Na screenie z gw1 jest przedstawione całe vabbi czyli tam jest kilkanaście lokacji
Następny dodatek, przeciek (?)
@Hasira to, że jakaś mapa jest na bazie prostokąta nie oznacza, że jest mała (patrz piętrowe mapy z HoT, które nie należą do najmniejszych, wręcz przeciwnie).
Imo mounty nie wyjdą spoza nowych map, które dostaniemy w następnym dodatku. Odległości na mapach z Tyrii wcale tego nie wymagają i mówienie, że mając x-xx WP na mapie daleko się idzie do niektórych punktów to bzdura, poza tym trzeba patrzeć na grę nie tylko ze względu na mechanikę ale także i fabułę.
W przypadku pustyni nie dość, że mapy będą bardzo spore to prawie zerowa ilość WP będzie miała na jakieś 99% wytłumaczenie lorowe (tak jak w niektóre WP na mapach Tyrii zostały wyłączone przez pnącza Mordremotha). Dalej patrząc z perspektywy fabuły gry, mounty będą idealnym sposobem transportu dla naszej postaci (i zapewne npc) po bardzo ciężkim terenie jakim jest pustynia (tak samo jak glidery dostaliśmy z powodu poziomów pięter na mapach).
@Hasira to, że jakaś mapa jest na bazie prostokąta nie oznacza, że jest mała (patrz piętrowe mapy z HoT, które nie należą do najmniejszych, wręcz przeciwnie). Imo mounty nie wyjdą spoza nowych map, które dostaniemy w następnym dodatku. Odległości na mapach z Tyrii wcale tego nie wymagają i mówienie, że mając x-xx WP na mapie daleko się idzie do niektórych punktów to bzdura, poza tym trzeba patrzeć na grę nie tylko ze względu na mechanikę ale także i fabułę. W przypadku pustyni nie dość, że mapy będą bardzo spore to prawie zerowa ilość WP będzie miała na jakieś 99% wytłumaczenie lorowe (tak jak w niektóre WP na mapach Tyrii zostały wyłączone przez pnącza Mordremotha). Dalej patrząc z perspektywy fabuły gry, mounty będą idealnym sposobem transportu dla naszej postaci (i zapewne npc) po bardzo ciężkim terenie jakim jest pustynia (tak samo jak glidery dostaliśmy z powodu poziomów pięter na mapach).
Raczej wyjda bo ludzie beda tego chcieli, gliding poczatkowo tez byl tylko w jungli a potem jednak zawital do tyrii.
Jest pewna różnica, że mounty będą przeciążać server - powodować lagi - skoro robią to nawet miniaturki, ale je automatycznie gra wyłącza kiedy jest pewna ilość osób na mapie. ;d
te screeny już chyba są oficjalnie podkreślone że są prawdziwe. Dodatkowo dowiedziałem się że np Necromanta będzie posługiwał się duchami piasku co brzmi ciekawie,a inżynier 2h sword i barierami.
Co do mountów to wydaje mi się ze od strzała zaimplementują je w starych lokacjach. Ja bym tak zrobił, bo nie chciało by mi się słuchać jęczenia ludzi, ze chcą mounty wszędzie.
A zrobili tak z gliderami? Lol, co to za tekst wgl
A zrobili tak z gliderami? Lol, co to za tekst wgl
Tak?
Początkowo były tylko na mapach z HoTa, dopiero później dodali możliwość glidingu po core mapach.
Raczej chodziło mi o stwierdzenie "od strzała" ;d Moim zdaniem tak nie będzie, no ale pozostaje nam czekać
Poczekamy zobaczymy, ja nadal twierdzę, że mounty będą aktywne wszędzie od startu nowego dodatku. Serio, co to za problem ustawić flagę isActive = true; na mountach w starych mapach ? Zepsują mapę ? Raczej nie, skoro glidery tego nie zrobiły.
Z drugiej jednak strony mounty są o tyle lipne, iż powodują to, że świat staje się mniejszy.
Jest pewna różnica, że mounty będą przeciążać server - powodować lagi - skoro robią to nawet miniaturki, ale je automatycznie gra wyłącza kiedy jest pewna ilość osób na mapie. ;d
Także to według mnie nie będzie problem "zepsucia mapy" tylko tego @Nehezbegar ^
Także to według mnie nie będzie problem "zepsucia mapy" tylko tego @Nehezbegar ^
Dokładnie, a jeśli kolega ma jakieś lagi to proponuje nowy komp. Ja tam na swoim nowym kompie nie doświadczam żadnych lagów a gram na ultra (tak, na World Bossach też)
No i skoro zrobili tak z gliderami to z mountami też tak zrobią i mogą to zrobić od razu no bo nauczyli się przy gliderach, że ludzie tego chcą No chyba, że są na tyle niedorozwinięci (a ArenaNet można to zarzucić czasem), że faktycznie dopiero po czasie sobie "przypomną", że mieli tak zrobić...
Raz, że jestem kobietą. Dwa, mam dobrego kompa. Trzy - tak, dlatego miniaturki są wyłączane automatycznie przy większej ilości osób na mapach - to definitywnie wina mojego pc.
Robicie jeden błąd, porównujecie glidery do mountów, gdzie mechanicznie to są dwie zupełnie inne rzeczy. Glidery są "chwilowe" i służą tylko do glidowania, więc nie możesz mieć ich odpalonych 25/8h jak mountów (bo tak by pewnie było jakby weszły na wszystkie mapy).
Mounty wyglądają całkiem spoko, wedle tych screenów mają własne, zdefiniowane drzewka - część mechaniki, więc chyba nie będą w IS, bo to byłoby już trochę failem, bardziej tak jak glidery, otrzymywane z czasem, ew. zdobywane w jakiś specjalny sposób. Co do latania po całej mapie, to miałyby większy sens, gdyby było mniej waypointów - na standardzie trzeba by parę rzeczy pozmieniać, bo na HoT już nie ma tego tak dużo i mounty byłyby faktycznie wygodne. No i liczę, że ta mapa, która miałaby się pojawić, faktycznie mogłaby być wielka, w sam raz do jazdy na zwierzakach. Nie wspominam już o tym, że wygląda na to, że można będzie walczyć z grzbietu - może jakieś nowe PvP będą też przewidziane. Czekam.
Choć sam bardziej jaram się tym, że Thief może dostać wreszcie spluwę. Ah, gdyby jeszcze tylko były kusze...
Hell yeah, elementalista dostanie w końcu sworda! o/
I poprzedni przeciek apropo elka, którego tu nie umieszczałam: "So for the skill bar, Elementalist gets to choose 2 Attunements from the 4. If he wields two weapons, he will have one attunement for main hand, one for off hand. If he wields a two-handed weapon, he keeps the skills of the first attunement.
The third skill is always a mixture of the two Attunements, in this case it is Air and Water. Utilities are Mantras."
https://drive.google.com/drive/folders/0B_-tUBgsrZptdS11X1lLQnV1RlE
A inżynier dostanie miecz, a nie 2h. Nawet widać po artworku.
Zastanawia mnie tylko to, czy Ranger nie poświęci peta. Niby jest tam kruk, ale za Sylvari jest duch, a nie prawdziwy pet. Być może zrobią z niego coś w stylu Rytualisty, który zamiast udręczonych duchów, będzie wzywał duchy zwierząt? W zamian poświęci dostęp do peta. Drugą sprawą byłby brak synergii między traitami, ale z tego ANet jest znana (patrz dh).
Teraz kiedy wywalili Colina - kłamcę na miarę Molyneuxa - kupię tę grę po raz trzeci i mam nadzieję, że ostatni, bo podoba mi się, że wreszcie za wszystkim siedzi osoba kompetentna, a osoba nieodpowiednia opuściła studio.
Co do mountów, to się cieszę. Dziwi mnie natomiast fakt, że to wy się dziwicie "bo ANet mówiła". ANet mówiła też w manifesto, że nie będzie grindu, a przy living story, że nie będą robić dodatków i tylko przez living story będą opowiadać fabułę (z "technicznymi" aktualizacjami pomiędzy). Dla mnie bomba.
Mam tylko nadzieję, że na zabijemy Palwy Joko :C
Dzisiaj sporo screenów z potencjalnie - następnego dodatku - ujrzało światło dzienne.