Neostrada

Witam mam pytanie czy jak posiadam internet w neostradzie (teraz to chyba orange nie orientuję się w tym) to mogę zwiększyć jego prędkość w trakcie umowy?

możesz tylko warunek jest taki że nie na tańszą oferte

Z tego co się orientuje to chyba tak. Przejdź do salonu Orange i dopytaj się o szczegóły. U mnie tak było, że zrezygnowaliśmy z poprzedniej umowy i od razu podpisana została nowa ze zwiększonym transferem.

Ale jak ja nie mam 18lat mogę iść w imieniu rodziców?

Jeśli tak to musisz mieć Upoważnienie na piśmie pewnie. Ale ja mam z UPC TV/Internet/Telefon Płace ~100zł co miesiąc, net 60MB itp. można wszystko załatwić przez telefon wystarczy mieć tylko te piny itp. :)

Pozdrawiam

Możesz zwiększyć prędkość, ale tylko wtedy, kiedy pozwala na to łącze, bo u mnie mogę mieć max 20 mb

Sprawa wygląda tak- podstawowe oferty neostrady to DO 10 mega i DO 20 mega, wyższych nie znam, nie zagłębiałem się. Wziąć możesz, ale jak nie wyrobi Twoje łącze, to i tak będziesz miał tę samą prędkość. Podawana liczba jest maksymalnym downloadem jaki możesz osiągnąć. Co do podniesienia w trakcie umowy- zwiększyć zawsze można z tego co pamiętać, obniżyć nie. Da się to chyba załatwić telefonicznie, mając kod abonencki czy coś takiego. Niech Twoi rodzice zadzwonią/dowiedzą się itp.

Jeśli zamierzasz robić to za ich plecami, to odradzam. ;)

A jak mogę sprawdzić czy moje łącze wytrzyma większa prędkość? Jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o te sprawy. :/

Ja mam internet z Orange na siebie, i wyczytałem, że przejście na wyższy transfer podczas trwania umowy kosztuje 100zł (ale nie wiem jak u Ciebie). Sprawdzić możesz jedynie teoretycznie dzwoniąc do biura obsługi klienta. Aha, no i Twój rodzic musi być razem z Tobą w salonie gdzie załatwiasz formalność. Wątpię w tych biurokratów, że przyjmą upoważnienie, no ale można spróbować. :)

Ehhh czyli ciężko z tym będzie myślałem że to hop siup i mam większą prędkość hahah :) Tylko wracając do mojego poprzedniego pytania da się sprawdzić jaką prędkość udźwignie moje łącze?

Soux .... w Orange ( neostrada) nawet jak kupisz sobie fiber 50 MB To będzie działało może jak ~10 MB , Lepiej się przemęcz i zmień dostawcę internetu :D Naprawdę nie warto Nawet zastanawiać się nad przyspieszeniem w neostradzie

Musisz zadzwonić, a najlepiej iść do salonu Orange i zapytać się :) (warto też popytać się sąsiadów jak oni maja tzn ile :) ?

Tylko i tak i tak będę musiał się męczyć z Neostradą gdyż moja mam ma telefon domowy w neo lub może istnieje szansa by telefon domowy został a internet od nich odrzucić i wziąć u kogoś innego bo tak jak wspomniałem wcześniej ja się całkowicie na tym nie znam.

To musiałbyś zerwać umowę, a za to się płaci.

Przeczytaj umowę i zobacz warunki jej zerwania.

Witam,

w temacie pojawiło się troszkę błędnych informacji.

Za zwiększenie prędkości dostępowej nie ponosi się żadnej opłaty, tj. za aneks do umowy. Oczywiście, jeśli zmieniamy linię ADSL/ADSL2 na VDSL'a, to trzeba zmienić modem, wyboru wielkiego nie ma, bo na rynku ceny są raczej zaporowe. Pozostaje nam do wyboru Sagemcom Fast 3764 za 69zł, lub dzierżawa Orange FunBox 1/zł/miesiąc dla opcji do 80Mb/s i 10zł/miesiąc dla opcji niższych.

Co się tyczy dostępnych prędkości, opcja 10Mb/s - 49zł, 20Mb/s i 80Mb/s są dostępne w cenie 59zł/miesiąc + opłata za utrzymanie linii, ( chociaż tańszym rozwiązaniem jest zakup najtańszej opcji telefonu, następnie zawieszenie usługi - koszt miesięczny wynosi wtedy ~23zł brutto ).

Kto zwracał uwagę, ten wie, że w ostatnich latach TPSA/Orange poczyniła sporo inwestycji w rozbudowę sieci, czego efektem jest obecna sprzedaż VDSL'i ( przynajmniej na terenie śląska ;p - i wcale nie mówię tu o centrach dużych miast ).

Realne możliwości opcji 80mb/s - to około 500m od punktu dostępowego. ( taka duża szara szafa ), osobiście, przy 700-800metrach mam synchronizację ~68000 kbps. Pozostaje jeszcze kwestia wiekowych kabli, ale i tak jest dobrze ;). Do tej pory miałem opcję 20Mb/s, podpisanie nowego aneksu kosztowało jedynie tyle, co nowy modem. ( niestety po podpisaniu aneksu zaczynamy 24 miesiące od nowa )

Niestety, największym problemem pozostaje 801 505 505 - dalej trzeba walczyć o sprawdzenie faktycznej możliwości technicznej :)

Witam mam pytanie czy jak posiadam internet w neostradzie (teraz to chyba orange nie orientuję się w tym) to mogę zwiększyć jego prędkość w trakcie umowy?