Neostrada Problemy

Mam umowę na neostradę do 10 mb/s.

Wszystko do tej pory było ok. Net śmigał 8mb/s.

Od okoła tygodnia prędkość spadła i to znacznie. Dzwoniłem do centrali, twierdzą, że po ich stronie wszystko jest w porządku.

Tutaj macie screen z routera

.

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc rozwiązać ten problem? Już mnie to zaczyna denerwować.

może ci ktoś na wifi wjechał :P

Raczej nie możliwe- urządzenia mam podłączone 2 - moje smartfony. Kiedy je wyłączam prędkość jest cały czas ta sama.

Miałem identyczną sytuację jak ty tylko że ja miałem 20 mb/s a pokazywało mi jakieś 13-14 mb/s próbowałem załatwiać to na wiele sposobów dzwonić do nich pisać maile lecz wszystko na nic ostatecznie ich diagnozą było to że moja linia nie uciągnie takiej prędkości .

Dlatego zmieniłem dostawcę internetowego po zakończeniu umowy i jakimś cudem mam 50mb/s i nikt nie leci ze mną w kulki.

Neostrada i orange to wielka ściema.

Niestety u mnie dostępna jest tylko neostrada lub internet radiowy, więc za dużego wyboru nie mam...

Nie mieszkam w mieście tylko na wsi.

Też mieszkam na wsi mam internet z neti i twierdzili że do mnie ich internet nie dochodzi jednak przekonałem ich żeby monter sprawdził czy jest taka możliwość miesiąc czekania ale nic już mnie nie denerwuje

a może nie zapłaciłeś rachunku czy jakoś tak? ja tak samo miałem, gdy zapłaciłem prędkość nawet mi podskoczyła :D

Masz net do 10 mega ... więc raz możesz mieć 5 raz 2 innym 10.... tyle

Mam umowę na neostradę do 10 mb/s.Wszystko do tej pory było ok. Net śmigał 8mb/s.Od okoła tygodnia prędkość spadła i to znacznie. Dzwoniłem do centrali, twierdzą, że po ich stronie wszystko jest w porządku.Tutaj macie screen z routera.Czy jest mi ktoś w stanie pomóc rozwiązać ten problem? Już mnie to zaczyna denerwować.

Tłumienie masz znacznie za wysokie. To pewnie wina tego. Modem zsynchronizował ci się na niecałe 2Mbps. Technicy powinni przyjechać i sprawdzić linie, bo coś robi zakłócenia (albo jesteś kilka kilometrów od centrali...).

.Jak długo był stabilne łącze tydzień od umowy ??

Przyczyn może być wiele jak masz ruter od Neo to możesz go wyrzucić ;)

Możesz mieć przeciążenie lini napchali ludzi ile się da i servery nie wyrabiają

Na wszelki wypadek resetuj ruter i ustaw nowe hasło bo podpiąć się pod czyjś net nie jest trudno

To że u nich jest ok to nic nie znaczy ja podpisywałem umowę na 20mb i nie leciało więcej niż 10mb i musieli mi zmienić umowę a niby mogłem mieć 20mb

Zrób test tutaj http://www.speedtest.pl

Net miał stabilne łącze 8mb/s przez 8 miesięcy. Co do zmiany hasła na wi-fi to była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem po spadku prędkości. A ile mam do centrali to nie mam zielonego pojęcia.

EDIT

Umowa była podpisana 3 kwietnia. Problemy zaczęły się w ostatnim tygodniu listopada.

EDIT

Na stronie orange po zalogowaniu się na konto można sprawdzić maksymalną dostępną prędkość dla swojej usługi no i dla mojej pisze, że jest to 9216 kb/s.

Czy możliwe, że to wina mojego routera (TP-LINK td-w895 1nd)?

Odinstaluj stare sterowniki od wif (karty sieciowej), i zainstaluj najnowsze może to powoduje problem.

Powiem tak masz źle skonfigurowany router mam też do 10mb i ten sam router i takie coś powinieneś mieć

Data Rate

:

12447 1146 kbps

Zobacz jakie masz Vpi,Vci i Czy ISP masz ustawione na PPPoA/PPPoE

Mam ten sam problem. Od jakiegoś tygodnia prędkość z 10 Mb/s spadła i waha się od 4 do 8 Mb/s. Sprawdzałem na 3 różncych urządzeniach, router przywróciłem do ustawień fabrycznych i nic. Pisałem do Orange lecz nie dostałem odpowiedzi.

Router jest skonfigurowany na 100% dobrze. Co do zmiany sterowników od karty wi-fi, net ciągnę po kablu.

I to jest właśnie myk dostawców internetowych. Neostrada nie dała Ci 10 mb/s tylko DO 10 mb/s. Sam mam do 20 mb/s a jeszcze nigdy nie miałem takiej prędkości :D

Witajcie. Mam podobny problem. Posiadam neostrade 6 mb/s i na początku było świetnie. Przez cały czas ściąganie po 500 kb/s, w ogóle nie miałem lagów, ping odpowiedni. Ale po pewnym czasie, zaczynali mi "zaniżać" prędkość. Tzn, że wtedy kiedy dużo ludzi korzysta z internetu (15-21), mój internet miał 1mb/s, czasem mniej (przypominam mam 6mb). Lepiej ostatnio miałem prędkość 0,3 mb/s. Wydzwaniałem do nich jak głupi, słuchałem tej "uspokajającej" melodyjki. Nic nie osiągnąłem. Poczytałem umowę, bo chciałem znaleźć jakąś lukę z ich strony. Udało mi się.

Na mojej umowie widnieje coś takiego: "W ramach Usługi TP zapewnia: stały dostęp do sieci Internet z maksymalną szybkością transmisji do/od komputera Abonenta do 6144/512 wyrażoną w kb/s.

Reasumując. Wtedy, gdy miałem te 300 kb/s po tym jak znalazłem to na umowie postanowiłem zadzwonić do TP. Efekt? Powiedziałem im, że skoro ja dotrzymuję umowy, bo płacę za ich usługę to Oni też muszą spełnić swoje wymogi (podwyższyć prędkość). Konsultant był... w d*pie :). Na dodatek powiedziałem mu, że jeżeli w ciągu 48h moja sytuacja się nie polepszy to zrywam umowę - mam do tego prawo. Powiedziałem mu, że skoro 1 ze stron nie dotrzymuje umowy to jest ona nieważna (mam rację?).

Na następny dzień cieszyłem się maksymalną prędkością ;]

Najlepsze jest to, że znowu mi zaniżają prędkość xD teraz popołudniu mam jakieś 2 mb/s. Kolega umówił mnie na darmową rozmowę z adwokatem i doradzili mi, żeby pójść do salonu i kimś ogarniętym wytłumaczyć tą sytuację. Podziałało! :) Koleś w punkcie Orange napisał mi podanie o zmianę linii, po której mi net leci na mniej zaludnioną. W tej chwili czekam na montera od TP :)

Wybaczcie, że się tak rozpisałem :D, w razie jakichkolwiek pytań dot. wolnego neta itp. piszcie do mnie na PW. Pomogę Wam ogarnąć tych co siedzą tam w biurze ;)

No tak, ale skoro mam do 10 mb/s to nie powinno być tak, że mam największą dostępną u mnie prędkość, a nie taką jaką oni sobie wymyślą?

Nie, nie powinieneś mieć największą, jak ty to czytasz, 10 MB. Masz DO 10 MB. Mam również internet do 10 MB, śmiga koło 7 mb zwykle. Jesteś ze wsi, nie wszystkie kable masz przystosowane do wyższych prędkości.

Może ci lecieć 2 Mb a to i tak jest zgodne z ich założeniami Do 10 MB.

Równie dobrze może ci router nie śmigać dobrze. Ja musiałem zmienić router, bo mój stary po prostu wysiadał przy nowy ( 10 mb ) internecie.

Jaki ruter masz ??

Sprawdź w opisie rutera jakie max prędkości preferuje i zresetuj go :)

Ktoś jest podpiety jeszcze inny komputer itp. ??

Zmień hasło w ruterze przy połączeniu możesz mieć włam bardzo prosta sprawa :) ??

Jak robisz test prędkości Neo to robi go się tu http://www.speedtest.pl >>> dodaj tu screena z wynikiem :)

Jak długo utrzymuje się sytuacja ???

Powodów spadków prędkości jest wiele przeciążenie lini uszkodzenie lini itp. w takim wypadku należy poinformować dostawce o zaistniałych sytuacji

Jeśli prędkość będzie nadal się utrzymywać dużo niżej jak masz w umowie np. masz umowe na 10mb a rzeczywiście masz 2mb to muszą ci dopasować umowę do tego transferu jaki rzeczywiście posiadasz

Mój przypadek był taki że podpisałem umowe na 20 mb i oczywiście u nich też niby było że mogę mieć taką prędkość po powrocie do domu i sprawdzeniu prędkości tak naprawde miałem 10mb połowe mniej po rozmowie z nimi i servisantem (przez telefon) że od źródła faktycznie nie wychodzi więcej niż 10mb i powód okablowanie niby no i poszli mi na ręke i mam umowe na 10mb ;) zaznacze tylko że ja mam stabilne łącze bez cyrków