Netia VS Vectra VS

Witam mam pytanie do ludzi którzy maja internet z neti lub vectry lub innego dużego dostawcy internetowego aby podzielili się informacjami na temat danego internetu od tych firm,czy jest dobry czy wadliwy,czy są częste braki internetu,czy jego cena jest dobra.Pytanie kieruje głownie do osób które maja internet z wyżej wymienionych firm w przedziale4-8mb's,pytam bo muszę zmienić,mam jakiś shit,,netgear" i nie idzie z nim pograć w żadnego fps'a.

PS. Interesuje mnie internet do 60zł w Warszawie

A pomyślałeś o TP? Niby ma opinie podzielone ale jestem dumnym posiadaczem owej firmy i nie narzekam, płacę bodajże 70zł za 20mb więc nie jest tak drogo. Internet w ciągu 4 lat NIGDY nie został wyłączony więc to jest wielki + dla TP.

Można zamówić inne luksusy typy tv, telefon w tańszej cenie ; )

Polecam

Mój kolega mial w tp i często zanizali mu prędkość. Może myśleli, że się nie i zna i się nie zorientuje. Ja mam netie, 2mb za 40 zł bodajże. Może nie jest to jakaś okazyjnie cena, ale nigdy nie miałem większych problemów z internetem (bynajmniej nie z ich winy).

Panowie a jest możliwość wziąć internet bez umowy 12/24 miesięcznej? czy za każdym razem jest umowa bo czytałem ze podobno upc ma neta 10mb/s za 56zł bez umowy,co o tym sadzicie? Aaaa i interesuje mnie tylko internet,żadnych telefonów i innych dupereli :)

co do tp to odradzam płace 120 zl za telefon + internet co do internetu oni sobie w CH*** leca na poważnie podam ci przykład jak brałem internet mialem 1mb tak po 2 miesiącach poszedłem sie do nich żeby zwiększyli go na 2mb i bla bla bla od następnego miesiąca bedzie 2 mb i co 3 miesiące mineły i nic normalnie nic i dodatkowo te "disconecty" 1 dziennie minimalnie. Odkąd zmieniłem na Vectre jest good :) 24 mb w dzien i chyba 60 mb w nocy i cena zalezy od umowy 1 rok 75 2 lata 65 3 lata 60 bodajże. Polecam ci Vectre weź sobie na rok przetestuj (pierw u nich na stronie sprawdz czy jest dostępna na twojej ulicy) a za zerwanie umowy chyba nic sie nie płaci , ja jestem zadowolony z Vectry.

Edit oczywiście masz tam niższe ceny za niższy internet ale polecam te 24 mb

Ja z usługi TP korzystam jakieś 6lat i nie narzekałem jeszcze nigdy łącze stabilne bez żadnych problemów na portach i jak coś ściągam to wszystko ma max prędkości(70zł-20Mb/s). Kolega ma w neti wraz z telefonam i jak ktoś dzwoni do niego na domowy to wyłącza mu się automatycznie internet a dlaczego zapytacie,ponieważ ma połączone porty i blokują mu łączenie w czasie dzwonienia. O reszczie usług nie słyszałem aczykolwiek słyszałem że usługa Polsatu jest bardzo atrakcyjna ale tylko tyle wiem bo ani ja ani moi znajomi nie mamy tego połączenia wiem nie będę się wypowiadał.

Interesuje mnie głownie internet bez umowy a taka opcje ma tylko upc 10mb-56zł+opłata aktywacyjna 100zł i kończę kiedy chce,co o tym sądzicie? Dobra TP odpada o neti też sie nasłuchałem i naczytałem mam dylemat pomiędzy vectrą a upc.

TP mialem z 8 lat...i tylko raz zdazylo sie ze byly jakies roboty i miesiace albo 2 internet chodzil jak by niemogl tak nigdy zadnych awarii niczego. od roku mialme 8mb/s z neti transfer max tam gdzie mozna , zadnych awarii , braku internetu etc . Fakt faktem obsluge klienta maja tragiczna i nie raz mialem ich zwyzywac ale sobie darowalem^ bo glupoty wmawiaja ludziom....zmienilem na NO-limit i predkosc nie podskoczyla mi nawet o 1kb/s. Tlumaczenie - ma pan zly router chcoiaz moj moze byc do 54 mb/s..QQ

Witam mam pytanie do ludzi którzy maja internet z neti lub vectry lub innego dużego dostawcy internetowego aby podzielili się informacjami na temat danego internetu od tych firm,czy jest dobry czy wadliwy,czy są częste braki internetu,czy jego cena jest dobra.Pytanie kieruje głownie do osób które maja internet z wyżej wymienionych firm w przedziale4-8mb's,pytam bo muszę zmienić,mam jakiś shit,,netgear" i nie idzie z nim pograć w żadnego fps'a.PS. Interesuje mnie internet do 60zł w Warszawie

Stary zaplac za neta upc 66zł/mc za 30MB/s nie jest wadliwy inetrnet jest non-sto cena jest dobra za ta jakosc. a ,,Netgear" nie jest shit'em poniewaz ja z tej firmy korzystam z Routera i dziala bardzo dobrze

59 złoty (2 miesiące pirewsze 1zł, aktywacja 1zł) za 20mb w netii :) Prędkość ściągania to około 2.1mb więc netia nie zawodzi! Polecam

Ja mam z Vectry, wczesniej, jak mialem 8mb/s to czasami mi przycinalo neta, ale to raczej wina routera(najprawdopodobniej cos sie w nim uszkodzilo), teraz mam 24mb/s na 2 kompy, w ogole nie przycina, nie rozlacza, w ciagu dnia, predkosc na torrentach dochodzi do 3.5mb/s w nocy około 6mb/s. ogólnie mówiąc nie mam żadnych problemow, polecam Vectre.

A pomyślałeś o TP? Niby ma opinie podzielone ale jestem dumnym posiadaczem owej firmy i nie narzekam, płacę bodajże 70zł za 20mb więc nie jest tak drogo. Internet w ciągu 4 lat NIGDY nie został wyłączony więc to jest wielki + dla TP.Można zamówić inne luksusy typy tv, telefon w tańszej cenie ; )Polecam

TP to szit. Sąsiad non-stop neta nie ma, ich pomoc techniczna nic nie może zrobić bo mają ogromny burdel w systemie. Wiem, bo miałem kiedyś, ale zrezygnowałem z wątpliwej przyjemności patrzenia na migającą ciągle diodkę na modemie. Cena 70zł za 20mb też śmieszna jest w dzisiejszych czasach, ja mam w prywatnej firmie 100mb za 50zł/msc + nie musiałem jeszcze dzwonić do BOKu mojego dostawcy, bo zwyczajnie nie mam problemów z netem.

Także jeśli mnie byś pytał, to poleciłbym Ci znaleźć jakąś mniejszą, prywatną firmę, która posiada WŁASNĄ sieć i nie płaci nikomu za wykorzystywanie obcej infrastruktury. Tacy dostawcy są najlepsi, bo muszą dbać o klienta, by ten ich nie opuścił. No i jeśli mają własną infrastrukturę, to nie muszą się pieprzyć z żadnymi podaniami o pozwolenie na wejście na słup celem bla bla bla. Unikaj dużych firm, które podpisują masowe umowy, tyle ode mnie.

Rozumiem,dziękuje wam za informacje,mam kolejne pytanie sprawdzałem na stronie upc i vectry czy są kable podprowadzone w moim bloku i niestety nie są,czy jest możliwość podłączenia kabli do mnie czy po prostu nie ma rady i szukać czegoś innego?zadzwonił bym do biura obsługi klienta ale mamy niedziele niestety.

Rozumiem,dziękuje wam za informacje,mam kolejne pytanie sprawdzałem na stronie upc i vectry czy są kable podprowadzone w moim bloku i niestety nie są,czy jest możliwość podłączenia kabli do mnie czy po prostu nie ma rady i szukać czegoś innego?zadzwonił bym do biura obsługi klienta ale mamy niedziele niestety.

Raczej musisz szukać czegoś innego, ale co do vectry nie masz czego żałować...

Mam ją od 3 lat (6Mb) i tylko przez pierwsze 2 miesiące był super net, a teraz ciężko film online obejrzeć niewspominając o wysokich pingach w grach.

Czystki na kompie robiłem wielokrotnie, kilka razy byli u mnie w vectry i dalej to samo...

A myślałeś o DIALOGu?

Pozdrawiam.

Niestety Dialog ma słabe oferty bynajmniej dla mnie:(

A ja mam osiedlowego neta z alfa system.Płace coś ok 50 zł (troche poniżej bodajże) i mam w dzień 30 mb , a w nocy do 70 mb.

O nie tylko nie UPC ! Zdarza się że nawet z 30h nie ma neta. Jeśli jesteś graczem sieciowym [mmo/multi] stanowczo odradzam, gdyż zdarza się występowanie częstych DC. No chyba że jesteś niedzielnym graczem lub net potrzebny Ci tylko do stronek or ściągnięcia czegoś tam sporadycznie. Dodam że mam neta z UPC łącze 5mb.

To jak się najlepiej dowiedzieć jaki internet mogę mieć? mam chodzić do sąsiadów?:P

A nie ma jakichś skrzynek gdzieś w okolicy ? Najlepiej byłoby skontaktować się z Administratorem osiedla i z nim pogadać co i jak. Kto jak kto, ale on powinien być obeznany o możliwościach "jego" budynków. Założyłem że mieszkasz w bloku, jeśli to nieprawda to przepraszam.

Tak przeprowadziłem się teraz do bloku,no nic zobaczymy w poniedziałek podzwonię do niektórych firm zobaczę co uda mi się wykombinować,dziękuje wszystkim za pomoc myślę ze temat można zamknąć.