Nether Online jak to jest?

Zastanawiam się nad kupnem tej gry, ale chciałbym się nieco dowiedzieć. Nie wiem w zasadzie nic, byłem w ogóle przekonany, że to jest f2p.. ;d

Tak więc zacznę może od pytania.. czy ta gra warta jest uwagi? Są 3 typy paczek do kupienia za różną cenę, ta za 45zł w zupełności starczy? Z tego co czytałem, nie będzie p2p ani p2w? Było już dawno jakieś rozdawanie kluczy, fajnie jakby się dało sprawdzić tą gierkę chociaż przez kilka godzin nie wydając na razie pieniędzy w ciemno, jest taka możliwość czy już nie bardzo? Sporo osób mówi, że gra jest nudna i nie robi się nic więcej od ciągłego zabijania mutantów a elementów survivalu jest tam za mało, że gracze campią i zabijają i trzeba robić po 100 nowych postaci i pół dnia szukać ekwipunku. Czy ta gra jest warta wydania pieniędzy i czy będzie można w nią pograć na dłużej? Jak to dokładnie wygląda? Będę wdzięczny za odpowiedzi, dzięki.

1.Gra zdecydowanie warta uwagi. Klimat niezastąpiony.

2. Tak wystarczy za 45 w zupełności

3. Gra będzie b2p. Is to kosmetyka.

4. Możliwość testów jest. Wystarczy, że ktoś podaruje Ci kluczyk na 72h.

5. Tak gra jest nudna jak gra się samemu. W grupie jest masa emocji, krzyków, śmiechu i przyjemnych chwil. Ja osobiście nie wyobrażam sobie grać w survivala samemu. Czajenie się z grupą na wroga, zabijanie grupy netherów... tak to jest zdecydowanie fajne a nie nudne.

6. Zdecydowanie warta kasy. Dlaczego? Bo support słucha graczy, słucha, współpracuje i wprowadza masę zmian z dnia na dzień. Projekt prężnie się rozwija. Ze zwykłej produkcji nastawionej na exploring aktualnie wyrósł produkt z craftingiem, misjami i masą ciekawostek. Jeśli całość będzie się rozwijać w takim tempie to zdecydowanie będzie w co pograć przez długi czas.

A ja uważam , że na dłuższą metę leży w porównaniu z DayZ/WarZ. Fakt faktem coś tam do przodu idzie, aczkolwiek mnie przyciągnęła na 2-3 dni, podobnie z ludźmi których znam.

"czegoś" jej brak...

Mi właśnie czegoś brakuje, jakby klimatu. Niby jakies straszne potwory a ja ide i caly czas bezmyslnie siekam.

Jak grałem z 3 miechy temu była zabugowana w kij (np można było stać w ścianie i strzelac, było się niewidzielnym, wystawała tylko lufa broni (z pistoletem 100% niewidzialny).

Można także kampić się w miejscach naprawdę dziwnych.

Mam nadzieje ze tworcy od tamego czasu naprawiają rzeczy zamiast dodawać nowe.

Np w WarZ i Nether był (jest?) ten sam błąd dźwiękowy np. biegając po wodzie slychac stąpanie po betonie itp. to strasznie irytuje.

Do tego sama gra wygląda jak z 2002 a optymalizacje ma z d*py.

Do tego brak większych skupisk PvP. Ludzie mogą się czaić wszędzie co z czasem staje się męczące, bo takie gry to raj dla kamperów.

W WarZ to jest "naturalnie" rozwiązane, ludzie chowają się po większych miastach z dobrym lootem.

Mimo że to mój ulubiony gatunek gier, to tej gry bym nie kupił, no chyba że -75% na steamie. Oceniając ją ogólnie jako gre, dałbym 3/10

Dalej czekam na odpowiednika WarZ z widokiem z TYLKO 1szej perspektywy,dobrze zoptymalizowanej, bez bugów.

(W WarZ mam 20 fpsow na luzie, 10 w strzelaninie, podczas gdy crysis 3 chodzi na mid/high płynnie cały czas...)

A ktoś wie jak to kupić? Bo na stronie jest napisane, dostęp od 31 października, czyli jak kupię to grać mogę dopiero od października 2014 czy to październik z zeszłego roku? I za te 45 zł jest gra już na stałe czy to tylko beta?

Jak chcesz grac od razu musisz kupic ze wczesnym dostepem. Ja mam kluczyk do tej gry chosen z checia wymienie sie na cos ciekawego btw grupa czy samemu mi pasuje samemu grac wiecej lotu dla mnie ale czasem ciezko jest utluc 10 na raz xD Narazie gry ocenic nie moge wkoncu jeszcze pelnoprawnie nie wyszla. Mam nadzieje ze wykorzystaja potencjal gry.

No to każda paczka na ich stronie ma napisane wczesny dostęp, ale 31 października dlatego pytam o co chodzi z tym październikiem bo nie mam pojęcia.

Zastanawiam się nad kupnem tej gry, ale chciałbym się nieco dowiedzieć. Nie wiem w zasadzie nic, byłem w ogóle przekonany, że to jest f2p.. ;d

Tak więc zacznę może od pytania.. czy ta gra warta jest uwagi? Są 3 typy paczek do kupienia za różną cenę, ta za 45zł w zupełności starczy? Z tego co czytałem, nie będzie p2p ani p2w? Było już dawno jakieś rozdawanie kluczy, fajnie jakby się dało sprawdzić tą gierkę chociaż przez kilka godzin nie wydając na razie pieniędzy w ciemno, jest taka możliwość czy już nie bardzo? Sporo osób mówi, że gra jest nudna i nie robi się nic więcej od ciągłego zabijania mutantów a elementów survivalu jest tam za mało, że gracze campią i zabijają i trzeba robić po 100 nowych postaci i pół dnia szukać ekwipunku. Czy ta gra jest warta wydania pieniędzy i czy będzie można w nią pograć na dłużej? Jak to dokładnie wygląda? Będę wdzięczny za odpowiedzi, dzięki.