Dzięki za komentarze, widze że doszliście w sumie do tego samego co ja. Ta sztywność trochę mi na razie nie pasuje, ale to myślę, że kwestia wprawy. Ten pomysł z mówieniem na sucho przed nagrywaniem mi się podoba, spróbuje tego w następnym odcinku.Co do mówienia QWE, ciężko nauczyć się 114*3 nazw. =/
Ciężko? Wcale nie, z głowy jestem w stanie co najmniej połowę z nazw wymienić, zwłaszcza tych sztandarowych (dwie zagadki dla Nervariena, z dwóch filmików które nagrywałeś: Flamespitter i Command: Attack, dwie bardzo charakterystyczne nazwy i dwa bardzo unikalne skille, czyje i jakie literki? Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile takich skilli człowiek z nazwy kojarzy ).
A jeśli masz problem z zapamiętaniem, to sprawdzaj czasami albo zapisz sobie na kartce przed obejrzeniem replaya a po sprawdzeniu kto tam gra. Daję taką radę, ponieważ bardzo pozytywne wrażenie na mnie robi komentowanie gości z Riotu podczas turniejów i teksty typu "Nasus comes to gank top and uses Wither on XXX" zamiast "uses W on XXX". Możesz oczywiście wspomnieć że to Q/W/E tej postaci, a o pasywce i ulcie mówić po prostu pasywka i ult, ale zdaje mi się że zapamiętanie 30 nazw skilli nie powinno być wielkim problemem, a tobie doda więcej autentyczności jako osobie która ma spore doświadczenie oczywiście spytaj ludzi którzy te filmy oglądają czy uważają tak jak ja, bo wiadomo że vox populi, vox dei i nie ma co wprowadzać czegoś na siłę bo jedna osoba tak uważa.