Polecam: https://snowcrows.com/benchmarks/
Możesz sobie zobaczyć jak wygląda wynik osiągany na necro(Small hitbox), niestety jest na końcowych miejscach, nie uwzględniam support mesmera, ogólnie necro troche zbuffowali, tzn. Power Reapera, co widać, bo jest teraz najwyżej z necro, ogólnie ma mega przeżywalność, a twórcy raczej skupiają się na necro pvp, bo tam to jest patola przeciwko niemu grać, ogólnie na pvp zmiata większość, a co do np. warriora i rangera, to nie powiedziałbym, że to oklepane klasy, róznią się znacznie od tych z innych gier, np. mi brakowało już tylko Warriora z klas, którymi nie grałem ale nie chciałem power warriora, więc zrobiłem Condi berserkera, Longbow + Sword/Torch i szczerze żałuję, że tak późno
Mega przyjemnie się gra, chyba najlepiej ze wszystkiego czym grałem do tej pory(albo prawie, bo tempest ele jeszcze, który powrócił do łask niedawno), a troche grałem bo miałem ogólnie już 14 postaci 80lvl.
Ale jak Ci podoba się necro to nim graj, ja jakieś kilka temu miałem ten sam dylemat, wszyscy, że szajs itp. a chciałem właśnie necro grać i nie wybrałem, potem się przerzucałem między postaciami aż do tej pory 
Nie będę ukrywać, że jeżeli trafisz na jakiś hardcore graczy, że jak najszybciej chcą robić itp. to raczej nie wybiorą necro.