NDS czy PSP? - visual novel

Cześć

Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej kupić NDS czy PSP do gier visual novel ?

I oczywiście gdybyście mogli podać ciekawe tytuły z wyżej wymienionej kategorii.

Za pomoc dziękuje :)

Oczywiście ze tylko na NDS'ie znajdziesz takie gry, na PSP nawet nie myśl o takich grach.

Na psp na pewno coś znajdziesz,z tym ze przetłumaczonych raczej będzie niewiele.

Pomyśl też o 3Ds'ie no ale lista gier na premierę jest naprawdę uboga,i brakuje typowych gier na nintendo.

Szczerze to słyszałem że na PSP jest więcej gier z kategorii visual-novel niż NDS no i PSP ma lepszą grafikę i podłączenie do internetu, a może się mylę ?

Mogą być wersie japońskie jak i angielskie tylko, gdzie jest więcej takich gier psp czy nds ?

Zależy od twojego podejścia.

Chodzi ci o gry z serii "wybieraj poprawne odpowiedzi, a każda dziewczyna na ciebie poleci" jak Love Hina

czy

Gry oparte o rozmowy jak seria Ace Attorney, miles edgeworth investigations (choć to właściwie ta sama seria), 999: Nine people, nine persons, nine doors, Shin megami tensei: Devil Survivor, Advence Wars itd.?

W drugim wypadku zdecydowanie NDS.

Polecam ci 3DS

Czyli do "Japońskich Podrywaczy" bo na to najbardziej się palę, najlepszy jest PSP ?

A jeśli chodzi o NDS to jest tam mniej gier z kategorii powyżej ?

Co do tych dwóch konsol, którą z nich można połączyć siecią bezprzewodową do routera ? Czy wogóle się da xD

Jako iż byłem właścicielem obu konsol, zdecydowanie polecam PSP !

min. Trzymałem w jednej półce PSP oraz 3DS i jakimś cudem tylko 3DS załkiem zardzewiało, nie wiem jakim cudem !

Na PSP są lepsze gry oraz wiele innych przydatnych funkcji np. EyePet + kamerka, i aparat.

PS. wychodzi na rynek lepsze PSP więc radze poczekać ;).

@edit

3DS miałem 100% oryginalne.

No dobra i wszystko jasne więc do visual-novel lepszy PSP a nawet nowszy który ma wyjść.

A jak z tym połączeniem internetowym w konsoli PSP ?

NDS ma za to dwa aparaty. Mam NDS od 3 lat i na prawdę mi odpowiada, nie narzekam. NDS posiada opcję WiFI ,ale nie bawiłem się w to.

A co mają aparaty do gier kategorii visual-novel :pp

Więc jednak poczekam na nowszą wersję PSP.

Jeśli ktoś miałby jeszcze się wypowiedzieć na temat PSP lub NDS (tylko gry visual-novel) proszę o pisanie w tym temacie :)

Cześć

Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej kupić NDS czy PSP do gier visual novel ?

I oczywiście gdybyście mogli podać ciekawe tytuły z wyżej wymienionej kategorii.

Za pomoc dziękuje :)