Następca Cabal online

Gatunek: RPG,
Sprzęt: [pójdzie wszystko ]
Cechy: Dłużej[powyżej miesiąca] zatrzymałem się w swoim graniu tylko w dwóch tytułach: Tibia oraz Cabal online
Tibia byłą fajna dlatego że grało dużo realnych znajomych oraz za swoją prostotę jej największym minusem była masa czasu który trzeba było poświęcić oraz odrabianie lvl po mierci
Cabal online był praktycznie grą idealną jak dla mnie, piękne skille, można było poexpić oraz polatać na dungi, pvp tez było ale pvp nie jest dla mnie aż tak istotne,.
Super rzeczą w Cabalu było także 'przesadzone' uzbrojenie czy armor bardzo lubie jak miecze są wielkie a zbroja waży 300 kg i widac dokładnie na postaci jak zakładamy coś nowego a ona zmienia wygląd.

Podsumowując poszukuje najlepiej kopii Cabal online gdzie dostane fajne skille [ale też żeby nie było ich pół ekranu ], elemnty zbroi,bronie założone zmieniają wygląd oraz np. miecz może być na pół ekranu
ale przede wszystkim ważne żeby to była gra stosunkowo nowa z przyzwoitą populacją. Jeśli mógłbym dodac coś więcej aby sprecyzowac wymagania proszę pisać w komentarzach a będe od razu uzupełniał

Przypadły mi do gustu:
* Cabal online
* Tibia
*

Nie przypadły mi do gustu:
* Wow
* Black Desert - wydaje się jakiś taki nudny [ narazie dograłem do 15 lvl bo gram od wczoraj ]
* 9 Dragon

- Dekaron - nie podeszło poprostu

- Mu online - trzeba było dużo płacic żeby normalnie grac na późniejszym etapie gry

- Neverwinter - znudziło się około 35 lvl

- Dragon prophet - tak jak wyżej

- pewnie jeszcze było tego troszkę ale grałem tak krótko że nawet tytułow nie pamiętam bo zasady te popularniejsze gry ogrywałem

Dodam jeszcze na końcu że najlepiej jakby to była gra free to play jednak b2p takze wchodzi gre, dziennie nie gram dużo godzinka - dwie.

bump

Podpisuje sie pod tym 2 rekoma Cabal online to najlepsza gra na swiecie czowiek się swietnie bawi już od 70 lvl który da rade wbić w 5h ! Żeby Jutro ktoś napisał "NOWY Cabal online nowy wydawca start od 0 to wbijam tam w ciemno! gre zniszczyly boty i europejski dawny wydawca teraz to haki i boty nonstop ale jeżeli chcesz grac to ja chce grac od nowa na Titanie na servie USA mam duże doświadczenie bo również od dawna szukam takiej gry jak cabal ale niema takiej drugiej! szukałem sprawidzilem wiele w cabala gralem pare lat a każda inna mi sie nudzi jak cie interesuje start od 0 na tytanie to pisz PW discord i lecim

kiedyś kiedy grałem w cs 1.6 wpadł chłopak na kanał z zapytaniem "szukam klanu" odpisałem mu "szukaj dalej" albo słabo szukałeś albo się wypaliłeś... raczej to pierwsze

chciałeś błysnąć ? Rozczaruje cię ale ci nie wyszło

Cabal 2.

GW2 dla zbroi, są piękne i jest ich mnóstwo. Skoro nie zależy Ci na Pvp to dobrze, bo w Gw2 nie jest idealne. Widzę, że grasz około 2h dziennie - super, gra nie wymaga wielkiego nakładu czasu. Podstawka jest darmowa, dodatek płatny więc git majonez.

Black Desert Online dla skilli :

Hmm a próbowałeś "Royal quest" na początku trochę drętwawy ale później dość podobny do cabala . Graficznie inaczej wygląda bardziej bajko-wato. Ewentualnie polecam Albiona online świetna gierka wciąga strasznie za tydzień oficjalne otwarcie gry wiec będzie pewnie z 10k ludzi onlinie minimum.

Za kopie Cabala wiele bym dał, może poszukaj jakiegoś priva na pewno jeszcze coś się znajdzie.

privy mi nie podchodza zawsze global cisne;] nie wiedzialem ze gw2 jest za free napewno przetestuje

Jeśli ktoś szuka dobrego combo widowiskowych skili fajnej postaci to Kritika online od niedawna co weszła jest na dobrym poziomie grałem w Tere gra dobra tylko długo sie czekało na nowe instancje sety ale była dobra zabawa brakowało mi pewnych zeczy tam widowiskowe skile oraz możliwosci lepszej tworzenia postaci Tera w połaczeniu z widowiskowymi skilami Kritika była by fajniejsza co do cabala prawda fajny mysle ze ktos cos fajnego podobnego znajdzie w Kritika

Allods Online próbowałes ? Albo Rohan Origins ?

Shaiya tez jest fajna ale obecnie gra sie na privach i stoją one głownie po kilka miesiecy

allods online grałem ale jakis taki wowowy mi sie wydawał i nie podszedł mi już na starcie, do tego jakiś pusty taki, ogólnie nie miał tego czego żeby napwet mi się chciało porządniej przetestować.

Rohan troche czytałem ale raczej odpuszcze bo to już stara gra i prędzej będzie iśc ku upadkowi niż wzrostowi

Nikt z komentujących nie wziął pod uwagę jednej z ważniejszych rzeczy w cabalu, czyli skilli i ich epickości. Dlatego ja bym Ci polecił Dragon Nest. Gra jest dungeonówką, ale jak znajdziesz sobie gildie to będziesz mógł się bawić w kilkanaście osób, a same skille jak i PVP jest miodne jak cholera. Daj tej grze szanse, ponieważ takiej kopii Cabala to nie ma na rynku, a Cabal 2 to abominacja i nigdy w życiu tego nie dotykaj.

GW2 w sumie powinno być ok. Podstawka jest za free ale masz troche ograniczeń. Teraz niby jakaś promocja że podstawka + dodatek za 5 dyszek. Jest news o tym. GW2 to ogrom możliwości jesli chodzi o wygląd postaci. Może same uzbrojenie nie jest tak przerośnięte jak w Cabalu ale imo daje rade. Ostatnio jak grałem do dungeony troche wymarłe ale zawsze na fractale są grupy ludzi. GW2 może nie jest jakoś super młody ale gra na pewno będzie rozwijana jeśli chodzi o populacje to na czilku :D

Ogólnie dzięki za pomoc wszystkim którzy się wypowiedzieli.

Plan narazie jest taki że dojade BDO do końca 7 dni free i zoabcze czy kupić czy nie, następnie GW2 przetestuje a w między czasie Cabala USA sprawdzę .

Cabala 2 zainstalowałem kiedyś aby tylko się utwierdzić w przekonaniu że to takie samo gówno względem pierwowzrou jak Archlord 2

Jeśli chodzi o dungeonówki niestety szbko mi się nudzą, fakt Cabal na pewnym etapie też jest taką dungeonówką bardziej ale jednak jest to inna forma

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.

Podejdź do tego BDO z większym entuzjazmem, znajdź jakichś polaków i powoli się zadomawiaj, wtedy na pewno nie będzie Cie nudzić.

szczeze w BDO (i nie tylko ale np Zakon) denerwującą są gildie gdzie " trzeba wypełnić formularz" by do niech dołączyć. Może od razu CV wysłać ;)

KRITIKA ONLINE

Kritika online mogli by dac do Tera online takie skile