Następca Cabal online

w cabalu bylo piękne to że przy odpowiednim secie nawet wizzard mógł być tankiem ^^ Bossy od PI w góre dzieki którym można było mnóstwo siana zarobić ,fajny podzial na klassy helajace/tankujące/dps-y w których dps mógł być tankiem lub healer :D system Retargetowania na BL mistrzowski ale dzialajacy również na bm2 warriora i gladiatora a nawet FB :D

Jedyna gra w której Polacy są kochani uwielbiani i ubóstwiani przez inne nacje :D (W cabalu o polakach nikt nie powie cebula bez P2W osiągają to co włosi który mają sety za 15 kola euro)

A na koniec grania po 1/2 latach mozna bylo sobie alz na allego wystawic i wpadało z 5 tysięcy złotych lekko tak wiec cięzko będzie znalesć 2 tak dobrą gre ;[

MERCURY[*]

GetRekt[*]

Looneytunes[*]

CienistyAzyl[*]
Pozdrawiam ludzi którzy ciągle męczą w cabala pomimo haxów wandalizatorki i bottow ESTSoftu"(bo chyba nie wierzycie ze to nie ich boty" ,pay u win na skale okolo "5 kola euro" żeby z srednimi ludzmi Eod b3f przejsc +15 oddów xD Pozdrawiam boty które wydropiły wam killanringi za 250 zł z allego za sztuke! Pozdrowienia dla cale ekipy z Mercurego może się jeszcze spotkamy na serverach usa! no i pozdrawiam Bakusia za to że mi BL-A ukradł i sprzedał za 15 bilionów .... debilu mogłes wziąsc z 40b ....

Czekam na Retro server cabala aż jakis wydawca sie ulituje i znów wspolnie razem polecimy czyścic afi i dropic sehhy solo ;]

cabal najlepsza gra na swiecie <3, szkoda ze aby cos osiagnac trzeba grac dlugo, nawet eventy sa co raz to bardziej robione pod ludzi ktorzy maja sety po kilka tysiecy zl.

Cabal to jedyne mmo które mi siadło tak bardzo, że przegrałem w niego kilka lat, dokladnie jak Tibia i niestety ale muszę Cię zasmucić (przynajmniej ja tak miałem), nie znalazłem żadnego następcy dla tej gry. Każda próba kończyła się porównanie, meeeh, to nie to co cabal i rezygnowałem z dalszego grania wracając znowu do poczciwego juz klasyka :)

tylko jaki ma sens jak ty musisz w 5 osob minishe robic na bm3/bm2 i aura i to same koxy z servera jak taki haker sobie na bm+aura wyczysci solo minishe/kimzarka/manticore i sobie jeszcze na plume albo quadre tepnie i jak pamietam jak sie PI czyscilo 20 chaneli w jakies 4h tak na dmg/speedhacku robią to solo w 20 min... to jes zalosne ;[ niezapominajac o 5 free boxach na afi dla hackow raj....

Sam do dzisiaj szukałem jakiegoś mmorpg i znalazłem go w tytule co próbowałem kilka razy zagrać. Nie wiem czy Tera ci zastąpi Cabala, ale ci ją polecę, bo to wbrew pozorom całkiem dobre mmorpg.

Jak Tibia przypadła to może spróbuj pokexgames? Tu jest polskie forum : pxgzone.pl

A ja ci zaproponuje metin2 ale nie na polskim serwerze ale na jakimś privie, których jest od groma do koloru do wyboru :D

Gatunek: RPG,
Sprzęt: [pójdzie wszystko ]
Cechy: Dłużej[powyżej miesiąca] zatrzymałem się w swoim graniu tylko w dwóch tytułach: Tibia oraz Cabal online
Tibia byłą fajna dlatego że grało dużo realnych znajomych oraz za swoją prostotę jej największym minusem była masa czasu który trzeba było poświęcić oraz odrabianie lvl po mierci
Cabal online był praktycznie grą idealną jak dla mnie, piękne skille, można było poexpić oraz polatać na dungi, pvp tez było ale pvp nie jest dla mnie aż tak istotne,.
Super rzeczą w Cabalu było także 'przesadzone' uzbrojenie czy armor bardzo lubie jak miecze są wielkie a zbroja waży 300 kg i widac dokładnie na postaci jak zakładamy coś nowego a ona zmienia wygląd.

Podsumowując poszukuje najlepiej kopii Cabal online gdzie dostane fajne skille [ale też żeby nie było ich pół ekranu ], elemnty zbroi,bronie założone zmieniają wygląd oraz np. miecz może być na pół ekranu
ale przede wszystkim ważne żeby to była gra stosunkowo nowa z przyzwoitą populacją. Jeśli mógłbym dodac coś więcej aby sprecyzowac wymagania proszę pisać w komentarzach a będe od razu uzupełniał

Przypadły mi do gustu:
* Cabal online
* Tibia
*

Nie przypadły mi do gustu:
* Wow
* Black Desert - wydaje się jakiś taki nudny [ narazie dograłem do 15 lvl bo gram od wczoraj ]
* 9 Dragon

- Dekaron - nie podeszło poprostu

- Mu online - trzeba było dużo płacic żeby normalnie grac na późniejszym etapie gry

- Neverwinter - znudziło się około 35 lvl

- Dragon prophet - tak jak wyżej

- pewnie jeszcze było tego troszkę ale grałem tak krótko że nawet tytułow nie pamiętam bo zasady te popularniejsze gry ogrywałem

Dodam jeszcze na końcu że najlepiej jakby to była gra free to play jednak b2p takze wchodzi gre, dziennie nie gram dużo godzinka - dwie.