Witam
Zaczałem stosowac diete i tutaj mam do was pytania. Jaka jest najzdrowsza oliwa z olwiek, co polecacie ?
Witam
Zaczałem stosowac diete i tutaj mam do was pytania. Jaka jest najzdrowsza oliwa z olwiek, co polecacie ?
Żeby istotne były jakieś aspekty prozdrowotne inne niż w najtańszej oliwie to musiałbyś kupić jakąś pewnego pochodzenia np. z gospodarstwa we Włoszech czy Hiszpanii. Do zwykłego domowego użytku kup jakąkolwiek i uważaj żeby nie była to oliwa z wytłoczyn z oliwek.
Najzdrowsza jest extra virigin i tym samym najdrozsza.
Potem zwykla oliwa z oliwek a potem to juz nie wiadomo co.
Polecam extra virgin, o ile nie pijesz butelki dziennie
W Hiszpanii sprzedają dobrą oliwę z oliwek.. Tylko musisz sam se sprowadzać więc najlepiej odrazu 15litrów conajmniej
W Polsce tak samo kupisz hiszpanska, w ogole jest jakas polska?? Polska w ogole cokolwiek produkuje?
Mi zdaje się ,że powinieneś się kierować tym czy jest tłoczony na zimno czy rafinowany (totalnie nie wiem o co tam chodzi więc sam zrób risercz) mówi się że tłoczony na zimno jest zdrowszy. Poza tym zwróć uwagę na olej lniany (moja matka go kupuje jak ma okazje. Mówi ,że najzdrowszy).
Co to w ogóle za pytanie na forum o grach xD ???
Witam