[Neverwinter i nie tylko] - Steel and Magic - szukamy ludzi do stworzenia gildii rpg

Poszukujesz szlaku pełnego niebezpieczeństw? Czy też drogi skrytej w cieniu intrygi, by na jej końcu obłowić się w złocie? A może prowadzi cię wyższy cel, by doznać oświecenia ? Goszcząc w Tawernie Steel and Magic, z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Przy dźwiękach lutni i płynnym miodzie, gdzie woń pieczeni nozdrza mrowie. Przygoda zaś czeka i na każdym stole, księgi, zwoje, odgłos uderzeń... kości rzucone.

Kim jesteśmy?

Nazwa

Steel and Magic - to dwa elementy bez których porządne Fantasy RPG nie ma prawa istnieć. O jakimkolwiek systemie byśmy nie wspomnieli w każdym znajdą się te dwie rzeczy. Dlatego uznaliśmy że będzie to właściwa nazwa dla społeczności miłośników RPG i Fantastyki, którzy grają we wszelakie gry z pod znaku stali i magii.

Idea Steel and Magic

Tawerna Steel and Magic nastawiona jest na multigaming oparty o RPG. Najpowszechniejszą formą tej rozrywki za pośrednictwem internetu są gry MMO, które skupiają w sobie dużą ilość graczy i zapewniają dobrą rozrywkę oraz nieco ograniczone fundamenty pod RP. Chcemy też dążyć do tworzenia możliwości gry w klasyczne fabularne roleplay, za pośrednictwem internetu i nie tylko. Im większą społeczność uda nam się stworzyć, tym łatwiej będzie znaleźć osoby do wspólnej gry, zwłaszcza na żywo.

A Jeśli ktoś będzie mieć ochotę by pograć w jakąś starą grę, chcemy by znalazł kompanów z którymi mógłbym o tym podyskutować, tudzież zagrać w trybie multiplayer jeśli ten jest możliwy. Ideą jest by członkowie naszej społeczności dzielili się wiedzą, pasją i zawsze znaleźli życzliwych ludzi do gry. Dlatego chcemy też prowadzić żywe dyskusje na temat fantastyki w grach, książkach i na ekranie, tak aby każdy znalazł coś dla siebie w kartach Steel and Magic.

.........................................

Obecnie szukamy ludzi zainteresowanych stworzeniem polskiej gildii w grze Neverwinter (mmo). Open Beta zapowiadana jest na 30 kwietnia 2013, dlatego warto wcześniej się poznać aby na starcie gry mieć zgraną ekipę. Chcemy aby w gildii każdy znalazł coś dla siebie, dlatego nie zamykamy się w ramach "tylko pve" czy "harcore pvp" itd. W planach jest również organizacja eventów role-play - szczególnie że dzięki Foundry będzie możliwość tworzenia własnych przygód.

Jeśli uważasz, że powyższa idea to dobry pomysł i chciał(a)byś rozwijać ją razem z nami, odwiedź forum na www.steelandmagic.pl i sprawdź czy nasza luźna i otwarta atmosfera to coś dla Ciebie.

www.steelandmagic.pl

Oficjalnie gildia powstanie 30 kwietnia, nieliczni zaczynają już dziś! Wybraliśmy serwer MINDFLAYER, gdyż jest to również nieoficjalny serwer dla graczy role-play.

Jako że będziemy organizować eventy fabularne, to wydaje się to być odpowiedni serwer dla naszej gildii :))

Jeszcze raz zachęcam do odwiedzenia naszego forum! Zapraszamy też osoby zainteresowanie innymi grami, w tym grami fabularnymi (prowadzimy aktualnie kampanie w Warhammer, przez teamspeak i sesje "na żywo"), chętnie poznamy też osoby zainteresowane tworzeniem questów fabularnych/role-play w Neverwinterze :)

Live Stream jednego z naszych graczy - posiadacza Guardian Pack - http://pl.twitch.tv/demonsthere

Do otwartej bety jeszcze 3 dni jednak już teraz możecie zobaczyć jak to będzie wyglądało ! Gorąco zachęcam ! :D

Chetnie do was dolacze ale w neverwinter nigdy nie gralem mozna liczyc na pomoc z waszej strony dla kogos kto jest kompletnie zielony w tym tytule?

Hej hej tu większość osób będzie zielonych bo nieliczni tylko grali w betę, także nie masz się o co martwić :) Oficjalnie gramy od 30 kwietnia godz.18.00 i razem poznajemy grę :) Serdecznie zapraszam do naszego wesołego grona!

Odświeżam!

Gildia jest coraz to bardziej przystosowana do robienia dungów. Powoli progresujemy Castle Never, często widnieje spora libcza osób w czasie Delves oraz prawie zawsze znajdziesz team na pvp. Oferujemy 2 taby w banku, rozwinięte forum i wiele wiele innych. Stawiamy na społeczność! Jeśli jesteś duchem który poszukuje jedynie dopisku do nicku i jedynie opróżniania GB nie masz na co liczyć w naszych szeregach.

Wspieracjie jakoś początkujących graczy, którzy dopiero teraz zamierzają dołączyć do Neverwinter?

Zależy co rozumiesz przez wspieranie... Jeśli chodzi Ci o wskazówki odnośnie gry klasą na pewno znajdziesz nie jedną osobę która powie Ci jakich umiejętności używać i jak rozwinąć postać. W naszym banku znajdziesz różne przedmioty które mogą Ci pomóc podczas wbijania poziomu , jak i w późniejszych etapach gry. Codziennie organizujemy wspólne wypady na lochy , czy PvP. A gdy ktos potrzebuje pomocy staramy się jej udzielić. :) W gildii jest parę osób na niskich poziomach. Mam nadzieję że udzieliłam wystarczającej odpowiedzi :)

Bardzo mi się podoba wasz pomysł o gildie, chodzi mi o cały nastrój, to jak piszesz i w ogóle. Patrzyłem na waszą stronę i coś cicho i pustawo i tu moje pytanie. Ilu jest was w gildii i jak wam idzie?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Jeśli się zarejestrowałeś na forum, to wieczorami tak średnio po 15 osób online na forum jest. Cały czas coś się dzieje istnieją działy PBF w świecie warhamera gdzie co chwile jakieś posty się pojawiają. Co do gildii, szykujemy się na Castle Never, robimy dungi do i wraz ze spellplague. 2+ grupy pt na każde delves znajdziesz. Na bank jakieś miejsce się znadzie. Wejdź i rozsiądz się w naszej karczmie, dołącz do gry, dojdz do gildii pograj trochę w naszym towarzystwie a sam stwierdzisz czy ci odpowiada.

W takim razie zaczynam ściągać grę i w nocy po pracy (około 24) wejde do gry. Pozdrawiam

PS jesteście na tym serwerze Mindflayer?

Tak gramy na Mindflayer.

Możecie mi powiedzieć coś o wojowniku na podstawie waszych doświadczeń. O jego dps'ie o dmg'u na pvp, jak się nim expi i w ogóle. Chciałbym dowiedzieć się czegoś zarówno o wojowniku dps'ie jak i o tanku. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

GWF robi średni dps, częście się rogala wybiera, ale u nas w gildii bierzemy tego kto jest na insty, ale nie na wszystkie sie nadaje. A co do GF, jak rozdasz build tak jak ekipa od nas z gildii to na pvp bedziesz niedozatrzymania i na pve bd w stanie utrzymac wszystko na sobie.

GF rozumiem, że to tank. Mówisz, że na pvp nie do zatrzymania, a dmg robi w miarę dobry wtedy?

Ostatecznie zrobiłem tr, nick Tyrion Lannister, czy jest możliwość dołączenia do guild?

Poszukujesz szlaku pełnego niebezpieczeństw? Czy też drogi skrytej w cieniu intrygi, by na jej końcu obłowić się w złocie? A może prowadzi cię wyższy cel, by doznać oświecenia ? Goszcząc w Tawernie Steel and Magic, z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Przy dźwiękach lutni i płynnym miodzie, gdzie woń pieczeni nozdrza mrowie. Przygoda zaś czeka i na każdym stole, księgi, zwoje, odgłos uderzeń... kości rzucone.

Kim jesteśmy?

Nazwa

Steel and Magic - to dwa elementy bez których porządne Fantasy RPG nie ma prawa istnieć. O jakimkolwiek systemie byśmy nie wspomnieli w każdym znajdą się te dwie rzeczy. Dlatego uznaliśmy że będzie to właściwa nazwa dla społeczności miłośników RPG i Fantastyki, którzy grają we wszelakie gry z pod znaku stali i magii.

Idea Steel and Magic

Tawerna Steel and Magic nastawiona jest na multigaming oparty o RPG. Najpowszechniejszą formą tej rozrywki za pośrednictwem internetu są gry MMO, które skupiają w sobie dużą ilość graczy i zapewniają dobrą rozrywkę oraz nieco ograniczone fundamenty pod RP. Chcemy też dążyć do tworzenia możliwości gry w klasyczne fabularne roleplay, za pośrednictwem internetu i nie tylko. Im większą społeczność uda nam się stworzyć, tym łatwiej będzie znaleźć osoby do wspólnej gry, zwłaszcza na żywo.

A Jeśli ktoś będzie mieć ochotę by pograć w jakąś starą grę, chcemy by znalazł kompanów z którymi mógłbym o tym podyskutować, tudzież zagrać w trybie multiplayer jeśli ten jest możliwy. Ideą jest by członkowie naszej społeczności dzielili się wiedzą, pasją i zawsze znaleźli życzliwych ludzi do gry. Dlatego chcemy też prowadzić żywe dyskusje na temat fantastyki w grach, książkach i na ekranie, tak aby każdy znalazł coś dla siebie w kartach Steel and Magic.

.........................................

Obecnie szukamy ludzi zainteresowanych stworzeniem polskiej gildii w grze Neverwinter (mmo). Open Beta zapowiadana jest na 30 kwietnia 2013, dlatego warto wcześniej się poznać aby na starcie gry mieć zgraną ekipę. Chcemy aby w gildii każdy znalazł coś dla siebie, dlatego nie zamykamy się w ramach "tylko pve" czy "harcore pvp" itd. W planach jest również organizacja eventów role-play - szczególnie że dzięki Foundry będzie możliwość tworzenia własnych przygód.

Jeśli uważasz, że powyższa idea to dobry pomysł i chciał(a)byś rozwijać ją razem z nami, odwiedź forum na www.steelandmagic.pl i sprawdź czy nasza luźna i otwarta atmosfera to coś dla Ciebie.

www.steelandmagic.pl