Witam serdecznie i przechodzę do rzeczy, otóż :
Instalowałem już wiele systemów operacyjnych na różnych urządzeniach w kilku osobom i nigdy nie miałem najmniejszego problemu oprócz jednego kolegi.
Problem jest według mnie w dysku twardym, lecz opiszę co i jak : EDIT : wcześniej przed formatem dysk twardy działał z systemem ale mówił że wielę gier itd. nie mógł zainstalować bo jakieś błędy itd. wyskaują nieraz musiał po kilka razy instalować...
Więc tak pierw płyta z Win XP jak i Win 7 nie bootowała, więc chciałem zrobić pierwszy raz z desktopu zainstalować Win XP wszystko poszło sprawnie, lecz z uwagi na to że miał 1 partycje, a z tego poziomu nie mogę formatować dysku gdzie jes system to tylko zamieniłem stary system na nowy i wszystko ładnie poszło.
Następnego dnia gdy miałem więcej czasu zmieniłem ustawienia w biosie i jedna jak i druga płytka bootowała wieć
zacząłem od Win7 sformatowałem dysk i zrobiłem z niego 2 partycje, po czym Win7 się skopiował po 1-2 sec. i przy następnym kroku (2) bardzo długo się ładowało na 1% a gdy już to się stało chwile potem wystąpił błąd, że nie można zainstalować ponieważ są ważne dane etc. (po usunięciu wszystkich plików) i tak ciąglę pomimio robienia od nowa, resetach itd. robienie owej instalacji na 1 dysku też nie pomogła.
Czas spróbować na XP, ale po odczytaniu jakiś sterowników i przygotowaniach całych występuję owy błąd :
STOP: c0000221 unknow Hard Error SystemRoot System32 ntdll.dll
Czytałem o nim, ale to ludzie mają owy błąd jak mają zaisntalowany system i wtedy po kilku uruchomieniach w końcu załapuje albo .żeby to naprawić muszą w konsoli coś z WIN skopiować bo chyba jakiś plików brak czy coś w tym sensie.
Płytka działa jedna jak i druga szczególnie że XP już na tym PC kolegi instalowałem a po formacie są te błędy więc pewnie to dysk, pożyczyłem od innego kumpla stary dysk SATA 40GB tylko żeby sprawdzić czy to napewno przez dysk, ale chciałem się jeszcze upewnić od Was
Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc