Dzisiaj sporo screenów z potencjalnie - następnego dodatku - ujrzało światło dzienne.
Dzisiaj sporo screenów z potencjalnie - następnego dodatku - ujrzało światło dzienne.
Jeśli to wszystko będzie zawarte w dodatku to kupuję na 100%
Mounty w GW2?! No chyba wrócę do grania w MMO ; )
Nareszcie mounty, jeszcze może będą latające/szybujące patrząc po tym sowogryfie. Na pewno zapowiada się ciekawiej niż aktualny dodatek...
Jak tego nie spieprzę to przeczuwam powrót do tej gry
Jestem na TAK mam nadzieję że wyjdzie jak najszybciej
Dałbym sobie rękę uciąć, podobno miało ich nigdy nie być ponieważ co chwila są teleporty i są nie potrzebne, czyżby się sprzedali znowu ?
Widocznie kolorowe majtki już nie sprzedają się tak samo XD
Dałbym sobie rękę uciąć, podobno miało ich nigdy nie być ponieważ co chwila są teleporty i są nie potrzebne, czyżby się sprzedali znowu ? Widocznie kolorowe majtki już nie sprzedają się tak samo XD
Teraz będą sprzedawać w itemshopie kolorowe mounty
Co do dodatku widzę na screenach że wszystko jest mniej więcej identyczne jak w HoT, nowe specjalizacje itd
Żadnego nowego powiewu świeżości, no nie licząc tych mountów które zapewne będą tylko do kupienia w IS
Tylko ciekaw jestem czy każdy gracz po zrobieniu questa będzie miał jakiegoś podstawowego mounta czy wszystko za gemy :/
Szkoda że nie mogę odzyskać swojego starego konta :/, cóż trzeba będzie znów kupić dodatek
bardzo ciekawe ale czy kiedys przypadkiem nie powiedzieli ze taki mountow w grze w ogole nie bedzie ? a teraz dodaja ? dziwne ... tak jak kolega wyzej pisal, nowa mapa, nowa specjalizacje i te mounty niczego wiekszego nie widac, chyba ze cos ukrywaja ale po ostatnich wyciekach watpie ze cos tam maja ciekawszego zaplanowane ...
Dałbym sobie rękę uciąć, podobno miało ich nigdy nie być ponieważ co chwila są teleporty i są nie potrzebne, czyżby się sprzedali znowu ? Widocznie kolorowe majtki już nie sprzedają się tak samo XD
W Wowie też masz Flight Pathe co chwile i nie przeszkadzało to by istniały normalne mounty. Oczywiście pominę fakt, że wiele waypointów więcej nie działa niż działa bo się blokują przez dynamiczne eventy. No i wcale nie są tak "co chwile" czasem pomiędzy nimi pół mapy przerwy jest...
Wcześniej były już przecieki co do mountów, ale ponoć miały być dostępne tylko na tej pustyni, mam nadzieję jednak, że będą do użytku wszędzie bo to byłoby bezsensu...
bardzo ciekawe ale czy kiedys przypadkiem nie powiedzieli ze taki mountow w grze w ogole nie bedzie ? a teraz dodaja ? dziwne ... tak jak kolega wyzej pisal, nowa mapa, nowa specjalizacje i te mounty niczego wiekszego nie widac, chyba ze cos ukrywaja ale po ostatnich wyciekach watpie ze cos tam maja ciekawszego zaplanowane ...
Tak samo zapowiedzieli że nie będzie nigdy dedykowanej healującej klasy, a tu mamy Druida bez którego nie da się zrobić raidu.
W zasadzie to nie glupi pomysl z tymi mountami, choc akurat brak ich nie przeszkadzal mi nigdy. Wow fly patche zainplementowal w vanilli, gdy dostepne byly tylko nie latajace mounty. Jak juz bierzemy jakies argumenty, to najlepiej nie takie ktore obrazaja nasza glupote. W hotsie dodali druida , teraz dodadza jakiegos must have tanka i witaj swieta trójco.
Prawda jest taka, że waypointy były najgłupszą rzeczą jaką mogli zrobić, Antynagrodę Nobla powinni za nie dostać. Ludzie trąbili, że chcą mounty od zalania dziejów, fajnie, że w sumie bardzo szybko się ugięli. Bodajże w temacie "Co byście zmienili/dodali do GW2" pisałam o mountach i plusach z nimi związanymi i dużo osób się z tym zgodziła.
W zasadzie to nie glupi pomysl z tymi mountami, choc akurat brak ich nie przeszkadzal mi nigdy. Wow fly patche zainplementowal w vanilli, gdy dostepne byly tylko nie latajace mounty. Jak juz bierzemy jakies argumenty, to najlepiej nie takie ktore obrazaja nasza glupote. W hotsie dodali druida , teraz dodadza jakiegos must have tanka i witaj swieta trójco.
I? Przecież są ciągle używane, jakby były zbędne to by zostały usunięte. Są nadal używane zwłaszcza przez postacie niskolvlowe bo po Azeroth możesz latać dopiero od 60 lvl + musisz kupić licencje na to. Zresztą, nawet postacie na max lvl ich używają bo wybierasz Flight Path -> możesz iść afk.
Teraz będą sprzedawać w itemshopie kolorowe mounty Co do dodatku widzę na screenach że wszystko jest mniej więcej identyczne jak w HoT, nowe specjalizacje itd Żadnego nowego powiewu świeżości, no nie licząc tych mountów które zapewne będą tylko do kupienia w IS
Nie mogą tak zrobić bo jak widać na screenach mounty są powiązane z masterkami, więc jakiegoś podstawowego dostanie się pewnie za darmo. Jak to GW2, ładniejsze mounty pewnie w gem shopie i nie ma co sie z tym kłócić. Tak samo było z gliderem, tak samo pewnie będzie i z tym.
Tak samo zapowiedzieli że nie będzie nigdy dedykowanej healującej klasy, a tu mamy Druida bez którego nie da się zrobić raidu.
Druida na rajdy w większości przypadków nie bierze się że względu na heala tylko na Buffy jakie on oferuje. Doucz się następnym razem, bo druid nawet nie jest najlepsza klasa jako healer.
Tylko ciekaw jestem czy każdy gracz po zrobieniu questa będzie miał jakiegoś podstawowego mounta czy wszystko za gemy :/
Jeśli się to sprawdzi to będzie tak samo z gliderami.
Zrobiłam reuploud albumu ze screenami (w pierwszym poście), ale dla wszystkich zainteresowanych radzę je i tak zapisać.
Btw dzięki @guru za temat na portalu o/
Pamiętajcie, że to nic oficjalnego.. Choć specka do Guardiana się potwierdziła (w reuploudowanym albumie jest dodatkowy screen z axe guardem). Po dzisiejszym epizodzie story nic nam nie potwierdziło na razie żadnego z tych screenów, więc trzeba czekać na finał (~3 miesiące) i zapowiedź dodatku (bo na 99% będzie).
Moim skromnym zdaniem mounty w gw2 są totalnie zbędne i nie pasują to atmosfery gry, przez co mam nadzieję, że chociaż ten przeciek jest fałszywy.
Do osób które mają parcie na mounty - nie w każdej grze mamy latanie czy gliding, tak samo nie w każdej jest potrzeba mountów, tutaj zdecydowanie takiej potrzeby nie ma. Jeśli ktoś pisze, że wróci do gry/kupi ze względu na coś takiego jak mounty to niech się dwa razy zastanowi... Bo to jest najbardziej bezsensowny powód jaki słyszałam.
Mounty raczej nie beda dzialac tak jak w innych MMO, bedzie to raczej na zasadzie gliderów, niepermanentne mounty.
Co do samego przecieku jest legitny bo nawet MO się do tego odniósł na reddicie.
Tylko 'trochę' większa.
Ogólnie jak się ogląda te zdjęcia map nowych lokacji to mam wrażenie, że będą znacznie większe niż poprzednie.
Moim skromnym zdaniem mounty w gw2 są totalnie zbędne i nie pasują to atmosfery gry, przez co mam nadzieję, że chociaż ten przeciek jest fałszywy. Do osób które mają parcie na mounty - nie w każdej grze mamy latanie czy gliding, tak samo nie w każdej jest potrzeba mountów, tutaj zdecydowanie takiej potrzeby nie ma. Jeśli ktoś pisze, że wróci do gry/kupi ze względu na coś takiego jak mounty to niech się dwa razy zastanowi... Bo to jest najbardziej bezsensowny powód jaki słyszałam.
Kwestia gustu, ja przestałam grac w GW2 właśnie m. in. ze względu na brak mountów. Przemieszczanie się bez nich było strasznie uciążliwe bo te waypointy wcale nie są co chwile, a ja jeszcze grałam Mesmerem, któremu buff do movement dodali całkiem niedawno i wcześniej naprawdę dla mnie łażenie po dużych lokacjach było uciążliwe. Poza tym zbieranie nowych mountów to bardzo fajna rzecz. I ludzi, którzy chcieli by się pojawiły w GW2 naprawdę jest sporo, tematy o mountach notorycznie pojawiały się na oficjalnym forum nie bez powodu. A skoro gre robią dla graczy to warto ich zadowalać
Co do map to one chyba faktycznie będą większe niż stare, wszystkie nowe mapy w GW2 sa na bazie prostokątów (co według mnie jest takie trochę nienaturalne) i jak widać na screenie wyżej nawet jest porównanie nowej lokacji do jednej starej. robi wrażenie.