@fikus88 głupoty prawisz... ja mam lapka trochę słapszego od niego i nie mam problemów, na medium w mieście 15-20 fps a poza 30+ fps. Problem raczej nie leży po stronie gry a Twojego lapka, jak włączysz grę wejdź do miasta i wejdź w menadżer zadań, zobacz co Ci najbardziej obciąża procka.
Neverwinter online komputer
540m do dość dobra karta i wszystkie najnowsze gry powinny działać ale w rozdzielczości 1280x720 lub podobnej oraz na low detalach jeśli chcesz coś więcej musisz się przyzwyczaić ze spadkiem płynności
Jestem przyzwyczajony do tego że wszystkie single player bez problemu działają na ultra... lapek lapkiem ale 4 rdzenie są ram jest i dobra karta jest do czego jeszcze dochodzi dodatkowa grafika zintegrowana i powinno wszystko biegać. Zmianę w grach zauważyłem po "małym" upadku laptopa na ziemię. Moze to przez to? Jeszcze w menadżerze pojawiły sie od tamego czasu 3 nieznane procesy których nie da się usunąć ani sprawdzić gdzie mają swój początek, gdzie są zlokalizowane.
jak chcecie grać w mieście bez ścinek to dajcie na window mode.
+ gdzieś w ustawieniach/społeczności widziałem taką opcje która usuwa wam z ekranu innych graczy.
@edit na moim sprzęcie: Asus k73sv i5 2430 4gb ramu geforce 550m na ultra w dungach nie mam żadnych lagów wszystko pięknie lata (grubo ponad 30 fps) a w miastach przy tych samych ustawieniach jakoś 20 fps mam da się przeżyć.
Mam pytanko
Mam ustawienia na ultra i w mieście trochę ścina
Komputer: Phenom II X4 965 3.4 GHz, 6 GB Ramu, GeForce GTX 550Ti
I teraz pytanie czy to ścinki przez komputer czy przez internet który mam slaby ( 1Mb ) ?
Ja mam procek 2x3,06 win7 64 bit, 8 gb ram i geforce 450gts, chodzi na max detalach w miescie plynnie, czasami przytnie jak szybko myszką w mieście obracam ;p
Jeśli chodzi o założyciela tematu, windows 7 powinien być stawiany jak w naszym blaszaku znajduje się minimum 4gb RAM, nie dość że masz tylko 2gb to jeszcze postawiłeś wersję 64 bitową
Proponuję zainstalować win xp 64bitbit...dowiedz się tylko od bardziej doświadczonych czy neverwinter uruchamia się na win xp bo ja nie mam pojęcia ;p
Czy komputer wykorzystuje wszystkie parametry?Bo wiem ze na win xp korzystal mi tylko z 1GB Ram dlatego zmienilem na win 7.
Jaką miałeś wcześniejszą wersję win xp? zgaduję że 32 bit, jeśli tak to zainstaluj 64 bitową wersje która obsługuje więcej pamięci RAM
Mi śmiga na medium na pc :
2gb ram
Radeon x1900
Athlon 64x2 4000+
Windows XP 32bity
Na minimalnych na lapku :
Athlon 64x2 2x 2,1ghz
4gb ram
Grafika ZINTEGROWANA 256mb
HAH
Na tych 2 sprzętach gierka mi ładnie działa tylko czase. się w mieście przytnie.
Gra jest crapem więc lagi są bo nikt o ten shit nie dba
Mój sprzęt:
i7 4x 2.2-3.1Ghz (Turbo boosta używa bardzo dobrze)
8GB ramu
Nvidia 525M
Win 7 64-bit
Gra mi działa na Wysokich i rend 90% 30FPS.
Tylko mam problem bo mam częste spadki fps do 10. Spadki występują wszędzie czy idę przez czysty teren czy biję się z grupą przeciwników. Po prostu losowo czasami walczę z 5 przeciwnikami na raz i nic a za parę sekund idę i spadek.. Mam tak tylko we 2 grach w NVN i w Smite...
Zmniejszenie ustawień na min zwiększa fps ogólne ale spadki do 10 nadal są....
Pytanie czy wiecie czym to może być spowodowane ?
Lol to ja gram na lapku Lenovo z500 i uważam, że ta gra jest świetnie zoptymalizowana.
CPU: i3 2,5 GHz
GPU: Nvidia GeForce 645m 2 GB
4 GB Ram 1600 MHz
Gram na wysokich z rozdzielczością 1366x768, w mieście mam ~32 fps, jak wejde do jakiegoś dunga to fps od razu mam od 45 do 54. Muszę sprawdzić jak będzie gra chodziła na ultra.
@Szeejk no i tu prawdopodobnie leży problem w tych trzech procesach, albo masz jakieś wirusy lub też działają jakieś programy w tle.. Od upadku jest to mało prawdopodobne, przeleć kompa antywirusem a później comofix'em w trybie awaryjnym i zobacz czy dalej to się będzie pojawiać.
Czy tylko mi tak przycina sie Neverwinter Online? gram na ustawieniach low i rozdzielczosci w okni 1024/860 i w miescie mi fest przycina , jedynie na instach jakotako da sie grac.
Parametry mojego kompa :
Intel Pentium D CPU 2.80 GHz 2.80 GHz (2x 2.8)
Ram 2.00 GB
System Windows 7 64 Bit
Karta Graficzna Nividia GeForce 9600
Gry typu rift dzialaja mi na high z lekkimi przycinkami ...
Czy komputer wykorzystuje wszystkie parametry?
Bo wiem ze na win xp korzystal mi tylko z 1GB Ram dlatego zmienilem na win 7.