Innova - dlaczego ?
NC miało już swoje chwile z L2 i wyszło jak wyszło, oni nic ciekawego już nie ugrają z tym tytułem. Innova jest w miarę świeżą, rozwijającą się firmą, widać że się starają. Można powiedzieć, że robią to co mogą. W tym miejscu nie można zapomnieć o tym że cwane NC, pomimo sprzedaży licencji na Europę, wprowadziło dużo blokad i niejasności, wszystko po to aby jak najmniej ludzi grało na EU official. Myślę, że takie zagrywki nie są przyjemne, skoro sami nie dawali rady utrzymać Europy, to nadal tego nie są w stanie zrobić, a zakazywanie Innovie wprowadzania nawet najmniejszych własnych pomysłów jest po prostu dziecinadą. Innym ważnym czynnikiem jest długość prowadzenia serwerów. Na Innovie jest świeżo, NC to serwery które w czasie p2p były tzn. botem. Wtedy wydawcę nie obchodziło, że ktoś odpala 8 kont - każde na bocie. Najważniejsze dla nich było to, że ktoś ten opłaca owe 8 kont, więc jakie tutaj jest podejście do sprawiedliwości ? Teraz NC wielki wydawca chce coś ugrać ? Miał zaje*istą grę i spartaczył ją najbardziej jak tylko było można. Przecież większość ogarniętych graczy grała na privach, które jak wiemy przynajmniej w 30% są zbugowane. Ja NC nie dałem kolejnej szansy, której i tak nie potrafiliby wykorzystać i wybrałem Innova.