Nerf Master Yi

Jak myślicie znerfią mastera czy zostawią go w spokoju?

Już w nieoficjalnych patchnotes jest napisane, że bedzie miał nerfa, więc 100% ze będzie osłabiony.

Wprowadzili do item shopu pakiet skórek dla niego, więc na razie nerfa nie dostanie, żeby jak najwięcej osób go kupiło. Potem nerf będzie.

Z tego co wyczytałem, to bonus do atk. power z E ma być na każdym lvlu +10%

Oprócz tego przy zabiciu z ulti CD skilli ma być zmniejszane procentowo.

Chwyt marketingowy.

Ulepszy mastera na level boga, ludzie niech kupią skórki (w tym ja -50zł) a potem go znerfimy!!! Hurraa, logika Riota!

Master dostanie nerfa na pewno. Ale z tego co czytałem to nerf wcale go tak nie osłabi.

I taki krótki offtop. AlphaWolf zaczyna mnie irytować to, że w 90% swoich postów narzekasz na LoLa, porównujesz go z Dota, ale tylko w aspektach tych złych.

I jeśli uważasz, że skiny to coś dającego rpzewage to nie wiem dlaczego nie oceniasz tak Doty, a tam chyba można kupować itemy ( tego nie jestem pewny ).

Mnie zaczęła denerwować ta "moda" na Yi, bo nigdy nie mogłem go picknąć. Jak to się mówi "Grałem AD Yi, zanim to było modne( przed reworkiem)"

@Up

Niech narzeka(bo ma rację), to w sumie lepsze niż bezmyślne hejtowanie, jak w przypadku wielu użytkowników naszego portalu.

Problem w tym, że oni chcą pozostawić Mastera w obecnej sile. Nerfią mu % na E oraz zmieniają zasadę pasywnej redukcji na ulcie z xx sekund na 70% obecnego CD. Może uważają że to naprawi problem, ale póki co Yi jest strasznym noobstomperem - coś jak Darius w S2 albo stary Jax w S1.

Jak znerfią mu E to każdy master będzie biegał z miecz-pistoletem

Ahhh ten świetny Riot...

Jest sobie taki Master Yi i wszyscy wiedzą że jest op i wymaga 0 skilla żeby nim grać i wygrać każdą (praktycznie) gre a i tak go nie znerfią. <3

W tym temacie o zbyt dużej sile mastera pewnie piszą tylko brązy lub ewentualnie srebra, bitch please, exhaust lub stun i go nie ma...

Chwila moment, to Master jest OP? A ja myślałem, że to po prostu melle carry, oj ja głupi. Fiora i Trynda go zjadają pod każdym względem.

Fiora ? Nie. Trynda owszem, ma szanse, ale małe.

@grzonas

Yiim bardzo łatwo można "przeczekać" exhaust'a

master yi jest tylko dobry na niskim elo i na normalach, od platyny przegrywa gry master yi, wystarczy ccki, i baj baj ;]

a od kiedy master jest OP ? wystarczy jeden stun, nie mówię o zwolnieniach i innych pierdołach, jakikolwiek stun i master mówi cześć, nie wiem na jakim poziomie trzeba grać żeby uważać że yi jest OP i domagać się znerfienia ;]

przeważnie jak widze yi w przeciwnej drużynie, a że lubie grać sejuani to wybieram sejuani i męczę chama nieubłaganie :D

Nawet na silver nie jest problemem wystarczy jakas postać z odpowiednim burstem i stunem i Yi moze sie zesrać a nie kille łapać. Zapomniałeś o 3 opcji w ankiecie "tak bo za dużo dzieci nie wie jak przeciwko niemu grać i zaśmiecą całe forum riotu swoim płaczem"

Polecam przeczytać dzisiejsze patch notes. Mastrer Yi został osłabiony tak jak mówiłem na początku. ;)

late game taki sam praktycznie jak przed reworkiem. Pasyw z tymi cooldownami to akurat dobre rozwiązanie, master nie bedzie ciągle nie do stargetowania podczas bitki.

widzicie że jakiś łosiek pickuje mastera to sie bierze coś co go zatrzyma, imo snare jest najlepsze na niego tylko ciezko trafić ;) szkoda marnować stun na taka miernote ktora nie jest dystansowa

Jak myślicie znerfią mastera czy zostawią go w spokoju?