Nerka - problem

Witam !

Wiem,wiem to jest forum o grach,ale jest późna godzina i nie mam gdzie napisać o tym problemie a do lekarza mam sporo kilometrów a czuję się dobrze.

W niedziele miałem lekki wypadek na rowerze,upadłem na lewą stronę tzn na nerkę i twarz.

W poniedziałek pojechałem na pogotowie,ponieważ wydalałem mocz z krwią,na pogotowiu zrobili mi rezonans + badanie.

Z rozmowy z lekarzem wynikało iż jest w miarę w porządku i stwierdził że nerka jest obita.

Dziś zauważyłem że w moczu pojawiły się lekkie skrzepy.

Dodam jeszcze że 12 lat temu miałem wodonercze

Moje pytanie jest takie czy mam iść z tym problemem do urologa.

nie pytaj sie internautow, ja polecam wizyte u 3-4 roznych lekarzy 2 najlepiej platnych 2 nie, zobaczyc co kazdy powie, to sa bardzo wazne rzeczy nie chcesz chyba chodzic do szpitala 3x na dialize w tygodniu.

Dziwi mnie ze jeszcze z tym nie poszedłeś do lekarza,zapisz się i idź jak najprędzej mocz z krwią nigdy nie wróży dobrze.

Czytałeś temat ? przecież jest napisane że byłem na pogotowiu..i wydalałem krew z moczem a dziś pojawiły się lekkie skrzepy

Głupotą jest pisać o takich rzeczach na forum mmo. Tutaj są głównie biurowe mole szukające rozrywki na czas kiedy szef nie patrzy ;) Ewentualnie młodzież szukająca rozrywki w sieci.. Lekarze raczej tu nie przebywają ;) Ale tak jak kolega wyżej, polecam sprawdzić 2/3 lekarzy ;)

Może jeszcze wpiszesz to pytanie w google? W internecie nie szukaj pomocy medycznej bo wyjdzie , że masz raka. A co do nerek to radzę prędko iść do lekarza. Mogło dojść do wylewu krwi.

Eee, nie jestem specjalistą ale jeżeli wydalasz skrzepy to powinny to być pozostałości po tym krwotoku. Z mojego punktu widzenia powinieneś już nie mieć tego problemu, ale tak jak mówię nie jestem specjalistą.

Się jeszcze pytasz czy iść... To dość duży problem, polecam ci zajrzeć do róznych lekarzy, a nie tylko jednego.

wiesz co po co ryzykowac najlepiej isc do lekarza i sie przekonac moze tak jak @Zbiggi zauwazyl/a sa to tylko pozostalości a moze cos innego...ogolnie polecam jakie kolwiek problemy medyczne zalatwiac u lekarzy a nie pytac internautow jakby nie bylo po to sie placi na ubezpieczenia zdrowotne.

Jeśli skrzepy to oznacza, że po prostu powstały strupy na obitej nerce i zaczęły się odrywać. Nerka jest bardzo dobrze ukrwiona, ponieważ właśnie tam dochodzi do oczyszczania krwi. W ciałku nerkowym dochodzi do filtracji, do moczu pierwotnego dostał się skrzep, który później nie mógł zostać zresorbowany, gdyż jest za dużą cząsteczką. Powinno przejść, chociaż lekarzem nie jestem(choć jutro mam maturę rozszerzoną z biologii). Zbiggi ma rację. Jakby nie przeszło to idź do lekarza.

P.S. Nie martw się, jakby co masz drugą nerkę.

Jeśli masz obawy to idź do innego lekarza, najrozsądniejsze rozwiązanie.

Dzięki za jakiekolwiek informacje,jestem umówiony z lekarzem na wizytę,ale dopiero na sobotę.

Witam !

Wiem,wiem to jest forum o grach,ale jest późna godzina i nie mam gdzie napisać o tym problemie a do lekarza mam sporo kilometrów a czuję się dobrze.

W niedziele miałem lekki wypadek na rowerze,upadłem na lewą stronę tzn na nerkę i twarz.

W poniedziałek pojechałem na pogotowie,ponieważ wydalałem mocz z krwią,na pogotowiu zrobili mi rezonans + badanie.

Z rozmowy z lekarzem wynikało iż jest w miarę w porządku i stwierdził że nerka jest obita.

Dziś zauważyłem że w moczu pojawiły się lekkie skrzepy.

Dodam jeszcze że 12 lat temu miałem wodonercze

Moje pytanie jest takie czy mam iść z tym problemem do urologa.