Co do pingu, to się nie zgodzę. Zależy gdzie mieszkasz, czy wiele osób w tym rejonie korzysta z usług TP. W moim przypadku (Jelcz-Laskowice, ~30km od Wrocławia) przy złej pogodzie urywa połączenie, po czym wymagana jest ponowna konfiguracja routera. Miałem Netię, jednak ostro polecieli w ch*ja. Podpisałem umowę, przez bite 45 dni od podpisania umowy nie było ani razu internetu, więc zerwaliśmy umowę nie ponosząc żadnych opłat, oprócz kasy za paczkę z routerem do Katowic (tam prawdopodobnie jest ich siedziba/magazyn). W dodatku nie mają żadnych punktów w mojej okolicy, jedynie "partnerów". Poszedłem do takiego ziomka, który miał reklamę Netii przed swoim "kioskiem". Jedyne co zrobił, to zadzwonił ode mnie do nich, czyli to samo, co zrobiłem na godzinę wcześniej.
Co do neo, mogę powiedzieć wiele dobrego. Gdy pogoda dopisuje, pingi do gógla są po 30-40, więc mi pasuje. Vmax osiąga speedteście (tj. 9,98~ na 10Mb). Ogółem gdyby zmienili muzykę z błękitnej linii, to byłoby cudownie
.
Tak jak Pan wcześniej, zobacz osiedlowych dostawców, ale licz się z brakiem możliwości postawienia jakiegokolwiek serwera gry na swoim piecyku, chyba, że przez hamachi. Mimo stałego ip jest ono wewnętrzne - tutaj duży minus. Reszta wg mnie bdb.