Następny dodatek, przeciek (?)

Na screenie z gw1 jest przedstawione całe vabbi czyli tam jest kilkanaście lokacji

@Hasira to, że jakaś mapa jest na bazie prostokąta nie oznacza, że jest mała (patrz piętrowe mapy z HoT, które nie należą do najmniejszych, wręcz przeciwnie). ;)

Imo mounty nie wyjdą spoza nowych map, które dostaniemy w następnym dodatku. Odległości na mapach z Tyrii wcale tego nie wymagają i mówienie, że mając x-xx WP na mapie daleko się idzie do niektórych punktów to bzdura, poza tym trzeba patrzeć na grę nie tylko ze względu na mechanikę ale także i fabułę.

W przypadku pustyni nie dość, że mapy będą bardzo spore to prawie zerowa ilość WP będzie miała na jakieś 99% wytłumaczenie lorowe (tak jak w niektóre WP na mapach Tyrii zostały wyłączone przez pnącza Mordremotha). Dalej patrząc z perspektywy fabuły gry, mounty będą idealnym sposobem transportu dla naszej postaci (i zapewne npc) po bardzo ciężkim terenie jakim jest pustynia (tak samo jak glidery dostaliśmy z powodu poziomów pięter na mapach).

@Hasira to, że jakaś mapa jest na bazie prostokąta nie oznacza, że jest mała (patrz piętrowe mapy z HoT, które nie należą do najmniejszych, wręcz przeciwnie). 

Imo mounty nie wyjdą spoza nowych map, które dostaniemy w następnym dodatku. Odległości na mapach z Tyrii wcale tego nie wymagają i mówienie, że mając x-xx WP na mapie daleko się idzie do niektórych punktów to bzdura, poza tym trzeba patrzeć na grę nie tylko ze względu na mechanikę ale także i fabułę.

W przypadku pustyni nie dość, że mapy będą bardzo spore to prawie zerowa ilość WP będzie miała na jakieś 99% wytłumaczenie lorowe (tak jak w niektóre WP na mapach Tyrii zostały wyłączone przez pnącza Mordremotha). Dalej patrząc z perspektywy fabuły gry, mounty będą idealnym sposobem transportu dla naszej postaci (i zapewne npc) po bardzo ciężkim terenie jakim jest pustynia (tak samo jak glidery dostaliśmy z powodu poziomów pięter na mapach). 

Raczej wyjda bo ludzie beda tego chcieli, gliding poczatkowo tez byl tylko w jungli a potem jednak zawital do tyrii.

Jest pewna różnica, że mounty będą przeciążać server - powodować lagi - skoro robią to nawet miniaturki, ale je automatycznie gra wyłącza kiedy jest pewna ilość osób na mapie. ;d

te screeny już chyba są oficjalnie podkreślone że są prawdziwe. Dodatkowo dowiedziałem się że np Necromanta będzie posługiwał się duchami piasku co brzmi ciekawie,a inżynier 2h sword i barierami.

Co do mountów to wydaje mi się ze od strzała zaimplementują je w starych lokacjach. Ja bym tak zrobił, bo nie chciało by mi się słuchać jęczenia ludzi, ze chcą mounty wszędzie.

A zrobili tak z gliderami? Lol, co to za tekst wgl :D

A zrobili tak z gliderami? Lol, co to za tekst wgl 

Tak?

Początkowo były tylko na mapach z HoTa, dopiero później dodali możliwość glidingu po core mapach.

Raczej chodziło mi o stwierdzenie "od strzała" ;d Moim zdaniem tak nie będzie, no ale pozostaje nam czekać ;)

Poczekamy zobaczymy, ja nadal twierdzę, że mounty będą aktywne wszędzie od startu nowego dodatku. Serio, co to za problem ustawić flagę isActive = true; na mountach w starych mapach ? Zepsują mapę ? Raczej nie, skoro glidery tego nie zrobiły.

Z drugiej jednak strony mounty są o tyle lipne, iż powodują to, że świat staje się mniejszy.

Jest pewna różnica, że mounty będą przeciążać server - powodować lagi - skoro robią to nawet miniaturki, ale je automatycznie gra wyłącza kiedy jest pewna ilość osób na mapie. ;d 

Także to według mnie nie będzie problem "zepsucia mapy" tylko tego @Nehezbegar ^

Także to według mnie nie będzie problem "zepsucia mapy" tylko tego @Nehezbegar ^

Dokładnie, a jeśli kolega ma jakieś lagi to proponuje nowy komp. Ja tam na swoim nowym kompie nie doświadczam żadnych lagów a gram na ultra (tak, na World Bossach też)

No i skoro zrobili tak z gliderami to z mountami też tak zrobią i mogą to zrobić od razu no bo nauczyli się przy gliderach, że ludzie tego chcą :P No chyba, że są na tyle niedorozwinięci (a ArenaNet można to zarzucić czasem), że faktycznie dopiero po czasie sobie "przypomną", że mieli tak zrobić...

Raz, że jestem kobietą. Dwa, mam dobrego kompa. Trzy - tak, dlatego miniaturki są wyłączane automatycznie przy większej ilości osób na mapach - to definitywnie wina mojego pc. :D

Robicie jeden błąd, porównujecie glidery do mountów, gdzie mechanicznie to są dwie zupełnie inne rzeczy. Glidery są "chwilowe" i służą tylko do glidowania, więc nie możesz mieć ich odpalonych 25/8h jak mountów (bo tak by pewnie było jakby weszły na wszystkie mapy).

Mounty wyglądają całkiem spoko, wedle tych screenów mają własne, zdefiniowane drzewka - część mechaniki, więc chyba nie będą w IS, bo to byłoby już trochę failem, bardziej tak jak glidery, otrzymywane z czasem, ew. zdobywane w jakiś specjalny sposób. Co do latania po całej mapie, to miałyby większy sens, gdyby było mniej waypointów - na standardzie trzeba by parę rzeczy pozmieniać, bo na HoT już nie ma tego tak dużo i mounty byłyby faktycznie wygodne. No i liczę, że ta mapa, która miałaby się pojawić, faktycznie mogłaby być wielka, w sam raz do jazdy na zwierzakach. Nie wspominam już o tym, że wygląda na to, że można będzie walczyć z grzbietu - może jakieś nowe PvP będą też przewidziane. Czekam.

Choć sam bardziej jaram się tym, że Thief może dostać wreszcie spluwę. :D Ah, gdyby jeszcze tylko były kusze...

Hell yeah, elementalista dostanie w końcu sworda! o/

I poprzedni przeciek apropo elka, którego tu nie umieszczałam: "So for the skill bar, Elementalist gets to choose 2 Attunements from the 4. If he wields two weapons, he will have one attunement for main hand, one for off hand. If he wields a two-handed weapon, he keeps the skills of the first attunement.

The third skill is always a mixture of the two Attunements, in this case it is Air and Water. Utilities are Mantras."

yoJaclB.jpg

https://drive.google.com/drive/folders/0B_-tUBgsrZptdS11X1lLQnV1RlE

http://imgur.com/a/ZUzXm

A inżynier dostanie miecz, a nie 2h. Nawet widać po artworku.

Zastanawia mnie tylko to, czy Ranger nie poświęci peta. Niby jest tam kruk, ale za Sylvari jest duch, a nie prawdziwy pet. Być może zrobią z niego coś w stylu Rytualisty, który zamiast udręczonych duchów, będzie wzywał duchy zwierząt? W zamian poświęci dostęp do peta. Drugą sprawą byłby brak synergii między traitami, ale z tego ANet jest znana (patrz dh).

Teraz kiedy wywalili Colina - kłamcę na miarę Molyneuxa - kupię tę grę po raz trzeci i mam nadzieję, że ostatni, bo podoba mi się, że wreszcie za wszystkim siedzi osoba kompetentna, a osoba nieodpowiednia opuściła studio.

Co do mountów, to się cieszę. Dziwi mnie natomiast fakt, że to wy się dziwicie "bo ANet mówiła". ANet mówiła też w manifesto, że nie będzie grindu, a przy living story, że nie będą robić dodatków i tylko przez living story będą opowiadać fabułę (z "technicznymi" aktualizacjami pomiędzy). Dla mnie bomba.

Mam tylko nadzieję, że na zabijemy Palwy Joko :C

Dzisiaj sporo screenów z potencjalnie - następnego dodatku - ujrzało światło dzienne.

https://imgur.com/a/MXIqt
Edit: http://imgur.com/a/0BC6G
Reuploud