Nauka angielskiego

Witam. Ktoś miał jakieś doświadczenia z nauką angielskiego online, jeśli tak to możecie coś polecić??

edit: Zapomniałem dopisać, że kurs będzie dopelnieniem tego czego uczę sie na studiach.

Moje doświadczenie z nauką angielskiego online ogranicza się do spędzania czasu na anglojęzycznych forach, czytania dużej ilości tekstów oraz Mang przetłumaczonych na język angielski. Polecam też w grach (jeśli jest taka możliwość) ustawić sobie język angielski + angielskie napisy ( dodatkowa nauka wymowy).

Wracając do kursów, z tego co widziałem jest ich miliony na internecie. Sprawdź kilka i wybierz sobie, który ci najbardziej odpowiada lub materiał pokrywa się z tym co masz na wykładach. W google wystarczy wpisać "english course online" albo "nauka angielskiego online" i wyskakuje tego sporo.

Ja angielskiego nauczyłem się na angielskich grach w których trzeba się dużo komunikować. Polecam ci ten sposób ponieważ jest darmowy i potrafi przynieść dobre efekty oraz dużo fun'u.

Witam. Ktoś miał jakieś doświadczenia z nauką angielskiego online, jeśli tak to możecie coś polecić??edit: Zapomniałem dopisać, że kurs będzie dopelnieniem tego czego uczę sie na studiach.

Kurcze ja kiedyś sam próbowałem coś takiego znaleźć i poległem. Na dzień dzisiejszy używam tylko ang.pl (do gramatyki), audiobooki (wymowa i pisownia), pl.bab.pl (do wymowy) - czyli coś jak graveripper. Na jakim jesteś poziomie? Może to już czas brać się za słówka, czytać artykuły itp itd.

Ja angielskiego nauczyłem się na angielskich grach w których trzeba się dużo komunikować. Polecam ci ten sposób ponieważ jest darmowy i potrafi przynieść dobre efekty oraz dużo fun'u.
Ja odradzam taki sposób nauki, sam byłem w gildii internacjonalnej. Kaleczenie gramatyki i słownictwa na porządku dziennym. Najgorzej było z francuzami.
Ach mówisz o stricte angielskiej społeczności. No może i nie najgorszy pomysł. Chociaż wiesz jak się komunikujesz w grach to nie używasz aż tak dużo słówek. Na przykład temat rozmowy nie zejdzie w stronę opisywania sposobu lutowania pod wodą, a przypuszczam ze jak studia to wypada być "uniwersalnym".

Angielskiego możesz uczyć się na wiele sposobów, acz nic nie zastąpi nauczyciela. Sam jadąc do Włoszech uczyłem sie włoskiego właśnie przez Bussu.com i nie powiem szło to całkiem zacnie. Jeżeli chodzi stricte o angielski przede wszystkim seriale. Jeżeli jakieś oglądasz to nie z lektorem, a z napisami. Osłuchasz się z językiem i bedziesz umiał w nim mówić co pośród społeczeństwa jest rzadkością. Więc możesz połączyć pożyteczne z przyjemnym. Dlatego polecam oglądanie seriali, sportu, przeglądanie for internetowych w właśnie tym języku. A tak poza tym to jaki poziom oczekujesz osiągnąc?

Istnieje takie coś nawet na Ts jak rozmowy międzynarodowe ;)

Jest to najlepsza forma nauki i przykładem tego jest nawet coś z życia wziętego.

Mianowicie! kuzynka pojechała pracować po studiach prawniczych do Berlina w kancelarii prawniczej i nie umiała języka, a nauka zajeła jej 3 miesiące jak już była w stanie normalnie rozmawiać. Tym bardziej, że poznała chłopaka to już wgl nauka poszła w ruch :DD.

No i moja macocha wyjechała w ciemno do włoch i była tam 8 lat z czego po pół roku już normalnie mówiła.

Trzeba używać języka nie tylko pisząc i słuchając... trzeba mówić i wiem to bo sam się ucze w domu ( nie miałem w szkole )

Albo tak jak ja: Grać w gry, szukać informacji po angielsku do gier, metodą domyślania się. Szczególnie metoda domyślania się. Jeśli mamy tekst dajmy na to 2 linijki to wyszukujemy w nim "słowa-klucze", które pomogą nam ułożyć sensownie zdanie.

supermemo - najszybsza nauka słownictwa, idiomów od a1 do c2 (włącznie z wymową)

gramatyka - polecam najpierw zapoznać się z 1-2 tysiącami słów.

generalnie zależy do czego dążysz.

supermemo - najszybsza nauka słownictwa, idiomów od a1 do c2 (włącznie z wymową)gramatyka - polecam najpierw zapoznać się z 1-2 tysiącami słów.generalnie zależy do czego dążysz.

Gramatyka to poprawne budowanie zdań z których wyrabia się intuicyjność wypowiadania ;p. Słownictwo to tylko interpretacja myśli.

Nie sądzisz ze gramatyka powinna być pierwsza? Szczególnie ze może być przedstawiona (wytłumaczona) w języku natywnym.

Problem jest taki, że ucząc się języka w polsce, gdzie na codzień używasz języka ojczystego jest trochę trudne, najlepiej wyjechać i efekty będą kilkakrotnie szybsze, bo tam będziesz musiał tego języka używać na codzień. Z gier również można się uczyć to prawda, ale nie myśl, że zaraz go opanujesz ( język) w całości, bo to raczej niemożliwe. Są różne lepsze lub gorsze kursy na płytach cd sam jestem ciekaw efektów czy ktoś kiedyś po takich "lepszych" kursach opanował coś ( osobiście zabieram się do kursu z reader diggest english 20 min per day - całoroczny kurs z ćwiczeniami na płytce oraz książkami o gramatyce) wiem, że istnieje taki fajny chyba największy kurs internetowy etutor.pl i sporo tam ludzi z tego korzysta jest płatny 3 miesiące np. kosztują 69 zł ogólnie ciekawa sprawa.

@ up gramatyka w angielskim przynajmniej dla mnie jest cholernie ciężka i za nic nie chcę mi się wbić do głowy po prostu jej nie mogę zrozumieć, gdybym miał zacząć rozmowę po eng to bym musiał się zastanowić nad czasami, który mam użyć i przypomnieć sobie zasady ogólnie masakra, bo nie jestem zdolny do prowadzenia luźnej rozmowy.

Witam. Ktoś miał jakieś doświadczenia z nauką angielskiego online, jeśli tak to możecie coś polecić??

edit: Zapomniałem dopisać, że kurs będzie dopelnieniem tego czego uczę sie na studiach.