netia.....2x tansza i zadnych problemow przez 3 lata do tego 3 razy mozesz zmienic umowe na korzystniejsze warunki bez przedluzania umowy , aaaa nie przedluzaj nigdy tylko podpisuj nowa >< bo pozniej nie mozna juz zmieniac jak sie przedluzy. Jak mozesz to bierz upc bez konkurencji
Netia czy neo?
Netia vs Neostrada, co lepsze?
Byłem tu i tu. Te same kable.
Tu i tu usługa do 10 Mbps.
Neostrada - 2 Mbps, więcej nie będzie, bo nie ma możliwości technicznych.
Netia - cały czas 10 Mbps, żadnych spadków. MAGIA?!?
Orange podłącza cię do portu adsl2, gdzie prędkość jest do 6 Mb i jeszcze wciska kit, że jak kupisz ich liveboxa to prędkość się zwiększy. ODRADZAM NEO KAŻDEMU ROZUMNEMU.
Tak jak ktoś wspomniał wcześniej sprawdź osiedlowych dostawców.
Co do netii- kumpel miał i mocno pożałował tego. Nie dość że jakość usługi była fatalna, to miał ogromne problemy z odejściem od nich.
Orange- większość ludzi co znam nie narzeka. Ja sam posiadam 6 MB, niektórzy znajomi posiadają 10 MB. I wszyscy mają to za co płacą. Niestety patrząc na moje miejsce zamieszkania z internetem powyżej 10 MB są pewne problemy, nie wiem jak jest w miastach.
Może i Netia i Neostrada to nie to samo, ale tak jak ktoś pisząc to wcześniej, zapomniał uwzględnić że Netia wciąż jest na starych kablach TPsy czyli aktualnie Orange. Czyli internet ten sam, ale hmm serwis, usługa, cena inna.
Z neostrady korzystałem przez lata, od 2003 roku kiedy to jeszcze była 128kb/s z limitami na 7gb miesięcznie.
Aktualnie jeśli jest możliwość, polecam zainteresować się ofertami od UPC, posiadam 60mb downloadu, 6mb uploadu, mogę zupełnie wszystko dzięki temu internetowi robić, oglądać filmy, streamować gry na full hd, bardzo niskie pingi, 100uptime, zero problemów ze strony UPC.
Wszystko tylko nie neostrade ...
UP a to niby czemu??? Takie durne gadanie...
Mam neostrade od około 10lat... owszem bywały z nią problemy ale od dobrych 5lat żyje w spokoju.
Aczkolwiek gdybym miał możliwość wykupienia internetu z UPC pewnie bym się tym zainteresował.
Poza tym narzekacie na "oszukiwanie" na oszukiwanie firm co do prędkości, że miało być 20 a jest 16. A sprawdziliście najpierw czy wasze łącze jest w stanie uciągnąć taką prędkość? Pewnie nie, zamawiacie a później zwalacie winę na to, że oni oszukują. Prędkość 40 mb jest do około 1-2 km od centrali, 20 mb jest już przy kilku kilometrach a im dalej od centrali tym gorzej, więc najpierw dowiedz się ile Twoja linia jest w stanie uciągnąć a później wybieraj internet. Przypominam, że telewizja w FunPacku "bierze" 8mb więc przy maksymalnej 20mb linii na internet zostaje wtedy 12mb.
Ja mam neostradę już od dawna i nie narzekam.
Powiem tak , neostrade mam od 7 lat ( duzo problemow , pomoc techniczna do kitu ) , ostatnimi czasy neostrada ma problemy z buforowaniem filmikow na yt o czym wiecej mozna poczytac na forum orange , do tego ostatnimi czasy ( tak z 9 miesiecy juz bedzie ) wachajace sie predkosci lacza ( przy umowie na stale 6mb ). Wypisalem rezygnacje i przechodze do netii , paru sasiadow ma juz netie od kilku lat i na nic nie narzekaja
Polecam netie, mam już ponad 3 lata i nigdy problemu nie było
Ja również jak mi nie długo wyjdzie umowa z neo raczej przenoszę się do neti, po prostu neo olewa sobie swoich klientów, wystarczy wejść na ich forum i zobaczyć co tam się dzieje, porażka z YT doprowadza do szału a wahania internetu też temu nie pomagają.
A ja chcialbym zapytać czy ciężko jest wypowiedzieć umowę w Orange ?
Ostatnimi czasy miewam te same problem co pan vRider (mam Orange Freedom) tzn. internet się rozlącza, spadki prędkości, filmów na yt czasami wogóle nie da się obejrzeć...
I czy zerwanie umowy wiąże się może z jakimiś dodatkowymi kosztami ?
A ja chcialbym zapytać czy ciężko jest wypowiedzieć umowę w Orange ?Ostatnimi czasy miewam te same problem co pan vRider (mam Orange Freedom) tzn. internet się rozlącza, spadki prędkości, filmów na yt czasami wogóle nie da się obejrzeć...I czy zerwanie umowy wiąże się może z jakimiś dodatkowymi kosztami ?
Jesli zerwiesz bezpodstawnie to tak , ale jesli wielokrotnie zglosisz do nich reklamacje dot swiadocznych uslug , mozesz zerwac umowe bez zadnych dodatkowych kosztow ( jako powod podajac ze nie wywiozuja sie z umowy - udokumentowane skladanymi przez ciebie reklamacjami ). Ewentualnie stworz sobie jakas dokumentacje z nieprawidlowosciami i zglos sie z tym do rzecznika praw konsumenta
Problem natury słabego działania neostrady polega na tym że w wielu miastach powiedzmy że stacja może podłączyć np. 20 tysięcy użytkowników żeby internet wszystkim śmigał jak talala, ale jak wiadomo te ilości bardzo często są przekraczane i to wielokrotnie.
Osobiście posiadałem neostrade przez lata, i tylko raz miałem problem z internetem i to był wyskok 1 dniowy, bardzo możliwe że trafiło mi się to przez moje miasto, więc neostrada gdyby nie jej gigantyczne rachunki względem prędkości internetu była by o wiele lepsza, ale że prędkość nie jest adekwatna do kosztów to przeniosłem się do UPC i nie żałuję!
Polecam wszystkim jak najbardziej UPC o ile macie możliwość podłączenia u siebie.
Hey, hi, ho.
Nadszedł czas kiedy trzeba zerwać umowe z Orange Freedom bo sie kończy. I pytanko, kazdy z was pracuje na innym necie, który jest lepszy? Mniej problemowy? Ma lepszą przepustowość i ogólnie wiecej wyciągne z kabla? Neo czy Netia? Prosiłbym o opinie ;-)