Najwięcej Polaków

Witam, z racji tego że jest w promocyjnej cenie skusiłem się na swój egzemplarz, i chciałbym zapytać na jakim serwerze jest najwięcej Polaków?
Pytam ponieważ szukam w miarę ogarniętej gildii gdzie można spokojnie posiedzieć i pograć, i coś ewentualnie podpytać. Jeśli chodzi o RPG to jestem słabym graczem więc pomoc doświadczonych graczy mi się sprzyda.
Jeśli chodzi o mnie to postaram się nie być zbyt upierdliwy.

Pozdrawiam!

W sumie to w tym momencie to jest bez różnicy ponieważ za kilka dni powstaje mega server ale zanim powstanie to polecam Alustin. Uprzedzam hejterów merge było planowane od samego początku i od początku były plany na jeden mega server. Na Alustinie masz kilka Polskich gildii :

1) Royal Legion
2) Xeno Tavern
3) Smocza kompania

4) Toxi Team 5) Zakon VII

6) Kilak nowych mniejszych nie pamiętam nazw

Pierwsze dwie to chyba największe na tym serverze jeśli chodzi o Polaków.

Rl i XT nie istnieją, były tak wielkie że się połączyły w jedno :P

Oj i tu nie masz racji ! Istnieją i nadal rekrutują jako dwie oddzielne gildie rzecz w tym że tworzą sojusz a to już różnica.

Sojusz w jednym celu aby Polska była najlepsza!

Ristofer, nie znam ludzi z Toxic Team ale jeśli nazwa gildii ma coś mówić to mi np. najgorzej kojarzy się nazwa Royal Legion. Smutne, że nawet przy głupim wyliczeniu gildii nie można się pohamować by kogoś tak oczernić przy okazji. A pomyśl, zamiast oczerniać jedną gildię, mógłbyś rzucić tekst promocyjny przy kilku innych i cały post nabrałby pozytywnego wydźwięku a nie typowo czepialsko-hejterski :rolleyes:

Mi głównie chodziło o to że Toxiki wciskają ciemnotę, ich albo lubisz z nimi grasz i nie lubi Cie cały server albo nie, to nie są tylko moje słowa. Nie znam zasad panujących w innych gildiach, każda z tych gildii istnieje praktycznie od samego początku więc każda mu pomoże. Toxików oceniam bo akurat ich znam dość dobrze, swego czasu miałem nawet przyjemność nasłuchiwać jak tworzą kwas. Równie dobrze mógłbym polecić tylko swoją gildię a resztę oczernić a tak to uchroniłem autora tematu przed toxikami jeden uczynek więcej w dzisiejszym dniu i zostawiłem mu pole wyboru będzie zainteresowany, którąś z wymienionych to się w grze na pewno z kimś z oficerów skontaktuje.

Fakt faktem najwięksi z największych toxików narobili kwasu i z quitowali, a sporo spoko osób zostało że tak powiem na lodzie. Cóż sami podejmowali taką decyzję i szpilka została im przypięta.

Zastanawiam się jak można robić kwas w grze, nawet mmo? Tzn. że co robili? Nakablowali na kogoś u szefa?

Chodzi mi o to, że miałem kiedyś w innej grze przyjemność należeć do gildii nielubianej na serwerze. Polegało to na tym, że pozrywaliśmy nagle wszystkie sojusze międzygildyjne i zaczęliśmy klepać wszystkich po kolei bo sytuacja była głupia (każdy miał z kimś sojusz, temu nie wypowiesz wojny bo on ma sojusz z tym a tamten z tamtym, a ten to kolega tamtego itd). I też czasami mieliśmy sami wojnę z kilkoma gildiami na raz i nikt nas nie lubił bo nie mógł daily zrobić w spokoju i wiesz co? To był najlepszy czas i najlepsza ekipa. Nienawiść jest często reakcją obronną na strach.

@Naadir Podobnie bylo z Toxicami :) Dlatego ludzie psiocza bo to byla pierwsza polska gildia ktora posiadala zamek , byla w top 1 sojuszu . A wszytsko po tym jak postanowili odejsc cala 2 sekcja z Xeno Tavern ( powody niewazne ) . No i od tego odejscia nagle stali sie beee bo chcieli stworzyc cos nowego i fajnego ... Dlatego XT i RL ( chyba z zalu ze mimo iz odeszli i stworzyli swoja gildie od zera to zdobyli zamek jakio pierwsz pl gildia na alustinie ) ciagle wmawiaja innym jakie to TT zle jest itd. a ludzie jak to lduzie lykaja all :) Fakt teraz TT podupadlo z tego co slyszalem ( jako ze nie grma od ponad 3-4 meisiecy ) ale powody hejtu masz podobne do twoich :)

Dobra dobra właśnie kwas robili w Xeno podburzali ludzi, omawiali innych jeszcze w czasie bycia w gildii, którzy nie myśleli tak jak oni. Stawiali dziwnę warunki żywcem skopiowali ustawienia ts. Po odejściu z gildii Xeno robili gównoburzę na forum, chat był zaspamowany jakimiś dziwnymi obraźliwymi rzeczami dotyczącymi graczy Xeno. Przegrywali PVP i pisali później jak nie prawdziwe rzeczy. A pierwszy zamek to tak na prawdę kupili. Gdybyście byli zorientowani w sytuacji to byście widzieli jak oddają pieniądze w Finalwarze za ten ich "pierwszy zamek". Skoro nic na ich temat nie wiecie to czemu się wypowiadacie ?

Osobiście do gildii nic nie mam, nie mam również pretensji o to że odeszli i stworzyli oddzielną polską gildie mi tylko chodzi właśnie o te kwestie bycia kwasem, typowym cebulakiem, wpierdziel w większości przypadków dostawali i później leciały posty na forum że Xeno bić się nie umie itp.

Jak wspomniałem wyżej większość osób winnych tej sytuacji już dawno w BDO nie gra ale szpilka oszustów,krętaczy itp została.

Ristofer, nie znam ludzi z Toxic Team ale jeśli nazwa gildii ma coś mówić to mi np. najgorzej kojarzy się nazwa Royal Legion. Smutne, że nawet przy głupim wyliczeniu gildii nie można się pohamować by kogoś tak oczernić przy okazji. A pomyśl, zamiast oczerniać jedną gildię, mógłbyś rzucić tekst promocyjny przy kilku innych i cały post nabrałby pozytywnego wydźwięku a nie typowo czepialsko-hejterski 

Hej niestety zgodzę się do toxic, gildia to jedna wielka pomyłka

Dlaczego?

1- jako jedyna Polska gildia mają wojnę że wszystkimi innymi Polskimi gildiami ( powodów dużo,ale nie będę Ci tłumaczył co i jak dodam jeszcze raz ze Wszystkimi!)

2- jako jedyna Polska gildia współpracuje z gildia niemiecka aby dla Niemców od Polaków odebrać terytorium( nic z tego sami nie mają obręcz radochy że odbili coś od gildi pl dla Niemców)

3- jako jedyna Polska gildia polują na innych Polaków podczas walk pve z bossem,

dużo innych chorych zasad bym mógł mówić ale po co..

Dzięki za wypowiedzi, pomyślę na spokojnie przy kreatorze postaci, dołączę pewnie do jakiejś jak stworzę postać co pewnie mi trochę zajmie.
Swoją drogą to nie obchodzi mnie kto z kim i dlaczego się nie lubi, nie jestem człowiekiem konfliktowym, raczej bezstronnym, hardkorowy gracz też ze mnie nie bardzo ze względu na to iż pracuje, szukam Polskiej Gildii do której można dojść, wejść o każdej porze dnia i nocy, pogadać, podexpić, podszkolić się i razem zwiedzać świat Black Desert.
Pozdrawiam!

Polecam Gildia '' ZakonVIII " tam jest wszystko czego szukasz.

Witam, z racji tego że jest w promocyjnej cenie skusiłem się na swój egzemplarz, i chciałbym zapytać na jakim serwerze jest najwięcej Polaków?
Pytam ponieważ szukam w miarę ogarniętej gildii gdzie można spokojnie posiedzieć i pograć, i coś ewentualnie podpytać. Jeśli chodzi o RPG to jestem słabym graczem więc pomoc doświadczonych graczy mi się sprzyda.
Jeśli chodzi o mnie to postaram się nie być zbyt upierdliwy.

Pozdrawiam!