Nekromanta czy Łowca?

Witam.

Wiem, że pytanie, którego dużo osób nie lubi, ale zaczynam grę pierwszy raz i nie wiem co i jak tu działa. Najlepiej szukam postaci za którą wieżyczki lub pety odwalają większość roboty w ubijaniu mobków. Postać do PvE i właśnie zastanawiam się nad tymi dwoma co w temacie. Jak to z nimi jest? Czy pet łowcy zadaje na tyle dużo obrażeń, że sam daje sobie radę, a my mu tylko pomagamy? Czy z nekromantą jest podobnie?

I na jakiej stronie najlepiej szukać buildu dla postaci? Z góry dziękuję

Prędzej nekromanta ci podpasuje. Możesz mieć (z tego co pamiętam, a grałam dawno temu) sporą grupkę minionów. Jak grałam łowcą, to pet bardzo często padał.

Właśnie wbiłem nekro 11 poziom, przyzywam te 2 summony, ale one praktycznie nic nie biją. Po 13 dmg. Tak będzie zawsze? Myślałem, że bardziej na nich mogę polegać.

Egh, wolisz wieżyczki, to bierz Engineera. ;)

Każdy nekromanta z daleka wygląda jak opiekun zerówki ;p Ja osobiście nie gram Nekro natomiast kolega owszem i mogę jedynie powiedzieć że te Gimby będą odwalać na prawdę dobrą robotę ;p

Można zrobić nekro na miniony ale to w zasadzie tylko do afk farmy {stawiasz go na low-lvl spocie i farmisz woreczki jak masz dodatek i auto-loot mastery), instancji takim nie zrobisz a na pvp to jest śmiech na sali. Inżynier na tej klasie z dodatku bodajże scrapperze ma fajne robociki ale one z tego co kojarzę są tylko chwilowe.

Dobra. Temat założony taki, a gram na razie jako Thief. Jak on się sprawuje pod PvE i ogólnie grę samemu? Na razie fajnie mi się nim gra, zobaczymy jak to będzie.

Tym buildem się sugeruję. Co o nim sądzicie? https://metabattle.com/wiki/Build:Thief_-_DPS_Dagger/Dagger

Thief spoko, pod ten build, zależy jak chcesz grać, pvp, pve? ja na pve grałem dwa pistolety i dwa daggery, było spoczko, oczywiście przed specializacją ;) Nie doszedłem nim tak daleko bo mnie lekko znudził, za szybko i za łatwo bił mobki ;)

Od początku gram rangerem i nieco później też Necro i obie klasy są ok. Ranger może przyswoić wiele petów i używać różnych w razie potrzeby, Necro zaś jeśli gra minionami to taki pseudo tank, tzn. stoi w jednym miejscu a miniony robią swoje ;)

No bardziej pod PvE chciałbym grać. Zobaczymy, jak mi się znudzi to zagram Rangerem.

Gram rangerem, więc mogę coś powiedzieć. Ogólnie pety działają jako asystenci jeśli chodzi o dmg, chociaż zależy od buildu. Obecnie gram bez specjalizaji, bo jakoś nie bardzo mi ona pasuje, dlatego to ja robie główny dmg, pet możesz działać na różne sposoby (zależy od peta) najczęściej chodze z takim który robi masywny burst dmg. Z tego co patrzyłem na meta battle to są jakieś buildy ze specjalizacją, które skupiają się na przeżyciu, a z peta robią maszynke do zabijania, nie jest to złe, bo testowałem na pvp, ale jakoś mi nie podeszło, wole złożyć coś swojego i grać tak jak mi się podoba. Ogólnie ranger jest fajną klasą, ale czekam na potwierdzenie przecieków odnośnie nowego dodatku i tego czy faktycznie będzie można nosić dwa daggery, wtedy będę w niebo wzięty. Chociaż szczerze chciał bym zobaczyć specjalizacje która usuwa nam peta, ale stałe buffy.

Pod ten build co wyżej to Thiefa robić pod Power czy Precision czy jeszcze co innego?

Witam.

Wiem, że pytanie, którego dużo osób nie lubi, ale zaczynam grę pierwszy raz i nie wiem co i jak tu działa. Najlepiej szukam postaci za którą wieżyczki lub pety odwalają większość roboty w ubijaniu mobków. Postać do PvE i właśnie zastanawiam się nad tymi dwoma co w temacie. Jak to z nimi jest? Czy pet łowcy zadaje na tyle dużo obrażeń, że sam daje sobie radę, a my mu tylko pomagamy? Czy z nekromantą jest podobnie?

I na jakiej stronie najlepiej szukać buildu dla postaci? Z góry dziękuję