Neostrada Problemy

Ja mam Neo 10 mb/s i żadnych problemów nie mam. Transfer ZAWSZE jest bardzo dobry, żadnych zawiech nie mam ;)

3151869244.png

Więc nie wiem czemu tak niektórzy narzekają :P Mieszkam w mieście, możliwe, że na jakiś wiochach Net gorzej chodzi.

W mieście. O to się rozchodzi, Calvex. Poza miastami masz właśnie sytuacje niepełnego transferu. W mieście nie ma takich problemów.

No to może warto przetestować internet radiowy ? Aktualnie radiówki działają na 5 ghz (nie to co kiedyś 2,4 ghz) i nie jest, aż tak tragicznie ;) Sam używałem radiówki od 2006 roku, aż do marca br, niestety musiałem zmienić na Neo bo firma padła :P Za 10 mb/s płaciłem 49 zł do tego od 23 do 7 rano miałem transfer 2x (czasem dochodziło do 22 mb/s).

A i oczywiście upload miałem sporo większy na radiu :) Ale to normalna sprawa.

eee ja na wsi mieszkam i mam stabilne 10 mb teraz to zależy od kabli i ile ludzi napchają na łącze

u mnie sytuacja nawet była taka że neo nie był dostępny u mnie na wsi bo za dużo ludzi XD

Z tego co się dowiedziałem do centrali mam nie całe 2 kilometry.

U nas za internet radiowy 6mb/s płaci się 130zł miesięcznie plus są nałożone limity transferu.

EDIT

Czy możliwe, że tp narzuciło mi tą prędkość, bo wcześniej net często mi się rozłączał? Było to spowodowane wadliwym routerem.

Mam umowę na neostradę do 10 mb/s.

Wszystko do tej pory było ok. Net śmigał 8mb/s.

Od okoła tygodnia prędkość spadła i to znacznie. Dzwoniłem do centrali, twierdzą, że po ich stronie wszystko jest w porządku.

Tutaj macie screen z routera

.

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc rozwiązać ten problem? Już mnie to zaczyna denerwować.