Nazwa anime

Szukam anime, które leciało dawno temu w telewizji, podobnie jak "Rocket Power". Chodziło o zbieranie kryształów rozrzuconych po całym świecie (coś jak smocze kule w dragon ball), główny bochater w walce przemieniał się w czerwonego robota(?). Pamiętam, że miał służącego, który nazywał go "paniczem". Dosyć często atakował za pomocą wystrzelonej ręki. Proszę o pomoc :)

Sacred Seven? ale pisałeś, że dawno no to może "Tekkaman Blade"( Tekoman)? nic innego mi nie przychodzi do głowy.

ja tylko pamiętam 1 z nazwą słabo ale zbierali Fraktale czy jakoś tak w świecie Marvela.

pewnie o to ci chodzi "Power Stone" http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1661

Tak, chodziło mi o Power stone! Dzięki Wielkie za pomoc! Pozdrawiam.

Wszystko wyjaśnione, zamykam.

Szukam anime, które leciało dawno temu w telewizji, podobnie jak "Rocket Power". Chodziło o zbieranie kryształów rozrzuconych po całym świecie (coś jak smocze kule w dragon ball), główny bochater w walce przemieniał się w czerwonego robota(?). Pamiętam, że miał służącego, który nazywał go "paniczem". Dosyć często atakował za pomocą wystrzelonej ręki. Proszę o pomoc :)