Nervarien komentuje gry!

Dzięki za komentarze, widze że doszliście w sumie do tego samego co ja. Ta sztywność trochę mi na razie nie pasuje, ale to myślę, że kwestia wprawy. Ten pomysł z mówieniem na sucho przed nagrywaniem mi się podoba, spróbuje tego w następnym odcinku.Co do mówienia QWE, ciężko nauczyć się 114*3 nazw. =/

Ciężko? Wcale nie, z głowy jestem w stanie co najmniej połowę z nazw wymienić, zwłaszcza tych sztandarowych (dwie zagadki dla Nervariena, z dwóch filmików które nagrywałeś: Flamespitter i Command: Attack, dwie bardzo charakterystyczne nazwy i dwa bardzo unikalne skille, czyje i jakie literki? Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile takich skilli człowiek z nazwy kojarzy :)).

A jeśli masz problem z zapamiętaniem, to sprawdzaj czasami albo zapisz sobie na kartce przed obejrzeniem replaya a po sprawdzeniu kto tam gra. Daję taką radę, ponieważ bardzo pozytywne wrażenie na mnie robi komentowanie gości z Riotu podczas turniejów i teksty typu "Nasus comes to gank top and uses Wither on XXX" zamiast "uses W on XXX". Możesz oczywiście wspomnieć że to Q/W/E tej postaci, a o pasywce i ulcie mówić po prostu pasywka i ult, ale zdaje mi się że zapamiętanie 30 nazw skilli nie powinno być wielkim problemem, a tobie doda więcej autentyczności jako osobie która ma spore doświadczenie :) oczywiście spytaj ludzi którzy te filmy oglądają czy uważają tak jak ja, bo wiadomo że vox populi, vox dei i nie ma co wprowadzać czegoś na siłę bo jedna osoba tak uważa.

Sorki nie chciałem tego posta napisac :(

Nie rozumiem. Dobrze napisałeś. Ale generalnie widać, że Nervarien próbuje robić tak jak mówisz, bo częściej używa nazw umiejętności niż w pierwszym filmie.

Ciężko? Wcale nie, z głowy jestem w stanie co najmniej połowę z nazw wymienić, zwłaszcza tych sztandarowych (dwie zagadki dla Nervariena, z dwóch filmików które nagrywałeś: Flamespitter i Command: Attack, dwie bardzo charakterystyczne nazwy i dwa bardzo unikalne skille, czyje i jakie literki? Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile takich skilli człowiek z nazwy kojarzy ).A jeśli masz problem z zapamiętaniem, to sprawdzaj czasami albo zapisz sobie na kartce przed obejrzeniem replaya a po sprawdzeniu kto tam gra. Daję taką radę, ponieważ bardzo pozytywne wrażenie na mnie robi komentowanie gości z Riotu podczas turniejów i teksty typu "Nasus comes to gank top and uses Wither on XXX" zamiast "uses W on XXX". Możesz oczywiście wspomnieć że to Q/W/E tej postaci, a o pasywce i ulcie mówić po prostu pasywka i ult, ale zdaje mi się że zapamiętanie 30 nazw skilli nie powinno być wielkim problemem, a tobie doda więcej autentyczności jako osobie która ma spore doświadczenie oczywiście spytaj ludzi którzy te filmy oglądają czy uważają tak jak ja, bo wiadomo że vox populi, vox dei i nie ma co wprowadzać czegoś na siłę bo jedna osoba tak uważa.

tzn myślę, że to nie problem i pewnie z miejsca mógłbym aktualnie poprawnie wymienić z 65% nazw skilli, ale gdy jest jakaś akcja wymienienie wszystkich skilli poprawnie mogłoby być kłopotliwe. :D

poza tym nie porównuj raczkującego gościa komentującego do człowieka, który od kilku lat robi to profesjonalnie i dostaje za to grube pieniądze. :P

dziś lub w poniedziałek postaram się zrobić kolejny odcinek bo mam kilka replayów ciekawych.

Lepiej porównywać do profesjonalistów niż do piszczałek z jutuba :) jeśli nie będziesz pamiętać nazwy to pewnie, użyj Q W E, to samo jeśli będzie zbyt gorąco na ekranie a nazwy nie będziesz pamiętał, tutaj pomoże praktyka. Poza tym możesz zawsze sobie zrobić tą ściągę na kartce przed komputerem - tabela z 3-5 kolumnami (QWE, być może jeszcze P i R) i 10 rzędami (championi) z wypisanymi nazwami skilli, tego nikt widzieć nie będzie a łatwiej będzie sobie przypomnieć :)

Dawaj replaye jak tylko będziesz mógł, chętnie zobaczę coś nowego.

Zapał znikł? Mamy już środę :D

Chyba nie bo ostatnio autor wrzucił jak grać na midle :).

Zapał znikł? Mamy już środę

Ostatnie dwa dni streamował, ba - wrzucił jeden z filmów ze swojego streama :)

dziś postaram się nagrać komentarz z replayem, chyba będzie kassadin dziś. ; )

Kassadinów nigdy za wiele. GL

Ja chcę Kassadina! Jak jeszcze grałam w LoLa, to obok Vladimira był to mój główny main :).

Jednak będzie jutro, dziś już nie wyrobie z konwertowaniem, wrzucę jutro popołudniu. ; )

zapraszam na www.facebook.com/nervarien.lol konkurs dzisiaj na RP jest robiony.

]

Trochę mi głupio pisać taki temat z 1 postem i nowym kontem, ale raz kozie śmierć. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że mmorpg.org.pl przeglądam codziennie. ; )

Hej, ruszam z projektem, który ma na celu komentowanie replayów nadesłanych przez graczy. Wszystkie filmy będę uploadował na swój Youtube by większa ilość odbiorców miała do niego dostęp.

-Dlaczego miałbym wysyłać replay własnie Tobie? (

)

Gram w lola od listopada 2010 więc 2,5 roku stażu już jest.

Według rankingu polaków z największym elo w sezonie 2 skończyłem na pozycji 55 (ranking)

W lipcu 2012 na serwerze east doszedłem do 2309 elo (screen) zajmując 11 miejsce na serwerze.

W wakacje 2012 zrobiłem projekt, który miał za zadanie porównać poziom east do west. (temat ze screenami) i po 80 grach znalazłem się na 2100 elo.

Aktualnie siedzę sobie na diament I na east, brak chęci do gry za to chęć do nauczania słabszych graczy.

-Jak nagrać replay?

Aby nagrać replay potrzebujesz program o nazwie LOL replay (stronka do pobrania) po zagraniu gry Twój replay zapisze się na dysku i Twoim zadaniem jest zuploadować go na server typu www.speedyshare.com i wysłać go do mnie na mój fanpage.

Mój pierwszy komentarz:

http://www.youtube.com/watch?v=l-RVpQ31M9w