Neverwinter Nights Online

Na tą grę czekam z niecierpliwością, jako że za młodu dosłownie pochłaniałem książki Salvatore'a (Entreri i Drizzt - dwaj antagonistyczni bohaterzy, którzy należeli do moich ulubionych). D&DO tak mnie nie jarało, bo jednak nie miało takiego klimatu, jaki bym chciał i polegało na czyszczeniu instancji, co też średnio mi odpowiada. Wklejajcie tu wszelkie info na temat tej gry.

Link do strony gry:

http://www.playneverwinter.com/

Puki co info jest naprawdę mało. Wiadomo jedynie że będzie, ale żadnej wzmianki o tym kiedy oraz jak to będzie wyglądać.

Dlatego założyłem temat, żeby zbierać tutaj linki do newsów z głównej co pomoże stworzyć sobie jako takie wyobrażenie o tej grze. ; )

W sumie pomysł dobry :) Sam chętnie bym pograł. Liczę, że ktoś ma jakieś info ;P

Liczę, że ktoś ma jakieś info ;P

No to proszę :-):

Akcja gry dzieje się 100 lat po drugiej części.

Jak na razie "skończone" profesje to Wojownik, Kapłan, Czarodziej i Złodziej ale planowane są też następne z nowszych podręczników do D&D (twórcy wspominali o Mistrzu Run).

Nic dokładnie nie wiadomo o grywalnych rasach ale ze screenów i artów na stronie można wywnioskować że można grać Człowiekiem, Elfem (Eladrin i Drow?) i Tieflingiem.

Podobnie jak w pierwszej i drugiej części będzie w grze specjalny program dla GM'ów pozwalający robić własne przygody.

Nie ma craftingu.

Martwi mnie jedynie to że gra poszła ścieżką "full MMO" :-/

Jeśli będzie mistrz run, to krasnolud na bank też będzie. Bardziej mnie ciekawi jak rozwiążą sprawy ras, czyli czy wszystkie podrasy będą dostępne.

Miło byłoby w ogóle, gdyby można odwiedzić większą część świata, niż tylko Neverwinter. Moim marzeniem byłoby pobiegać po piaszczystym Calimporcie (książki o Artemisie Entrerim) i po Podmroku. :D

Na tą grę czekam z niecierpliwością, jako że za młodu dosłownie pochłaniałem książki Salvatore'a (Entreri i Drizzt - dwaj antagonistyczni bohaterzy, którzy należeli do moich ulubionych). D&DO tak mnie nie jarało, bo jednak nie miało takiego klimatu, jaki bym chciał i polegało na czyszczeniu instancji, co też średnio mi odpowiada. Wklejajcie tu wszelkie info na temat tej gry.

Link do strony gry:

http://www.playneverwinter.com/