Necro, czy Ranger?

Cześć, znów nie wiem, kim grać, jak na altoholika przystało. ;)

Ostatnio usunąłem wszystkie swoje postacie, zmieniłem serwer, zacząłem od początku i robiłem elementaliste, jednak wczoraj go usunąłem. :)

Teraz zastanawiam się nad necromantą, albo rangerem.

Preferuję klasy dystansowe, z petami (zwykle gram sam, nie lubię być forever alone :)), które sporo przeżyją, zrobią sporo obrażeń, w pvp wpadną, wrzucą aoe, conditiony i wyjdą z tego cało.

Idealnie do tego pasuje własnie necro i ranger.

Co polecacie biorąc pod uwagę zabawę i przyjemność z grania, wygląd setów końcowych, przydatność w spvp, WvWvW, oraz w zwiedzaniu map?

Napisze tak. Necro nie zrobi oszałamiającego dps'a. Jednak potrafi zajść za skórę na wvwvw. Solowanie champów itp jest dosyć skomplikowane jednak rangerem to na wvwvw idzie coś zdziałać. Solowanie to przyjemność i moja rada od razu weź sobie rysia jako peta gdyż ma najwięcej arma i hp :) bardzo dobry do tankowania. Znajdziesz do na zimowej mapce 20+

Na PvE z condów tylko necro. Na dobrym secie i traitach perma burning i bleed. Ma też przewagę survi nad rangerem dzięki "drugiemu życiu". Build Minion Master bardziej na PvP jako assaulter/bunkier.

Ranger PvE jest perfekcyjny w secie pod berserker, natomiast na PvP cond traper niszczy niemal wszystkich na 1v1.

Jeżeli chcesz grać z petem to ranger. Miniony necra do expienia i na dungach/fractalach nie są niczym rewelacyjnym

Miniony necra do expienia i na dungach/fractalach nie są niczym rewelacyjnym

No właśnie to akurat wiem - i przyznam, że trochę mnie to boli.

Ranger PvE jest perfekcyjny w secie pod berserker, natomiast na PvP cond traper niszczy niemal wszystkich na 1v1.

Czyli po tym zdaniu wnioskuję, że ranger 1:0 necro.

Jednakże na ten moment jestem bliżej wybrania necro, z tym, że chciałbym, żeby również był w czymś...perfekcyjny. :)

Nie czytasz. Necro outclassuje rangera w cond dmg. Czysty jest słaby, ale 25stacków bleeda i perma burning robi swoje. Do tego dochodzą wszelkiego rodzaju marki, fear, chill oraz elitka. Dobrego cond necro na PvP jeszcze nie spotkałem, ale przez minion bunkier rzadko kiedy można się przebić we dwóch, a co dopiero solo.

Ktoś kiedyś już powiedział, że jeżeli chodzi o miniony/pety to tylko senswonym rozwiązaniem jest ranger. Grałem tym i tym łatwiejsze pve ma ranger przynajmniej ja takie wrażenie miałem. A co do necro i wvsw to ten tryb z pod F1 to świetnie ratuje ci życie jeżeli będziesz skakał z gór itp praktycznie nie giniesz chyba, że coś już zmienili.

Terror necro i spirit ranger to chyba dwa najmocniejsze obecnie buildy.

W pvp necro to tylko na fear ( condi dps + fear z czego sie da ) Stoisz i nawalasz kondycje , kiedy przecwinik ma ich sporo na sobie fear + fear + fear i gg .. Obecna meta rangera to spirity ( nie do ubicia praktycznie + do tego darmowy ress z spirita ) . Do tego ma niezly dps dzieki bufka z spiritow.

Spirit ranger ma być ponoć trochę znerfiony, być może i nawet w tym update, więc dobrze jest poczekać te pare godzinek do patcha.

Jeżeli jednak wolisz głównie pve, ranger jest genialną klasą na pve do gry solo, zrobiłem nim 100% map completion bez żadnych problemów, w robiłem to w green itemach a i tak nie było problemu. Wybierasz 2 tank pety(np Arctodus a drugi bear), bers set i shortbow i w sumie normal attacki wystarczają :D. Jak pet prawie pada, to swapujesz peta (f4) i masz kolejnego tanka :D. Ogólnie dość przyjemna postać do gry pve. Jeżeli jednak lubisz zaś grać na wvwvw, necro zrobi tam większą miazgę, ponoć ma być set condi toughness vitality, który będzie super dla necro, dodatkowo perplexity runy.... Pare dni temu widziałem, jak condi necro rozwalił 3 niemców, każdy 80lvl :P, mase condi + confuse im wrzucił i się goście wykończyli.

@DOWN: Oj mylisz się :P spirit rangera nie zdejmiesz solo na punkcie, chyba żadna klasa go nie ściągnie. Nawet bunker guard od niego padnie, grałem sporo tą klasą na tpvp i wiem jak to jest.. Chyba, że to takie sobie masz na myśli o "skillu" wymaganym do gry spirit rangerem, bo jest żałosny :D wystarczy przyzwać pety, od czasu do czasu healing skill a takto nawet normal attacki z sb wystarczą..

Ja polecę... guardiana. ;D Przeżywalność - jest Miniony - są (spirit weapon) Condi- owszem wygląd setów na 80 lvlu - za***isty dps - może być nawet spory. :) Z tych dwóch klas co podałeś, to necro jest teraz op na pvp, ranger taki sobie.

Ja polecę... guardiana. ;D Przeżywalność - jest Miniony - są (spirit weapon) Condi- owszem wygląd setów na 80 lvlu - za***isty dps - może być nawet spory. Z tych dwóch klas co podałeś, to necro jest teraz op na pvp, ranger taki sobie.

No właśnie w przerwie od gry zastanawiam się nad Guardem jeszcze. :)

Tylko te spirit weapony krótko się utrzymują ale z tego co widziałem młot ma walnięcie na pvp. :D

Wcześniej miałem warriora na 80, jaram się długimi mieczami w tej grze, a Guardian ma je genialne.

Tylko... czy nie będę się nudził? Długo bije się mobki GS'em? Jak Guard wypada w pvp w porównaniu do takiego necro?

Jaka rasa dla niego najlepsza? :D

Masz dwa oficjalne polskie fora. Jeśli chodzi o guardiana, często jest poruszany temat tej właśnie klasy.

Guardian to znakomity bunkier, jeśli ustawisz traity w odpowiedni sposób, to potrafi przetrzymać na prawdę wiele, niestety brak wtedy damagu. Jeśli chodzi o build gdzie robi się nim dps, to rangera da się ubić, necro zrobionego pod miniony nie, gdyż obecnie jest to build najbardziej op w gw2. :) Mobów długo GS się nie bije, jest to najlepsza broń "aoe" dla guarda. Długość działania spirit weaponów można chyba zwiększyć traitami. ;)

Jak chcesz byc dobrym bunkrem na pvp i wvw to musisz miec obok siebie kompanów i byc z nimi bardzo zgrany bo to ze jestes bunkrem nie znaczy ze cie nie zabiją ;) a dzieki temu ze trwa to dłuze i dzieki umiejętnością leczenia itd twoi kompani mają wielki plus i ułatwienie. To jest postac do gry w fajnej drużynie, ale przyznam ze solo teć pocisniesz bo i takie wynalazki widzialem ;) no ale to juz kazda postacia mozna kąbinować

Ok, przekonujecie mnie coraz bardziej do Guardiana. Jaki build pod GS polecacie? Bardziej tanky, czy dmg?

Jaka rasa najlepsza i płeć?

Chodzi mi o genialny wygląd setów końcowych, oraz animacje.

www.gw2armor.com Sprawdź sobie, które Ci pasują

Pod GS tylko dmg setup. Możesz iść pod support/tank AR Staff + Mace Shield/Focus 0/0/30/30/10.

Tylko GS mnie interesuje, jeśli mam grać Guardianem.

Guardian pod sam GS nie wyrobi :P na drugą pare bierzesz albo różdżke i tarcze albo mace i tarcze :P . Ale gwarantuje ci ze polubisz te postac. Moim zdaniem genialne armorki maja nordowie i ludzie. A plec to juz jak wolisz.

Osobiście mam Charra guardiana i set mój wygląda nawet ładnie, build dobry jest tu: http://www.guildwars2guru.com/topic/83822-guardian-greatsword-dps-build-guide/ Płeć zależy od Ciebie. ;)

Female Human Guardian już w świecie Tyrii. :)