Neverwinter P2W?

Witam,

Chciałem zapytać o system płatności w Neverwinter mmo. Chciałbym zacząć grać, ale jeżeli okaże się, że trzeba wydawać ogromne sumy to sobie odpuszczę. Jest item shop, czy jakaś konto Vip? Czy jest potrzebny? Czy daje dużą przewagę?

sami tworcy mowili ze ta gra nigdy nie bedzie p2w wiec nie wiekszosc zdobywasz za kase z gry

Z tego co ja zauważyłem (mam dopiero 30lvl), ani razu nie byłem zmuszony korzystać z item shop'a. Zresztą w item shopie do kupienia masz np. mounty, farby do przedmiotów, towarzyszy, czy np. większy plecak. Wydaje mi się, że bez item shopu możesz spokojnie wbić max LVL. W dodatku nie masz tam żadnych boosterów typu +50% do exp itp. Moim zdaniem, item shop w nwo jest jednym z najsprawiedliwszych obecnie - może jedynie pomijając ten w LOL'u.

szczególnie jak w 10 godzin na sellu itemków z insty na 60 ludzie robia 200-800k lajtowo, a 800k to jakieś 4000 zen (jakieś 200pln), takie p2w !

Bez IM da sie obejsc bez najmniejszego problemu , mam jak narazie 31 lvl i ani razu nie kupowalem nic w im bo wszystko da sie spokojnie kupic za diamenty z eventow albo kase w grze ;D

A co do znaczy pay to win? Ludzie zapomnieli chyba, że to określenie raczej pasuje do gier, gdzie kupuje się rzeczy, których używa się w walce z innymi - wtedy kupujemy przewagę w walce.

Ale w grach takich jak Neverwinter... No co z tego, że ktoś sobie kupi większą torbę, albo boost XP, czy mounta? Dla mnie to nie jest pay2win :P

p2w jako takiego niema, prawda....ale co do

szczególnie jak w 10 godzin na sellu itemków z insty na 60 ludzie robia 200-800k lajtowo, a 800k to jakieś 4000 zen (jakieś 200pln), takie p2w !

AD które są w grze są jedynie od Founderów, normalnie w grze możesz przerobić 24k rough AD na normalne(dziennie). Robiąc daily/skirmish/pvp ten limit w mig wyczerpiesz, i co dalej? Zarabiać dziennie max 24k...tyle co nic.

Cały pomysł z kupowaniem Founder pack gdzie masz 2kk AD jest tragiczny, no chyba że aż tak im zależy na wyeliminowaniu Gold sellerów...(sami sprzedają kasę za $)

@ nie sprzedająć żadnego itemka poprzez AH, dobiłem 60lvl (już od 2 dni) i mam tylko 35k AD, gdyby nie founder packi nie było by tego spamu - wts key 70k, tylko 5k czy 10k

co ty gadasz... z markety masz normalne AD a te co sa do refine'u to sa RAD z eventów

poki co 1zen = 389 AD

a skąd te normalne cwaniaku? Z founder paków , a jak nie to ->PRZEROBIONE

wprowadzienie w sumie 3 walut (zen/AD/gold) to kicz. System który był w Battle od the immortals był podobny ale były tylko 2 waluty a nie jakisz shit gdzie masz limit dziennego zarobku.

Ale...p2w nie ma, jeszcze...chociaż PWE i nie P2W...to ciągle PWE?

skad? z marketu! sprzedajesz itemy masz AD... zacznij myśleć zamiast gadać głupoty

skad? z marketu! sprzedajesz itemy masz AD... zacznij myśleć zamiast gadać głupoty

geniusz, eistain się rodzi kolejny.

Zaczynacie gre z kolega we 2, jesteście tylko wy dwaj na serwerze, wystawiasz item na AH...on go nie kupi bo za co? może dziennie zrobić tylko 24k , no chyyyyyyba że kupił founder pack i ma 2kk za $$$$ co normalny człowiek zarobi w czasie 3 miesięcy korzystając jedynie z dziennego limitu :-)

Przeczytaj pare razy i ogarnij to gościu

Niestety ale system w NWO jest raczej p 2 have fun niż p2w. Otóż, można zrobić wszystko za free, bez wydania złotówki, ale ceny wszystkiego co jest są astronomiczne, na tyle, by jednak kupić kasę i mieć frajdę. Smutne to, bo myślałem, że w NWo posiedzę na dłużej a wizja ciągłej farmy ,,bo na coś brakuje" mnie przeraża.

Co do tematu, przypomniałem sobie post z forum o P2W, chodzi oczywiście o przewagę w PVP dla founderow/buyerow którzy używają o wiele szybszych mountów niż reszta graczy. Widzisz kolesia 10% hp, gonisz a ten na mounta i tyle go widziałeś. Albo sytuacja z wczoraj, bijemy się na środku a tam jak wiatr leci koles na pająku do punktu na obrzeżu mapy i weź go złap będąc normalnym playerem.

jak w temacie, mount daje przewagę w pvp wiec jest to argument za P2W.

geniusz, eistain się rodzi kolejny.Zaczynacie gre z kolega we 2, jesteście tylko wy dwaj na serwerze, wystawiasz item na AH...on go nie kupi bo za co? może dziennie zrobić tylko 24k , no chyyyyyyba że kupił founder pack i ma 2kk za $$$$ co normalny człowiek zarobi w czasie 3 miesięcy korzystając jedynie z dziennego limitu :-)Przeczytaj pare razy i ogarnij to gościu

jaki ty jetseś ograniczony... na serwerze gra pewnie z 30k osob i napewno ludzie maja czym placic... wiec nie rozumiem twojej kminy... zeby to byl prywat i grala garstka osob to ok ale to jednak ktos kupuje tw itemy po 500k-1kk

takie itemy kupuje z reguły founder, który kupił kasę w grze ...dosłownie. Nowa forma goldsellingu, niema spamu, a kupujacy niedostanie bana, raj dla buyerow

Co do tematu, przypomniałem sobie post z forum o P2W, chodzi oczywiście o przewagę w PVP dla founderow/buyerow którzy używają o wiele szybszych mountów niż reszta graczy. Widzisz kolesia 10% hp, gonisz a ten na mounta i tyle go widziałeś. Albo sytuacja z wczoraj, bijemy się na środku a tam jak wiatr leci koles na pająku do punktu na obrzeżu mapy i weź go złap będąc normalnym playerem.jak w temacie, mount daje przewagę w pvp wiec jest to argument za P2W.

Ahaaaa funny - 4 hity lub stun i tyle go widziałeś na mouncie, jak nie umie się wykorzystać tej garstki danych umiejętności to każdą grę F2P będziesz nazywał P2W. Nie ma żadnego P2W!!!

Witam,

Chciałem zapytać o system płatności w Neverwinter mmo. Chciałbym zacząć grać, ale jeżeli okaże się, że trzeba wydawać ogromne sumy to sobie odpuszczę. Jest item shop, czy jakaś konto Vip? Czy jest potrzebny? Czy daje dużą przewagę?