Neostrada przerywajacy net

Siemka,

Mam dziwny problem. Posiadam neostrade do 10mb + router. Sygnal wysylam na stacjonarke i na laptopa. Do rzeczy, mianowicie przez caly dzien internet dziala poprawnie, zmienna predkosc miedzy 10mb a 5mb, czyli tak jak powinno byc ( wiem,wiem lipa nie net ale coz... ). Gdy nadchodzi wieczor, mniej wiecej godzina 22:00 rozpoczyna sie wnerwiajace, wkurzajace, wkur@#$jace tracenie polaczenia doslownie na 2-3 minuty i net wraca znowu na jakies 5minut i tak do rana... Wogole to wszytsko dziwne... Gdy nie mam neta na lapku lub stacjonarce to np na smartfonie czy tablecie necik smiga normalnie ;/ Od czego to zalezy? Wina dostawcy internetu? Ktos borykal sie z podobnym problemem? Prosze o pomoc bo na mojej wiosce niestety tylko neo jest dostepna.

ps. Mam swiezo zainstalowane siódemki (7) Ultimate x64 i zaktualizowane sterowniki.

mam tak od 2-3 dni....na neti prawdopodobnie jakies prace na linaich maja

Jeżeli masz tak codziennie, to wina leży u usługodawcy. Najlepiej zadzwonić i opieprzyć porządnie :D

Ja tak mam od miesiąca, też neo do 10 mb, już dwa razy byli jacyś "fachowcy" i po ich wizycie 4-5 dni było ok a potem znowu to samo.

U mnie problem występuje już od 2 lat.

Raz dziennie muszę restartować ręcznie modem a następnie wgrywać kopię zapasową konfiguracji.

Dzwoniłem setki razy, byli technicy (z czego jeden oglądał moją kolekcje gier, a drugi wszedł na interię i stwierdził, że wszystko jest ok), ale jak widać problem nadal występuje i występować będzie.

siudemki

Mój Boże...

spróbuj ipconfig /renew all

spróbuj ipconfig /renew all

"Operacja nie powiodla sie, poniewaz zadna karta nie jest w stanie zezwalajacym na te operacje".

tez mam neostrade i mam tak, od 8-21 net przerywa na 2-6 s i ma predkosc 0-256kb/s a w nocy 800-1000 kb/s bez przerywek.

w skrocie ... chyba w uja wala :P

czyli jak bym chcial zmienic na ta oferte Fiber do 80mb czy jakos tak to tez taka lipa bedzie z przerywaniem?

Neostrada - i wszystko jasne.

Jak miałem NeoZdradę kiedyś, to też miałem problemy ze stabilnością i szybkością.

WIem, że to nie jest odowiedź jakiej oczekujesz, ale coż i tak to powiem... Zmień dostawcę na np. Netie. Mam już chyba czwarty rok i nie miałem z Internetem żadnego problemu, a pełna prędkość jest zawsze dostępna. Założe się, że mają nawet tańszy i szybszy Internet od tych partaczy z TPSA. I najważniejsze jest to, że nie musisz żadnych kbali wymieniać ani nic, bo NETIA śmiga po kablach tepsy. Zabawne, że u jednych dostajesz takie gówno, a u drugich szybki Internet :D

Ja miałem po zmianie prędkości neostrady z 6mb na 10mb i kupnie nowego routera problem tego typu, że rozłączało mi po kilka razy dziennie neostradę. Zadzwoniłem na infolinię, kazali złożyć ticket na stronie orange, złożyłem i oddzwonił jeden koleś i powiedział mi coś co uznałem za typowe spławienie klienta czyli "musi Pan zrestartować router i przywrócić ustawienia domyślne". Tzn z tyłu routera mam taki otwór w którym miesi się przycisk do resetu i spinaczem przez około 15 sekund go przytrzymałem jak koleś kazał i wiecie co??? Skończyło się rozłącznie routera^^

FieryAngel, a widzisz, bo u mnie jest na odwrót, Netia to ciulostwo, przerywające, itd itd, a neostrada, którą chyba mam już 12 lat działa pięknie.

Czyli nic mi juz nie pomoze xD Router chyba mam dobry bo firmy Netgear. Ale jak wytlumaczyc to ze gdy rozlacza mi neta na lapku czy stacjonarce to na smartfonach w tym momencie mam internet?

Polecam wy*******ć ten internet w cholerę. Sam jakiś czas tłukłem się z tym syfem rozłączało mi router przerywało itp. Teraz cieszę się 17mb radiówką i jest żyleta.
Podsumowanie. Wywalić ten chłam i założyć cokolwiek innego tylko nie Neostrade.

z internetem "z telefonu" jest ten problem, ze wszystko zalezy od szczescia: czy masz blisko do centrali, jakie kable, ile sasiadow korzysta. To jest loteria i w zaleznosci jak trafisz - jedni chwala inni przeklinaja.

To samo sie tyczy radiowki - odleglosc od nadajnika, przeszkody na drodze itp - albo bedziesz mial niskie pingi i swietny net, albo pingi po 500 i zrywanie co minute.

Widzę wszyscy jesteście wielkimi znawcami, tyle, że są warunki umowy i nie można tak sobie od nich odstąpić, ponieważ jest za to kara pieniężna, na umowie jest napisane internet do 10 mb, a warunkiem do złożenia reklamacji ewentualnie do rozwiązania umowy jest internet poniżej 1 mb, poprostu jak kiedyś mieli umowy 6 mb to było ok, teraz wciskają ludzią ten do 10 mb i tylko na nim jest ten problem. Dodatkowo nie wszędzie można założyć inny internet, u mnie np. mieszkam w Łodzi przy jednej z największych ulic w tym mieście i tylko marna neostrada tu działa niestety.

umowa mi sie konczy za miesiac ale i tak tylko neo wchodzi w gre... moja miejscowosc jest nisko polozona tj. w kotlinie i wiekszosc operatorow nie ma zasiegu.

zadzwoń do nich i udawaj idiote, że lampki nie mrygajo, albo świecą sie wszystkie na czerwono, ze nie widzisz przycisków do zrestartowania albo ich nie masz, w koncu przyślą kogoś kto przyjedzie i wtedy mu powiesz co jest nie tak :P

Ja proponuje sprobowac przypisac w routerze IP statyczne, może coś pomoże, i sprawdzić czy np macki sie nie gryzą w sieci, albo czy router nie ma sutawione cos w zaporze co by ograniczało tylko na połączenie 1 użytkownika. Najlepiej to przypisz adresy IP do mac'ów i wtedy bedziesz miał pewność że nie przerywa. Jesli sygnał przesyłasz przez wi-fi to pomyśl nad zmianą hasła. Jeśli nie przesyłasz przez wifi to sprawdz czy przypadkiem nie jest włączone i czy zabezpieczone.

Siemka,

Mam dziwny problem. Posiadam neostrade do 10mb + router. Sygnal wysylam na stacjonarke i na laptopa. Do rzeczy, mianowicie przez caly dzien internet dziala poprawnie, zmienna predkosc miedzy 10mb a 5mb, czyli tak jak powinno byc ( wiem,wiem lipa nie net ale coz... ). Gdy nadchodzi wieczor, mniej wiecej godzina 22:00 rozpoczyna sie wnerwiajace, wkurzajace, wkur@#$jace tracenie polaczenia doslownie na 2-3 minuty i net wraca znowu na jakies 5minut i tak do rana... Wogole to wszytsko dziwne... Gdy nie mam neta na lapku lub stacjonarce to np na smartfonie czy tablecie necik smiga normalnie ;/ Od czego to zalezy? Wina dostawcy internetu? Ktos borykal sie z podobnym problemem? Prosze o pomoc bo na mojej wiosce niestety tylko neo jest dostepna.

ps. Mam swiezo zainstalowane siódemki (7) Ultimate x64 i zaktualizowane sterowniki.