Witajcie!
Wielu z was zapewne wie, jak działa NC$oft. Natomiast moja wiadomość ma ostrzec tych, którzy nie wiedzą, chcą dotknąć tego śmierdzącego g...a. A więc tak.
W grze istnieją 3 waluty:
Gold - Standardowa waluta, za którą kupuje się różne rzeczy,
NCoins - Waluta kupowana za prawdziwe pieniądze
HMCoins - Coś jak NCoins, można kupić za to większość rzeczy jak za NCoiny z lekkimi ograniczeniami. Można tą walutę zdobyć F2P za rankingi, drop etc (nie aż tak łatwo), lub wymienić Golda za Ncoiny (w rezultacie wymiany dostajemy HMCoiny)
Co kwartał NC$osft wprowadza tak zwany Trove event. Jest to taka skrzynka, którą można raz dziennie otworzyć, wyskakuje nam 8 itemków i możemy kupić jeden z nich (pomijam już tutaj kwestię znerfionego dropu dla F2P klucza, takich rzeczy jest mnóstwo). Oczywiście w item shopie można dokupić sobie dodatkowe klucze (za HM Coiny jest ograniczenie 20 na dzień).
*Teraz się zaczyna.*
Pojawił się pewien przypadek osoby, która napisała żale do supportu o to, że kupiła ileś tam kluczy i nie widziała pewnego itemu (brak szczęścia w RNG). Support wytłumaczył mechanikę tego eventu, ALE dodatkowo na pocieszenie dał mu kilka tysięcy HMCoinów.
Ten osobnik pochwalił się tym i nie długo było czekać i pojawiło się więcej takich przypadków. Niestety nie jest tak kolorowo jak się może wydawać. Support naszego kochanego NC$oftu chyba wybiera sobie, komu dać, a komu nie. W moim przypadku było te nieszczęśliwe zakończenie.
https://imgur.com/a/X3zKL - Tutaj macie moją rozmowę z supportem. Skończyło się tym, że bez odpowiedzi po prostu zamknęli mój ticket.
Można by powiedzieć, że za dużo ticketów dostali i już nie dają. Otóż nie. Po tym jak olali mnie zimnym moczem, mój znajomy dostał od nich również HM coiny.
Nie mam pojęcia, czy patrzą na to ile zapłaciłeś ? Czy jaki mają humor? Jest to popieprzona polityka, gdzie mają kompletnie w d*pie F2P graczy, mają w d*pie graczy co płacą trochę (zależy od ich humorku). Ale wielki wieloryb, toooo już osoba święta, trzeba bronić, dać wszystko!
To nie jest pierwsza rzeczy jaką nasz wyśmienity NC$oft robi. OSTRZEGAM Każdego z was przed tym syfem.
Jest mi smutno, jest mi bardzo smutno, że gry to już tylko biznes. Że polegają na dojeniu kasy. Tylko i wyłącznie to się liczy... Kiedyś jak nazbieram trochę więcej chęci to może wypowiem się bardziej w tej kwestii, albo nagram jakiś film na YT... Może jest nadzieja, że społeczność graczy przejrzy na oczy i zdziała coś razem?
Tęsknie za starymi grami...