Neverwinter online komputer

Czy tylko mi tak przycina sie Neverwinter Online? gram na ustawieniach low i rozdzielczosci w okni 1024/860 i w miescie mi fest przycina , jedynie na instach jakotako da sie grac.

Parametry mojego kompa :

Intel Pentium D CPU 2.80 GHz 2.80 GHz (2x 2.8)

Ram 2.00 GB

System Windows 7 64 Bit

Karta Graficzna Nividia GeForce 9600

Gry typu rift dzialaja mi na high z lekkimi przycinkami ...

Czy komputer wykorzystuje wszystkie parametry?

Bo wiem ze na win xp korzystal mi tylko z 1GB Ram dlatego zmienilem na win 7.

Ja mam nieco lepszy sprzęt od Ciebie i w instancjach wszystko ok jest ale w mieście jest do bani^^ Więc to nie tylko wina słabego kompa ale również lagów i przeciążenia serwerów.

a grałł ktos juz na podobnym pc do mojego i może mi mowie jak działa;? :D

4gb ram

athlon x4 640

radeon 5670

Ja gram na Core i3 2100, 4GB ram i Radku 5670 i w rozdzielczości 1366x768 śmiga pięknie na ultra, jedynie w mieście gdzie jest więcej ludzi są lekki spadki.

@up juberek ja mam lepsza kartę od Ciebie nieznacznie, gorszego proca i 3gb ramu i chodzi mi na full oczywiście w mieście ściny i lagi ale to raczej przez nadmiar ludzi:)

Tak, to raczej wina nadmiaru graczy, bo sam Neverwinter jest raczej dobrze zoptymalizowany (gram na nie-gamingowym laptopie...) zacinki pojawiają się głównie w miastach.

Ile wam się gra włącza? Bo mi stoi na napisie Loading...

Taka małą ilość ramu na pewno nie pomaga, a sam windows zżera blisko 1gb, mi z intel pentium c2q 4x2,3 4 gb ramu i radeonem 6850 wszystko oprócz miasta śmiga na ultra, w mieście dosyć spore przycinki.

Sprzęt 4letni i hula na ultra

Dodaj jeszcze 4gb ramu i powinno smigac :P mam podobny kompa tylko karta gforce gt 520 6gb ramu, 4 rdzeniowy athlon 2.70 ghz i smiga :P

Specjalnie dla was testowaliśmy na różnych kompach z kumplami z real life'a : ==== procesor powinień mieć te 3.0 ghz 2 core, żeby nie było spadków.

1.

Intel Dual Core T8300 2.4ghx (2 rdzenie)

4096 ram DDR 3

Geforce GT 8600 256mb

Windows 7

[+ game booster, skype, gra]

1280x1024

Render 90%, grafika low z lekko większą widocznością

BG głównie 2-5 klatek(zbyt obciążony procesor)

Instancje (jak jest cicho pod 45 klatek, w trakcie walki około 30, jak duża horda koło 15, jak za dużo ognisk itd. 10]

Miasto 15~

Expienie znośnie koło 20 klatek

2.

i3 2100

4096 RAM DDR 3

Radeon HD7770

Ultra, stabilne 26-50 klatek (głównie w walce 30~), na bg itd. równieź

1280x1024

4.

Phenom 965 OC 4.0 GHZ

Radeon HD6970

4096 RAM DDR 3

Fraps ON, 35-40 klatek ~ , ultra

no Fraps - 50-60 klatek

Wnioski :

Żeby komfortowo grać i nie ma tutaj znaczenia czy na low czy mid czy high, trzeba mieć odpowiedniej klasy procesor, musi to być albo Quad, albo AMD x4 albo i3 3.0 + Ghz[przy rozdzielczości 1920x1080 podejrzewam, że z HD7770 nadal będzie chodziło na ultra ale już na granicy płynności]

Dual cory itd. bez znaczenia jaka grafika tną, bo osiągają 100% wykorzystania mocy nawet przy 2 grupach potworów, o PvP można zapomnieć, jeżeli chodzi o grafikę, to do grania na ultra HD7770 wystarczy, do streama zapewne HD7850

Moim zdaniem :

Minimalne wymagania [granie na Low, 15+ klatek na BG, dungeonach w zadymach, 30-40 na expie, 1280x1024]

i3 procesor (sorry, ale Dual Core tego nie pociągnie) - czyli nie mogę go wstawić bo jest to procesor o klasę niższy a między nimi a i3 nic nie ma

3 GB RAM

Geforce 8800 GT

Wymagania zalecane [granie na MAX, 25 klatek na BG i zadymach = insty i 30-40+ na expie, 1280x1024]

i3 3.3 GHZ

HD 7770

3GB RAM

Wymagania bardzo zalecane

gra 1920x1080p, maxed out

i5, Phenom 965 OC 3.8+ i odpowiedniki,

HD6970

4GB RAM

Hmm ja mam swojego rupiecia Intel Dual Core 2.33GHz 2GB RAM i grafika 8600GT na rozdzielczości 1440x900 na low/medium ustawieniach chodzi w mieście jak i na dungeonach bardzo ładnie więc nie mam pojęcia jak tobie może przycinać :D

Twoim problemem jest ilość ramu , a przede wszystkim Windows.

Powinieneś zostać przy Windowsie XP 32 bitowym (Nie wiem kto ci takich głupot nagadał , że 1 GB ramu tylko wykorzystuje , potrafi wykorzystać 3 GB ramu tak jak inne 32 bitowe wersje windowsów od XP wzwyż)

Wersje 64 bitowe są przydatne tylko dla tych którzy mają 4 GB lub więcej ramu inaczej nie ma sensu tego Windowsa instalować.

Poza tym Windows 7 zżera co najmniej około 1 GB , a czasami nawet do 1,5 GB ramu przez co ci go brak w grze (przez nadmierną ilość graczy) co skutkuje przycięciami.

Rozwiązanie :

Powróć do Windowsa XP 32 bitowego , nie zaśmiecaj kompa nie potrzebnymi programami i powinna ci gra śmigać bez ściny na Low ustawieniach.

Teksty typu powinna to zostaw dla siebie, 90% tego jak gra chodzi zależy od silnika i ilości graczy koło Ciebie(MMO), także NIE, NIE POWINNA.

Hmm ja mam swojego rupiecia Intel Dual Core 2.33GHz 2GB RAM i grafika 8600GT na rozdzielczości 1440x900 na low/medium ustawieniach chodzi w mieście jak i na dungeonach bardzo ładnie więc nie mam pojęcia jak tobie może przycinać

odpal skirmish 5v5 i zobacz sobie klatki jak się wszyscy na raz bijecie.

Teksty typu powinna to zostaw dla siebie, 90% tego jak gra chodzi zależy od silnika i ilości graczy koło Ciebie(MMO), także NIE, NIE POWINNA.

No i co z tego.

NA PEWNO będzie chodzić szybciej i lepiej niż na Windowsie 7 64 bitowym na kompie który posiada tylko 2 GB ramu.

Stare i słabe kompy nie powinny pchać się po najnowsze systemy bo te są bardziej zasobożerne.

//edit

Gra ma raczej dobrą optymalizację albo to zasługa najnowszych BETA driverów od Nvidii.

Maks. rodzielczość , ustawienia na maxa ręcznie ustawione.

W najbardziej wymagających momentach zużycie procka u mnie sięga około 30-50% , zużycie ramu utrzymuje się na poziomie 2,00 - 2,8 GB czyli jest duże (W mieście sama gra bierze 1,6 GB ramu) , więcej niż autor tematu posiada co potwierdza moje twierdzenie na temat jego systemu i ramu.

Screen

Na bg 5v5 smiga mi bez przycinek . Czyli radzicie zmienic system na win Xp 32 bit i bd lepiej dzialac? Bo jak narazie to nie stac mnie na dokupienie wiecej RAM..

A jam mam następujący problem, mój sprzęt to: Procek: 2,20 Ghz, RAM 4 Gb, Windows 7, 64-mb, Grafa: AMD Radeon HD 7610M, 1Gb, podczas zmiany ustawień video podczas gry, ta pokazuje mi iż rekomendowane, to FULL, ale na FULL mam nie miłosierne lagi, czy to wina mojego sprzętu, ogólnie mam takie poważnie zboczenie, jak gra nie śmiga co najmniej na medium, to odechciewa mi się grać, a nawet na medium mi laguje, pomocy... =/

To ja też wysunę małe nurtujące mnie pytanie. Gram na lapku: Core i7-2639qm CPU@2Ghz, windows 7-64bit, 4gb ram, karta ge force 540m 2Gb. I niestety powyzej ustawień LOW w mieście nie mogę sie nawet ruszyc:( Ktos może wiedziec czym to jest spowodowane?

tym ze laptopy nie sa do gier. karty graficzne w laptopach oznaczone na koncu literka m czyli mobile. nie sa do gier.

U mnie na CORE 2 QUAD Q6600 // HD 3850 // 2GB RAM w mieście na domyślnych w 1280x1024 ~15 fps :wacko: