ilość profesji. Oczywiście to tylko przybliżenie - w końcu od tamtej pory minęło jakieś pół roku.
@UP Zmieniło się i to sporo, ludzie się pokapowali, że Mesmerzy i Enginierzy pod confusion/granaty są OP na WvW i zaczęli grać, w przedostatnim patchu chyba, znerfili właśnie confusion dmg, ale samego Mesmera i Engi buffnęli.
Dołącz do gildii i weź to czego w gildii najmniej
Ok, dziękuję wszystkim za wyczerpujące informacje. Pomogły bardzo.
Nie chcąc zakładać nowego tematu, zapytam tutaj. Czy legendarki craftuje się przy pomocy profesjii (weaponsmith itp) czy w jakiś inny sposób? Jest w ogóle sens craftować, są jakieś potrzebne itemy z tego na koniec?
Na legendę trzeba 4 rzeczy:
-Precursor - drop lub MF, niby mieli dać możliwość wycraftowania, ale dalej jej nie widać
-Gift of Fortune - 250 wszystkich matsów T6 (za wyjątkiem Ori, drewna i goss), 250Ecto i 77Mystic Clovers(1 koniczynka = 1obsy + 1ecto + 1mystic coin + 6 philosopher stones, szansa na craft była coś koło 20%)
-2 Giftów z crafta, zależnie od obroni. Np. łuk potrzebuje Jewelera i Huntsmana, a miecz Artificiera i Weaponsmitha.
Co do tego czy trzeba mieć crafta na 500 - warto, jak się nie ma szczęścia. Crafty na zbroje na 500 dają Ci ascended zbroje, na bronie dają ascended. Staty broni ascended = legendarce.
Ok, dziękuję za informację.
Temat do zamknięcia.
Jaka jest najmniej spotykana klasa w GW2, oprócz inżyniera? Średnio lubię grać klasą, której jest pełno, a teoretycznie podoba mi się każda z nich, więc główne kryterium wyboru pada na jej rzadkość.