heja
próbowałem ostatnio grać na padzie na PC w lost ark. po około 20h grania wychodzi to … ok… i nic więcej. w momencie przełączenia z pada na klawiaturę gra się całkowicie inaczej, lepiej, precyzyjniej, łatwiej.
czy to wina tego że nigdy wcześniej nie grałem na padzie i z czasem będzie faktycznie coraz lepiej? a może to nie jest odpowiednia gra do pada?
jak polecacie się uczyć pada? albo w jakie gry grać? chciałbym spróbować zagrać w poe2 na PC na padzie ze względu na to że wolałbym się rozsiąść w fotelu przed TV i pykać sobie chociaż wiem że to totalna profanacja.
nigdy nie miałem konsoli, nigdy przed tymi 20h w lost ark nie grałem na padzie…
ogólne problemy które napotkałem to:
-
trudności w poruszaniu się w walce uwzględniając skille mobów, moje położenie, skille w kolejce, jakie cooldowny są na pasku itp. w szczególności w którą stronę postać jest ustawiona ponieważ puszcza skilla przed siebie… na klawiaturze jest prościej bo skill leci w kierunku kursora.
-
ilość kombinacji klawiszu które należy jednocześnie naciskać lub mieć w pamięci że zaraz się naciśnie. tzn chodzenie stickiem + bumpery z guzikami do skilli. w sumie używa się około 16? skilli. czyli 4 guziki + około 12 kombinacji klawiszy. dużo tego. ciężko mi to ogarnąć na klawiaturze każdy przycisk odpowiada za coś innego jest dużo łatwiej…