Najtrudniejszy MMO ever!? - Wasze typy :)

nie ;p nie uzbierasz chodzbys umarl przy kompie 9chyba ze jestes w corpie w nullu)
sa sposoby na 51 dni grania ale musisz miec kolege w eve

Wizardy jest bardzo trudne DDO jest cięzkie

Idzie, ale wiąże się to z totalną nudą.

Robisz postać, kończysz tutorial po dowolną fretkę startową (nie noob ship), dochodzisz do corpa milicyjnego i robisz sygnatury - siedzisz przez X czasu w miejscu i modlisz się, aby nic nie leciało w twoją stronę. Niczego się nie nauczysz i przyjemność z gry będzie równa 0, ale hajs zdobędziesz.

Od dowolnego gracza możesz wziąć 21dni triala.

A co sądzicie o trudności Everquesta obecnie 1 lub 2?

O EQ1 się nie wypowiadam, bo za mało grałem.

Natomiast w dwójce zależy od tego kim gramy i co robimy. Jeżeli mowa o dungach/rajdach to granie tankiem jest diabelnie trudne - przez miesiąc uczyłem się najprostszych taktyk, tyle tego jest. Poza tym, grą trudną nie jest, ale ogarnięcie wszystkich elementów gry zabiera dłuższą chwilę.

Moim zdaniem jedną z najtrudniejszych gier MMO na dzień dzisiejszy jest EVE. Dla początkującego gracza ogarnięcie interface'u, całej koncepcji korporacji i handlu może być czymś "Impossibru". Drugą grą będzie Lineage i Lineage 2. Jesli chodzi o L2 to ostatnią kroniką na której kończy się ból istnienia na kontynencie Aden jest Interlude. Bez dobrego cpt lub klanu nie podexpiłeś.

Siemien, da się. To znaczy, jak cię chyba ktoś zaprasza, to dostajesz cały miesiąc, wtedy możesz ugrać sobie na abonament. Ale nie dam sobie ręki uciąć. Poza tym to pytanie na osobny temat ;)

Najtrudniejsza oczywiscie EvE, po zrobieniu tutoriala dostajemy cala gre na twarz po czym nie wiemy za co sie zabrac i oczywiscie jak ;]
Pozatym nawet w 14 dni da sie zarobic na subskrypcje nowym kontem znajac dobrze gre, nowym graczom jest dosc trudno nawet w te 51 dni i to majac pomoc ze strony korpa.

Również uważam, że EVE jest jedną z najtrudniejszych gier. Co prawda nie grałem długo, bo chyba ze 2 razy podchodziłem korzystając z triala 21-dniowego. Aczkolwiek dodam tutaj jeszcze Wurm Online. Jest to kolejna bardzo rozbudowana gra, w której można robić masę rzeczy! To jest takie EVE Online tylko, że osadzone w klimatach fantasy, miecze, magia, potwory itp.

Ten Wurm wydaje się spoko, ale ludzi to tam chyba za bardzo nie ma w porównaniu do EVE :)

hmm powiedział bym Kalonline po pewnym lvlu wbicie kolejnego zajmuje miesiące ;p

Pomijając EvE, które jest oczywistym miejscem pierwszym w rankingu najbardziej skomplikowanych gier, trudności w ogarnięciu sprawił mi również Darkelf (głównie z racji kiepskiego tłumaczenia na angielski z czeskiego) oraz WWII: Battleground Europe.

Ten Wurm wydaje się spoko, ale ludzi to tam chyba za bardzo nie ma w porównaniu do EVE

Jak dobrze trafisz to i ludzie będą ;). Ja jak grałem z kumplem to w sąsiedztwie mieliśmy kilku typków. Poza tym jest jakaś grupka graczy z tego forum, która gra regularnie w Wurma.

Od Wruma lepszy wydaje się Mortal Online.

Przy okazji tematu chciałbym zapytać o wszystkie mmo z perm deadem. Pograłbym w coś, gdzie bycie high levelem coś znaczy, a nie, że wystarczy noulajfić 2 miesiące i już.

Kto to wie ^^ Wizardy niby miał mieć, ale nie jest tak jak powinno być, nic więcej nie wpada mi do głowy w tym momencie. Z drugiej strony, JA szukam MMO z najlepszym obecnie PVP (IS może delikatnie wpływać na rozgrywkę, kwestia wydania 30-40 zł co miecha to maks). W Tibi jest kozak, ale wkurza mnie, że spadają skille jak padnę, a jako FACC to się odbija godzinami... Lvl wbijam 2h-2,5h, a 50% skilla 5-6h, więc olałem to.

warn_ico.png
wulgaryzmy ~ NS

Witam :) Zastanawiam się jakie MMO jest waszym zdaniem obecnie lub może było (ponieważ już nie istnieje) najtrudniejszym z gatunku?