Nauka i komputer

No właśnie ja tak mam, a średnia na semestr - 5.1, z czego uczę się tylko na sprawdziany z biologii i historii

To chyba do przedszkola chodzisz albo do szkoły dla niepełnosprytnych umysłowo haahahahahah

Jestem w 3 klasie technikum i z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć że poza tym że będziesz siedział średnio 2 godziny dłużej w budzie(możesz przeżyć lekki szok xD) to się specjalnie nic nie zmieni, dalej będziesz młócił żwawo na kompie, myślisz że co ja teraz robię? Ja zasiadam do nauki tylko przed sprawdzianami i kartkówkami jeżeli o takowych wiem. No jeszcze później do tego wszystkiego dochodzi chlańsko ale jak kto lubi ja wolę zagrać w CODa, lanie w siebie hektolitrów wódy jest dla mnie dziwnym zachowaniem.

To chyba do przedszkola chodzisz albo do szkoły dla niepełnosprytnych umysłowo haahahahahah

Ktoś ciebie pytał o zdanie?

Rozumiem, że jak ty jedziesz na trójach siedząc 2 godziny przed książkami żeby cokolwiek zrozumieć, to zazdrościsz mi wyników na nauce.

Wiem, że jesteś dzieckiem, które chce się dowartościować w internecie kosztem "głupiego gimnazjalisty" (bo taka jest powszechna opinia), bo w normalnym życiu nie masz takiej okazji. Ale ze mną ci się to nie uda.

Pewnie zaraz wyjedziesz z tekstem, że jesteś "dorosłym 19-latkiem", i jakim prawem ja, gimnazjalista się do ciebie tak odzywam. Za przeproszeniem, gówno mnie to obchodzi. A zresztą, co mnie powinien obchodzić typowy hejt. W mojej opinii nie zdołasz sobie wiele zyskać, ale pomyśl o opinii innych, gdy widzą tego typu posty.

Wiem, że połowy treści mojego posta prawdopodobnie nigdy nie zrozumiesz, w każdym razie liczę, że się chociaż postarasz.

Pozdro

Rozumiem, że jak ty jedziesz na trójach siedząc 2 godziny przed książkami żeby cokolwiek zrozumieć, to zazdrościsz mi wyników na nauce.

Nie pogrążaj się.

widze ze gimbusy zrobily offtop, i teraz sprzeczaja sie kto ma lepsze oceny :rolleyes:

widze ze gimbusy zrobily offtop, i teraz sprzeczaja sie kto ma lepsze oceny

No sory, ale z tego co widze, to BlastBlue pisze wyczerpujące posty na temat, z kolei Sharimi to idiota robiący flame i wyzywający bezpodstawnie ludzi.

@Down - No tak, lekka krytyka w innym temacie, i już wojna, tak? :D

warn_ico.png
Idiota czy nie, na forum mamy zakaz obrazania innych userow, dlatgo temu podobne mysli zachowujemy dla siebie. - Dzz'
No sory, ale z tego co widze, to BlastBlue pisze wyczerpujące posty na temat, z kolei Sharimi to idiota robiący flame i wyzywający bezpodstawnie ludzi.

Za to ty chodź zarejestrowałeś się 2h każdym swoim postem nie wnosisz nic do tematu tylko wszczynasz kłótnie.

@Topic

Co do tematu radziłbym dokładnie przejrzeć części oferowane w tym zestawie.

Cichy , stabilny zasilacz450W z cichym 12 cm wentylatoremoraz filtrami PFCBardzo cichy, z filtrem PFC, 12cm FANROHS , filtry przeciwprzepięciowe i filtrujące,Zasilacz ATX do obudowy komputerowej: - max moc zasilacza 420W - ultra cichy wentylator 120 mm - zabezpieczenia przeciwzakłóceniowe i przeciwprzepięciowe - wymagany prawem certyfikat "CE"

Polecam udać się do placówki sklepu pro-line bądź też na ich stronie głównej skorzystać z kreatora zestawu http://www.proline.pl/?id=konfigurator

Przynajmniej w moim mieście pracownicy są obyci w swoim zawodzie i za 3 tyś zaproponowali mi porządny zestaw niemający problemów z żadną z najnowszych grach na maksymalnych wymaganiach sprzętowych.

Witam. Mam stosunkowo prosty i spotykany problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż chodzę teraz do gimnazjum i mam stosunkowo dużo czasu na granie (mam bardzo cienkiego kompa, lecz tylko płyta główna jest stara i do d*py, procesor słaby a zasilacz mi padł). Teraz idę do technikum budowlanego w Krakowie i nie wiem czy będzie tam naprawdę w hu.. nauki?Czy jak przyjadę sobie na weekend do domu to będę mógł sobie zagrać (idę do internatu).Jeśli był ktoś tam w technikum to proszę o odpowiedź :), ale opinia nt. kontrastu między gimnazjum a technikum/liceum także mnie zadowoli.

I tu jest moje pytanie. Czy kupić sobie super extra laptopa do internatu za 2200zł czy złoma do oglądania filmów i przeglądania internetu za 300zł?

Jeśli kupiłbym tego złoma za 300zł, to ulepszyłbym sobie kompa w domu. Otóż czy kupić gotowy komputer z zasilaczem :(http://allegro.pl/mega-phenom-960-black-4gb-ati-hd3100-1gb-moc-hit-i2107968472.html) i dołożyć kilka lepszych części od mojego starego kompa, czy kupić płytę główną z pamięcią ram i prockiem: (http://allegro.pl/fx-4100-be-4x3-6ghz-asus-m5a78l-m-lx-hd3000-8gb-i2104365919.html) i bawić się z dokupywaniem części.Myślę, że kupno tego komputera jest dużo bardziej opłacalnie. A wy jak myślicie?

Dodam, że kupiłem sobie rok temu bezprzewodową klawiaturę z Logitecha, bezprzewodową mysz z A4 Tech, 23 calowy monitor BENQ, dysk 1TB i nową kartę graficzną ati radeon 4650 hd series za 100 zł xd. Nieźle zabuliłem za to i żal mi tego trochę sprzedawać xd. Właściwie to mam 550 zł na koncie, lecz za niedługo imieniny i od dzisiaj knuje skąd wytrzasnąć szmalec XD.

Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam, że się rozpisałem (lubię pisać :))