Witam . Wczoraj po 19 złapał mnie pewien problem z internetem . Przed tym problemem download dochodził do 1mb/s a nagle zmienił się do 10kb/s ... Na początku myslałem ze robią coś z siecią i nie miałem chęci do nich dzwonic . Ale dzis po powrocie z pracy nadal mam ten problem . Speed test : http://www.speedtest.pl/test/50600486 ... Prosze o pomoc , 7 mb plik sciagam 30 min ...
Netia ... - 10 kb/s , słaby transfer
Witam, także posiadam internet z Netii. Najprawdopodobniej masz racje, ponieważ tydzień temu jak byłam chora i siedziałam w domu to internet do ok 16 działał normalnie - ściąganie 2,5 Mb, po 16 spadało mi do 0.2 Mb i tak było przez 3-4 dni. Jakbyś miał możliwość to sprawdź jutro z samego rana jaką masz prędkość a po południu ponownie, będziesz wtedy wiedział po czyjej stronie leży wina. Aktualnie teraz internet działa mi bez zarzutu
Jak wiadomo Dialog S.A należy pod grupę Netii. Zbyt duża ilość użytkowników spędzających przy internecie powoduje zwolnienie internetu do mniejszego transferu na tym cierpią wszyscy nawet Ja czasami między godziną 9:00-16:00 potem idzie dobrze. Internet podzielony jest na servery dedykowane mieszczące aplikacje, tv, gry, i strony www oraz na servery internetowe, czyli takie, które są podzielone na: 0,5 Mb/s 1Mb/s, 2 Mb/s, 4Mb/s, 8Mb/s itd. . To jest tak jak na stronę wejdą jednocześnie i stale przesiadują użytkownicy lub pobierają coś z tego samego servera jednocześnie nie połączeni ze stroną lub grający na tym samym serverze nie połączeni ze stroną www, następuje wtedy tzw. Wysoki PING. Pod uwagę brać można servery Metina 2... Jest ich dziesiątki, ponieważ na jednym się by nie pomieścili, a nawet jakby ostatni weszedł np 30.000/30.000 to on niema probemu lub może mieć problem z pingiem.
Dzięki za odpowiedzi , poczekam do jutra i zobacze jak z tym internetem . Jesli nadal będzie działał tak jak teraz to dzwonie do nich
@edit
Okej , wszystko już działa jak powinno . Netia to naprawiła (chyba).
PS. wszystko działało normalnie po usunięciu virusów programem anty-spy . Hmm , wina virusów czy Netii ?
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Witam . Wczoraj po 19 złapał mnie pewien problem z internetem . Przed tym problemem download dochodził do 1mb/s a nagle zmienił się do 10kb/s ... Na początku myslałem ze robią coś z siecią i nie miałem chęci do nich dzwonic . Ale dzis po powrocie z pracy nadal mam ten problem . Speed test : http://www.speedtest.pl/test/50600486 ... Prosze o pomoc , 7 mb plik sciagam 30 min ...